Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Spiegeltje
#785284
Hoi allemaal,

Mijn 11-jarige kruising Border Terrier x Pekinees, Boomer heet ie, heeft al jarenlang een hartruis. Er is een echo gemaakt en hij heeft een lekkende hartklep, die niet belastend is voor zijn hart, want het vocht stroomt in zijn lichaam en niet terug naar het hart. De da heeft destijds aangeraden om fortekor te geven, een hartmedicijn. Op zich niets mis mee, maar punt is dat ie wel heel veel moet plassen. Ik vraag me af of het wel nodig is om hem fortekor te geven als de lekkage aan de hartklep niet belastend is voor zijn hartje. Ik geef hem dagelijks visolie en heb hem ook een poosje op de cardiovetsem (homeopathisch) van VSM gezet.

Zou ik hem niet gewoon beter permanent op de cardiovetsem kunnen zetten i.p.v. fortekor? Is er hier iemand die daarmee ervaring heeft???

Groetjes,
Anja

Afbeelding
Door Lizzy
#785285
Ik vind dit eerlijk gezegd moeilijk te bepalen. Mijn Brutus heeft ook een lekkende hartklep. Er zijn twee echo's gemaakt (Doppler) met een tussentijd van 2 jaar. In die 2 jaar zijn de klachten niet erger geworden. In overleg met de specialist die de echo heeft gemaakt en in overleg met mijn DA hebben wij besloten om geen medicijnen aan Brutus te geven. Niet nodig. Maar ja, wie bepaald wanneer iets wel of niet nodig is? Ik zou je aanraden om een second opinion aan te vragen bij een specialist/andere DA (bijv. een Atjo Westerhuis, die dan ook nog eens veek verstand heeft van homeopathie).
Door Spiegeltje
#785294
Hoi Lizzy,

Dank je wel voor je advies! Waar vind ik die Atjo Westerhuis? Het lijkt me zeker een goed idee om voor een 2nd opinion te gaan.

Tinker: tuurlijk ga ik niet zomaar stoppen met een medicijn n.a.v. forumreacties ;) Maar ik ben gewoon benieuwd naar de ervaring van anderen, tenslotte heeft 25% van de honden een hartruis ten gevolge van een lekkende hartklep. In de meeste gevallen niet belastend voor het hart, vandaar. Als het op een alternatieve manier kan dan kies ik daar liever voor, maar nooit zomaar zonder deskundige hulp in te schakelen hoor, ik ben geen mafkees :D
Door Decibels
#785295
Spiegeltje schreef: Hoi Lizzy,

Dank je wel voor je advies! Waar vind ik die Atjo Westerhuis? Het lijkt me zeker een goed idee om voor een 2nd opinion te gaan.

Tinker: tuurlijk ga ik niet zomaar stoppen met een medicijn n.a.v. forumreacties ;) Maar ik ben gewoon benieuwd naar de ervaring van anderen, tenslotte heeft 25% van de honden een hartruis ten gevolge van een lekkende hartklep. In de meeste gevallen niet belastend voor het hart, vandaar. Als het op een alternatieve manier kan dan kies ik daar liever voor, maar nooit zomaar zonder deskundige hulp in te schakelen hoor, ik ben geen mafkees :D

http://www.whgdierenartsen.nl/html/frameset.html

gr Marijke
Door Spiegeltje
#785406
Hihihi Tinker, gelukkig maar  8) Ik wil gewoon het beste voor Boomer en ik probeer het het liefste op natuurlijke wijze. Maar als fortekor toch het beste blijkt dan is het maar zo... In ieder geval kan ik de fortekor en de cardiovetsem zonder problemen blijven geven, de middelen bijten elkaar niet (brave hondjes hihihi!!!! ;D  )

Jammer dat die Atjo Westerhuis zo ver van mijn woonplaats zit trouwens, hij lijkt me erg goed. Weet er iemand een DA die met homeopathie werkt in (de buurt van) Den Haag?

