Moderator: Lizzy
Cindy de Wolf schreef: Ik had van het weekend kalkoendrumsticks gehaals bij het IC om uit te proberen. Ik had al zoiets van hmm wel hard maar goed zeer goed bevleesd dus toch maar gegeven, ze vonden het allemaal lekker, wel veel en hard knaagwerk, Misty springt echter halferwege op en kijkt zo naar die drumstick, zo van wat doe je nou en laat hem acuut links liggen. Ze had pas over de dag een pond op terwijl ze grofweg een kg eet. Na een uur begon ze te piepen en haar neus was heet, hangerig. Eerste gekeken of er wat klem zat maar kon iets ontdekken echter vooral als ik haar liet drinken piepte ze van de pijn. Toch maar op de valreep naar de da en ja hoor een gaatje achter in het gehemelte vermoedelijk door de kalkoen. Ze heeft antibiotica gekregen want een mondinfectie wil je helemaal niet hebben en wat metacam voor een dag of 5. En ze had iets koorts. Voor mij dus geen kalkoen meer. Ik had gewoon op mijn intuitie moeten vertrouwen.Nou, da's goed balen zeg.
roefus schreef: Ik weet ook eigenlijk niet of er veel verschil is in 'formaat kalkoen'.Ik zag rond kerst overal babykalkoentjes in de schappen liggen. Deze waren bijna net zo groot als een kip. Ik denk dat deze dieren heel jong worden geslacht en dat de nekken dan nog niet kneiterhard zijn.
Bestaan er grote en kleinere soorten ?
Dat zou tenslotte ook nog iets kunnen zeggen over de hardheid van botten.
Als ik hier bijvoorbeeld een eend koop, dan weegt die 1900 gram, en zelfs soms 2200 gram.(peking-eend).
Dat zijn ook behoorlijke poten, in vergelijking met de eendenpootjes die ik ooit bij IC kocht.
Als er bij kalkoenen ook dergelijke verschillen zijn, zou ik me kunnen voorstellen dat de ene kalkoen de andere nog niet is.
Misschien ook daarom het verschil in nekken?
*Dorothea* schreef: Ik zag rond kerst overal babykalkoentjes in de schappen liggen. Deze waren bijna net zo groot als een kip. Ik denk dat deze dieren heel jong worden geslacht en dat de nekken dan nog niet kneiterhard zijn.Ik koop ook vaak de hele kalkoen, haal de borstvlees voor ons zelf eraf en maal de rest.
roefus schreef: Ik weet ook eigenlijk niet of er veel verschil is in 'formaat kalkoen'.Er zit zeker heel veel verschil in de nekken
Bestaan er grote en kleinere soorten ?
Dat zou tenslotte ook nog iets kunnen zeggen over de hardheid van botten.
Als ik hier bijvoorbeeld een eend koop, dan weegt die 1900 gram, en zelfs soms 2200 gram.(peking-eend).
Dat zijn ook behoorlijke poten, in vergelijking met de eendenpootjes die ik ooit bij IC kocht.
Als er bij kalkoenen ook dergelijke verschillen zijn, zou ik me kunnen voorstellen dat de ene kalkoen de andere nog niet is.
Misschien ook daarom het verschil in nekken?