- wo 28 feb 2007, 23:16
#717309
[quote="Kruimel"]
Interessant. En wat houdt dat in, 'optimaliseren'? Zou ik wel eens willen weten, gewoon uit nieuwsgierigheid.
Wat ik zou kunnen bedenken is dat het korter aan de lucht wordt blootgesteld. Vlees wordt grijs door oxidatie, dus als je het snel verpakt na het malen oxideert het minder.
[/quote]
Het wordt inderdaad vlugger verpakt dus korter aan de lucht bloot gesteld
Hier de volledige tekst van de website.
Sneller en verser
Energique heeft haar productieproces verder geoptimaliseerd zodat onze producten nu sneller en dus nog verser in de verpakkingen terecht komen.
Energique complete vers vlees maaltijden zijn samengesteld uit de beste kwaliteit kip en rundvlees uit Friesland. In Energique nr.4 wordt o.a lamsvlees uit Nieuw Zeeland verwerkt. In onze producten wordt geen varkensvlees verwerkt. Energique werkt “bach gewijs”. Grote hoeveelheden vers vlees en ingrediënten worden gemalen en gemengd tot een ijskoud vleesdeeg. Het ijskoude vleesdeeg wordt via een transportband naar een stansapparaat geleid, hier wordt het vleesdeeg o.a gestanst in de bekende “driehoek –vorm” van Energique.
Vervolgens gaan de vleesschijven, via een transportband, naar het vrieshuis.
Bij een temperatuur van – 40 graden Celsius worden de schijven razendsnel bevroren, en belanden zo, na controle, vers in de verpakkingen.