Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Saskia C.
#722701
Aangezien onze emigratie plannen steeds duidelijkere vormen beginnen aan te nemen, ben ik nu druk bezig om de honden klaar te krijgen voor emigratie. Nu weet ik dat ze rabies moeten hebben voor Zweden en dat er een bloedtest gedaan moet worden na 4 maanden om zeker te weten dat de enting geslaagd is. Maar ik heb eigenlijk geen idee hoe het zit met de andere entingen. Want buiten Weil ent ik mijn honden niet meer en ik weet nu dus niet of ze voor Zweden ook de gewone entingen moeten hebben. Want als ik dat aan mijn DA ga vragen krijg ik sowieso het antwoord dat ik moet enten, omdat je "gewoon" je hond moet enten, waar ik het dus niet mee eens ben. Misschien dat iemand hier weet of dat ook verplicht is of dat rabies voldoende is.
Door Saskia C.
#722834
Christel & Luna schreef: Is je engels goed?

http://www.sjv.se/home/amnesomraden/ani ... 26754.html
of
http://www.sjv.se/download/18.1adbfde10 ... R76ENG.pdf

Veel succes met de voorbereiding.
Daar heb ik dus ook al gekeken ;). Maar er staat daar niets over de "gewone" vaccinaties, alleen over de Rabies. Dus ik hoop dat iemand me kan vertellen of daar ook naar gekeken wordt. Anders laat ik ze alleen enten voor Rabies en verder niet.
Gebruikersavatar
Door pike
#723348
Volgens mij hoef je tegenwoordig idd alleen nog rabies te enten, met na 120 dagen een voldoende titer, daarnaast kort voor vertrek door de da een wormenkuur laten geven met praziquantel, en dit ook laten aantekenen in het boekje! Verder moet de hond gechipt zijn.
Door Saskia C.
#727191
tt-tjes schreef: Had nog even navraag laten doen door een collega wiens dochter in Zweden woont.

Ze gaf deze link http://www.sjv.se

Ik weet niet of je er wat aan hebt.
Deze site had ik inderdaad al doorgespit en volgens daar hoeft inderdaad alleen Rabies. Verder wordt er niet meer gesproken over andere inentingen. Dus ik ga alleen voor de Rabies. Alleen moet ik nu nog ergens eens DA vinden die de meerjarige Rabies wil enten.
Door Anita*
#727734
Ik zou ook een weekje naar Zweden maar dat gaat niet door, ik heb een vriendin gesproken die daar woont maar het is alleen nog rabbies hoor waar je voor moet enten.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door