We zijn nu zo'n drie weken volledig aan het barfen, en Daisy reageerd er goed op. We wonen in Rotterdam, en vlak bij de islam slachterij. Ik moet mezelf elke keer vreselijk inhouden als ik daar naar binnen ga. ER ligt zoveel lekkers voor de hond. Wanneer kan ik veilig overstappen op het zwaardere werk zoals geitenribben. ??? Haar gebit kan het hebben, ze kraakt nu ook de lamrib/rug van de poelier, maar met het geitenbotje had ze toch aardig wat problemen. Het was zo'n eng T-bone tje dus die heb ik met haar geruild voor een lamsribje.
Ik zit meer met de vertering van het botje, lijkt me pijnlijk als die halfverteerd de darmen verlaat.
Een ander vraagje, hoe zit het met de voedingswaarde van de diverse vleessoorten, bv de kipnek; is dat meer maagvulling of heeft het echt voedingswaarde. Omdat ze nog flink in de groei is geef ik steeds twee verschillende vleessoorten en wat groenten 's avonds.
Ik heb bv ook kalfswangen gekocht, en geitenstukjes. De geit zit er mooi vol van smaak uit terwijl de wangen maar een beetje taai uiterlijk hebben.
Ook lag er zeer jonge geit, met ribjes om zo weg te kraken, maar kan ik dan niet beter een volwassen dier voeren?
(meer voedingswaarde per kg)
Ben ik nu aan het zeuren of zit er wel degeljk verschil in?
groetjes Dasiy