Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Truus
#723196
Ik heb al 174 pagina's door gelezen maar vraag het maar even.
Op ons uitlaatveldje is een schattig pupke. Nu komt ze van vakantie terug en zegt dat haar pup dus Giardia heeft. Nu heeft ze medicijnen voor die kleine maar omdat Timo haar grootste vriend is en helemaal plat geknuffeld wordt, is mijn vraag....is Gardia besmettelijk?
Laatst gewijzigd door Truus op vr 09 mar 2007, 20:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Antonia
#723216
Voor zover ik heb begrepen is Giaria een parasiet die zowel bij mens als dier kan worden overgebracht, volgens mij dus besmettelijk. Ik denk dat ik preventief zou ontwormen met een kuur die ook de Giardia parasiet aanpakt.
Door Truus
#723218
Eeffie schreef: Dit artikel heb ik toevallig laatst ook zitten lezen:

Een dier infecteert zich door het opnemen van eitjes.
Kan zichzelf en huisgenoten dus ook weer besmetten.
Hygiene is noodzakelijk!

http://www.whgdierenartsen.nl/html/docdb.asp?id=121

WHG Dierenartsen - WHG Nieuws, - http://www.whgdierenartsen.nl.


Bedankt Eeffie ik heb het gelezen. Er staat ook: ---Volwassen dieren met een normale weerstand en een gezond maagdarmkanaal zijn waarschijnlijk niet of nauwelijks gevoelig voor de infectie---
Dus ik hoop dat het allemaal wel mee valt.
Door Truus
#723220
Hoelang mag dit hondje niet in een groep andere honden? Moet er dan eerst een positieve uitslag van een mestonderzoek zijn?

Ik heb het idee dat dit baasje dit dus ook niet weet :-\
Door Eeffie
#723227
Ik zou voor de zekerheid vragen welke medicijnen ze heeft gekregen. Ik lees in het artikel: quote: De behandeling bestaat uit een kuur met Metronidazol of Fenbendazol.

Ik heb geen idee hoe lang het duurt eer dat de besmetting over is. Dat zal per dier (weerstand) verschillend zijn denk ik.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door