Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door eefje
#713664
Moeten katten groente eten?
ik wil langzaamaan steeds meer gaan barfen met katten en hond maar zie bij de katten heel weinig over groente staan dus vroeg me af of hun ook zo'n gevarieerd menu nodig hebben als de hond?

groetjes eefje
Door Mevroi Kruim
#713704
Nee, dat moet niet. Het mag wel maar katten eten in de natuur ook geen groen, behalve dan af en toe wat gras voor het schuren van de binnenkant, maar dat verteert niet. Ze laten vaak ook de darmen van hun prooi liggen.
Mijn katten eten alleen barf zonder groente en doen het daar goed op. Er is er een die gekookte groente lekker vindt dus dat krijgt ze af en toe, en een die dol is op komkommer, dus dat krijgt hij af en toe. De rest vindt het niks.
Katten zijn veel meer gespecialiseerd dan honden. Honden zijn meer alleseters met de nadruk op dooie beesten, katten kunnen alleen overleven op dood beest. Ze hebben ook een hogere eiwitbehoefte en maken bepaalde stoffen die in dood beest voorkomen niet zelf aan, terwijl honden dat wel doen.
Maar als je kat groente lust is er niks tegen om hem dat te geven.
Door eefje
#713720
ik heb geen idee of ze wat lusten maar mijn carnibest is ook bijna op dus dan kan ik gewoon de barfrestjes uit de vriezer opvoeren zonder toevoegingen.
En dan kan ik even kijken voor wat variatie aan vlees maar dan hoef ik iig niet mini groentepakketjes te gaan samenstellen

groetjes eefje
Door Nelly
#715278
Nee, volgens mij hebben katten absoluut geen groenten nodig - en bij honden twijfel ik daar ook aan - . Maar het staat zo leuk he. Ik moet altijd lachen als ik in de supermarkt een of ander blikje honden-of kattenvoer pak en dan lees: met granen en verse groenten. En hele volkstammen die erin trappen. ::)
Door eefje
#715283
de hond eet hier wat groente betreft met de pot meemaar de katten lusten het ook niet zo,wel als ik zou pureren en zalm erdoorheen zou doen ofzo maar die mogelijkheid was er ook even niet.
Ze krijgen normaal kvv en ik heb geen idee wat daar aan eventuele groente inzit maar ze hebben een kipkarbonade op en s'avonds 3sardientjes(uit blik) en wat zalm(ook uit blik) hier hebben ze overigens niet veel van op want de kip was erg veel dus ze hadden nog een gevuld maagje.
Nou ja ik heb nu weer kvv dus we kunnen weer even vooruit.

groetjes eefje
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door