Ik denk dat je beter snel van dat 'Oprah doet het ook' verhaal af moet. Tot nu toe vind ik de meest overtuigende argumenten dat het veel natuurlijker voedsel is voor een hond en beter verteerd wordt EN dat brokken gewoon gemaakt worden van industrieel afval waar gigantisch mee gerommelt wordt.
Eigenlijk zou er eens een student studie moeten doen naar hoe vaak het mis gaat met voedingsmiddelen die in brokken worden verwerkt, ik sta er zelf verbaast van hoe vaak dit gebeurt en dan nog maar te bedenken dat het alleen nog maar de meest schrijnende gevallen zijn die aan het licht komen.
Ik zit er af en toe wel eens over na te denken hoe het nu zo komt dat wij zo lomp omgaan met onze huisvrienden, het mag toch normaal zijn dat een hond goed te eten krijgt? Alleen het rottige is dat iedereen meent zijn hond goed voer te geven, want dat staat op het pakje. Dan zeg ik vaak, 'ja, maar ze zullen echt niet zeggen dat het afval is' waar dan vervolgen op gereageert wordt van 'ja, maar dan kun je alles wel rotzooi noemen' en tja dan kom je ook nergens. Een ieder kijkt dan naar hun hond, of ze het er dus goed op doen en ergens hebben ze dan ook wel gelijk. Ik denk dat de meesten die barfen dit ooit zijn gaan doen omdat een van hun honden het niet goed deed op brokken, en tegen dat argument kun je niets inbrengen. Pas als er sprake is van duidelijke symptomen dat een hond het niet doet op brokken kun je iemand overhalen op kvv/barf over te stappen, maar anders zou ik het niet eens proberen, je krijgt er alleen een heel irritante discussie van en je kunt je eigen ervaringen en overtuigingen zo weer in je tuk steken.
Het is net als met margarine die in een chemisch proces gemaakt wordt uit prima plantaardige olien. Nu is iedereen in rep en roer omdat verzadigde vetten niet meer mogen omdat onze aders ervan dichtslibben en NOG staat er op zon pakje dat het van plantaardige olien is gemaakt. AMEHOELA, ze zouden verplicht moeten stellen dat er op staat of er met behulp van emulgatoren olie tot margarine wordt gemaakt of gewoon door olien te harden (dus verzadigen). Gelukkig zie je die emulsie techniek(nog chemische troep hoor) steeds meer in de dieet botertjes, maar dan nog. Het zal toch nooit gebeuren dat de margarine industrie zal toegeven dat al die verzadigde vetten die zij geproduceerd hebben de oorzaak zijn van dat zovelen nu met hart en vaatziekten rondlopen, immers er is altijd een alternatief geweest en dat olijfolie veel gezonder is wist men ook altijd al.
En waar gaat het dan om, er is gewoon te weinig echte boter dus moet men op zoek gaan naar een goedkoop, makkelijk te produceren alternatief.
En zo is het ook met slachtafval, als wij onze honden lekker en betaalbaar willen laten barfen/kvven dan moeten er dus ook andere honden die allerergste rotzooi die tot brok wordt gepoept opeten. Dat is nu eenmaal de realiteit.
Ik voel me bijna dagelijks schuldig dat ik wel goed vlees aan mn hond geef, en dat wij alleen plantaardige olien en een beetje echte boter tot ons nemen. Niet schuldig omdat ik dat kan betalen, maar schuldig dat al die mensen vertrouwen hebben in wat hun verteld wordt en dit zonder discussie aannemen en ik daar niets aan kan doen. Want wie luistert er nu naar zon rare vent die precies het tegenovergestelde zegt van wat er op zon pakje staat, niemand toch?
Nee joh, margarine is 100% plantaardig
En brokken is natuurlijke voeding van de hoogste kwaliteit waarvan de samenstelling door jarenlang onderzoek geperfectioneerd is