Groetjes,
Anja
Door Spiegeltje
#785422
Tinker schreef: Mij maakt het niet zoveel uit,natuurlijke wijze of reguliere.Ik kies zelf liever voor reguliere middelen,ik heb daar persoonlijk meer vertrouwen in.Maar als Fortekor werkt voor je hondje dan zou ik het lekker blijven geven.Mijn hondje word volgens de speciallisten niet oud,ze is nu 3 en word hooguit 6-7 zo slecht is haar hart,maar Fortekor doet voor nu zijn werk en daar ben ik erg blij om.Dus mij maakt het niet uit wàt het is,als het maar werkt en ze nog even dmv pilletjes klachtenvrij kan leven. :D
Ik geef de voorkeur aan een natuurlijke aanpak omdat in de reguliere medicijnen zoveel "troep" zit maar ik ben zeker niet tegen het gebruik ervan. Wat jammer dat je hondje niet zo lang zal leven :( Fortekor is best een goed middel, hoor ik van veel mensen!
Door nelb
#785523
Mijn cavje krijgt fortekor sinds zijn conditie achteruit is gegaan. Ongeveer een jaar (of 1 1/2 'k weet het niet precies meer) na het constateren van de hartruis. Sinds 3/4 jaar krijgt hij een plastablet er bij, ook na klachten en constateren van vocht.
Recent is er een kleurendoppler gemaakt. Volgens de cardioloog/radioloog ziet zijn klep en algemeen zijn hart er relatief goed uit. Volgens haar is het, mede door de medicijnen, onder controle.

Mijn ervaring is kortom dat je pas bij klachten medicijnen moet gaan geven. Alles natuurlijk in overleg met de DA.

Ik heb geen ervaring met cardiovetsem.

Veel succes met je beslissing.

Nel
Door Spiegeltje
#785681
nelb schreef: Mijn ervaring is kortom dat je pas bij klachten medicijnen moet gaan geven. Alles natuurlijk in overleg met de DA.
Hoi Nel,

Dank je voor de reactie, en het is precies mijn euvel, Boomer heeft helemaal geen klachten vanwege zijn hartruis, de ruis is in de loop der jaren wel wat verergerd, maar hij is in prima conditie voor een hond van 11 jaar, hijgt niet, niet benauwd/kortademig etc. niet sloom of suf en houdt geen vocht vast. Vandaar dat ik me afvroeg of het dan wel zinvol is om door te gaan met die fortekor, ik zal mijn DA vandaag eens vragen, hij zit hier vlakbij en staat ook best open voor homeopathie gelukkig.

Ik overweeg in ieder geval om toch de reis naar Dodewaard maar te gaan maken met Boomer, hij heeft nog wat meer klachten (artrose) en ik heb een goed gevoel bij die Atjo Westerhuis. Toch hoop ik dat er in Den Haag of omstreken ook zo'n dierenarts is die met zowel reguliere als alternatieve methodes werkt, de combinatie van beiden vind ik altijd erg prettig.

Ik hou jullie op de hoogte :)

Groetjes,
Anja
Door Spiegeltje
#786062
Tinker schreef: Je kunt je ook afvragen of het niet juist dankzijde Fortekor is dat je hond geen klachten vertoont?Mijn hondje gaat ieder jaar achteruit,dat is te zien op de uitslag van de kleurendopplertest,maar door de Fortekor is zij nog levendig(voor zo ver een hartpatient dat kan zijn)en vrolijk.Voordat ze Fortekor kreeg was ze alsmaar moe en lusteloos.
Hoi Tinker,

Nee hoor, voor Boomer aan de fortekor ging was ie net zoals nu, geen problemen, helemaal niets, alleen die lekkende hartklep, die zijn hart dus niet belast omdat het vocht niet terugstroomt naar het hart maar via de gebruikelijke kanalen zijn lijfje verlaat ;)

Groetjes,
Anja
Door K&D
#786432
Fortekor is weinig meer dan een plastablet. Door de plastablet blijft de bloeddruk laag en wordt het hart minder belast.
Kijk hier ook maar even. Ik zou er beslist niet mee stoppen als je hond er verder geen last heeft van de bijwerking. En plassen...ja..... ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door