Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door mesmanh
#778330
Katertje van 11 weken; sinds 5 dagen bij ons; zeer relaxed en gesocialiseerd: gewend aan kindren, katten, honden.
Is mooi zindelijk, maar na 3 dagen piste en poepte hij 's morgens in ons opengeslagen bed, eergisteren piste hij 's morgens om 6 uur op bed, terwijl we erin lagen te slapen (maar daarvan wakker werden) en gisteren piste hij in een hoek van de kamer, toen mijn vriend en de hond (wat onstuimig) binnenkwamen en een paar uur later nog eens in een andere hoek, toen ik het bed aan het opmaken was.
Ik heb nu 3 extra katten bakken neergezet.
Tot nu toe gaat het goed...

De deskundige wijt het aan stress...
(Maar het katje is echter uiterst relaxed ?)

Heeft iemand nog andere ideeën/tips ?
Door Mevroi Kruim
#778335
Herkenbaar dit. Ik heb een 5-tal bejaarde katten die echt wel weten waar de bakken staan en toch af en toe het nodig vinden om een demonstratie van ongenoegen te geven  >:( >:(
Wat het altijd moet ontgelden is de badmat, twee seconden in de badkamer en jahoor, raak. Verder soms zaken die op het aanrecht staan (hoort daar niet!) en bv kleding die iemand op de overloop heeft laten liggen e.d. Meestal dus nieuwe dingen op plaatsen waarvan de katten vinden dat het niet hoort. Ze komen hier nooit in de badkamer of de slaapkamer dus als ze daar een keer verzeild raken is het geheid raak, dekbed, schone kleding, vloerbedekking ...
De oude badmat heb ik ze een tijdje als slaapmatje gegeven, bovenop de kattentoren dus niet op de grond, en nu piesen ze er niet meer op ook als hij op de grond ligt. Nu is het een passend onderdeel van het landschap.
Door Mieuw
#778389
Ik zou ook denken dat het stress is.

Hij is pas 5 dagen in z'n nieuwe huis, dus misschien heeft hij moeite met de grote hoeveelheid nieuwe indrukken. Het kan ook een manier zijn om z'n ongenoegen over iets te uiten, of simpelweg om aandacht te krijgen.

Het is in elk geval slim om altijd 1 kattenbak meer in huis te hebben dan het aantal katten wat je hebt. Daarbij moeten de bakken verspreid staan door het huis, dus niet allemaal op een rijtje naast elkaar of in dezelfde kamer. De bakken moeten op rustige plekken staan, dus niet pal naast de wasmachine, de hondenmand of op een plek waar veel gelopen word. Zeg nou zelf, je zit ook niet op je gemakje op de wc als het druk en rumoerig om je heen is. Ook is het niet slim om het eten/drinken dicht in de buurt van de kattenbakken te zetten, ook dat zou je zelf niet smaakvol vinden, dus katten vinden dat ook niet. En het is misschien ook een idee om hetzelfde grit te gebruiken wat ook gebruikt werd voordat hij bij jullie kwam wonen. Voor het zelfde geld doet de structuur van dit grit pijn aan z'n pootjes, of is de geur niet zoals het zijn moet.

Maar(!) ga er hoe dan ook mee naar de DA, om er zeker van te zijn dat je een medische oorzaak uitsluit. Als je dat zeker weet en als het na wat proberen nog niet verbeterd kan je DA je ook doorverwijzen naar een kattengedragstherapeut.
Door Borke
#778732
Zindelijkheidsproblemen komen vaker voor als een kat net in een nieuw huis is.
Open bakken (zonder kap er op dus) kunnen daarbij helpen.
Probleem als er in een huis andere katten, honden of kinderen wonen dat de kat zich niet "veilig" voelt op die bak en met zo'n kap erop kunnen ze het "gevaar" niet zien.
Met een open bak die in een hoek staat is de situatie beter te overzien.

Bij ons staan de kattenbakken op de overloop en er zit een traphek voor de trap, dus de honden kunnen er niet bij.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door