Even voorstellen pa, ma, 2 kinderen, bernersennen: Twister, Siberische kat: babuscka
babuscka is nu 5 weken bij ons, en eet sinds zij bij ons is brokjes van hill, echter na veel lezen, en de raad van een fokker van deze katten kwamen we op deze site terecht, en we moeten zeggen dit is voor ons nieuw, voor een carnivoor, blijkt ( en dit hadden we vroeger bij biologie eigenlijk ook al geleerd: een katachtige is een carnivoor!)
sinds we deze site ontdekt hebben (3 weken geleden) hebben we erg veel gelezen, tevens over alle voordelen van rauwvlees van cb. We zij ontzettend enthousiast hierover en hebben een paar rollen gekocht, van alledrie 1.
nu hebben we toch een paar vragen:
wat wij van onze vorige kat gewend zijn, is dat je de brokjes zeker bij een kitten altijd in zijn bakje moet hebben klaar staan. hoe zit dit bij cb, ik ben bang, dat het doordat het te lang in de kamer te laten staan besmet wordt door ongedierte ( vliegen e.d.). We hebben wat lams vlees uit zo'n rol gelepeld (denk 50 gram), babuscka begon er wel gelijk aan, maar net zoals ze met haar brokjes deed, 5 hapjes, en ze gaat liggen pitten, na een uur of 2, loopt ze op haar gemak weer naar haar bakje om weer eens een hapje te nemen.
waar loop ik nog meer tegenaan: ervaring, maar goed daar zijn we meebezig om op tebouwen.
het punt is dat geadviseerd wordt om de cb op kamertemperatuur te serveren, goed je haalt het uit de koelkast, het duurt minstens een halfuur tot een uur totdat het op kamertemperatuur is. hoe doen jullie dat?
tevens heb ik gelezen dat sommigen hier wanneer het bakje niet leeggegeten wordt het terug gezet wordt in de koeling, maar door de temperatuurs wisselingen en het "blootstellen" aan de "open" lucht kan zeer snel bederf van het voedsel optreden, wat weer kan resulteren in wompjes e.d.,
we hopen dat we wat van jullie expertise mogen opsteken, groetjes