Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door susieq
#711359
Hallo,
Ik heb nog geen voorstel verhaaltje gedaan, maar heb een dringende vraag; Mijn hond Milo (friese stabij) heeft ongeveer elke maand last van ontstoken ogen, er gebeurd dan niks speciaals, zijn niet ergens geweest waarddor het zou kunnen komen. De dierenarts zei dat het van zwemmen enzo kan komen, dus die plaatsen vermijden we nu, maar toch keert het probleem telkens weer terug. ik word gek van de dierenarts bezoekjes en weet niet goed wat ik hier zelf aan kan doen, Soms lijkthet alsof de ontseking vanzelf weer over gaat, om dan vervolgens in alle hevigheid weer terug te keren. Nu las ik bij jullie in een forum dat juliie homeopatische middelen gebruiken? Heeft iemand voor mij tips en adviezen?
Groetjes Susan
Laatst gewijzigd door susieq op zo 18 feb 2007, 15:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#711408
Mijn hond heeft ook een steeds terugkerende oogontsteking gehad. Ik kan je een paar adviezen geven:

Gebruik NOOIT je handen/vingers om vuiltjes in de ooghoeken van je hond weg te halen! Gebruik altijd een watje met gekookt afgekoeld water of een oogreiniger. Nooit je vingers, ook niet als je net je handen gewassen hebt.

Gebruik Similasan nr 2.

En als dat niet als de bliksem helpt en het toch steeds terug blijft komen: moet je je misschien eens door laten sturen naar een specialist.

Welkom op Barfplaats trouwens!
Door Cathelijn
#711425
Bij mijn hond werkte de Similasan niet voldoende. Ik was aangewezen op een zalfje van de da: terra-cortril. Dat was gelukkig een eenmalig kuurtje, nu blijft een aardig onder controle.
Door susieq
#711494
Hallo, alvast bedankt voor de reacties, maar waar haal ik similasan nr 2??? Ik zit er idd aan te denken een verwijzing voor een oogspecialist te vragen, maar Milo is een beetje mensenschuw en heeft het dus niet op vreemden. De dierenarts kent ie ondertussen al heel goed (vooral de assistente met koekjes natuurlijk!) Maar goed als het niet helpt ik moet toch wat, word er reddeloos van, wil niet dat milo een blijvende beschadiging krijgt! Morgen maar weer eens naar de DA
Door axy
#711561
Ik zou eerst eens langs een specialist gaan om zeker te weten dat het niet ergens anders door komt. Als de oorzaak bij naar binnen groeiende ooghaartjes ligt kun je smeren wat je wilt maar los je het niet op.
Door leni
#711588
Zena heeft het dus ook al vanaf dat ze bij ons kwam.Zijn de oogjes ook rood?
Zena heeft namelijk een vorm van Herpes en dat is Conjuctivitis.de oogspecialist schreef Dexamethason voor.Bij de 2de keer dat ik daar kwam kreeg ik pas te horen dat er prednison inzit.ook de ooghaartjes die misschien in de weg zaten zijn verwijderd.maar echt helpt er tot nog toe niets.Simulasan niet en nu Oculoheel ook niet.Ik hoop dat jij er wel achter komt!!!!!
Door susieq
#712087
Hallo,
Vandaag bij de DA geweest, zalfje terra cortrill meegkregen en een verwijzing voor een oogspecialist in Wageningen. Milo heeft een fikse ontsteking in het derde ooglid, en ook bultjes daarin. Toen hij pup was is dit al eens geconstateerd maar daar zou hij wel overheen groeien werd toen gezegd!! Niet dus; nu de vewijzing en waarschijnlijk worden de bultjes dan weggebrand! Iemand daar misschien ervaring mee???
Groetjes Susan
Door susieq
#712090
Hallo,
Vandaag bij de DA geweest, zalfje terra cortrill meegkregen en een verwijzing voor een oogspecialist in Wageningen. Milo heeft een fikse ontsteking in het derde ooglid, en ook bultjes daarin. Toen hij pup was is dit al eens geconstateerd maar daar zou hij wel overheen groeien werd toen gezegd!! Niet dus; nu de vewijzing en waarschijnlijk worden de bultjes dan weggebrand! Iemand daar misschien ervaring mee???
Groetjes Susan
Door susieq
#712194
Blijkt achteraf dat Milo dit zalfje ook al eens eerder heeft gehad. ('t waren d'r ook zoveel, kan het niet allemaal onthouden!) Dit is nu alleen om deze ontsteking aan te pakken en voor de toekomst dus naar de specialist. Hoop ook dat die ons zullen helpen. Ga denk ik ook maar vitamine c geven voor zijn puspiemel, lees aan alle kanten dat het werkt? Wij spoelen wel regelmatig, maar hoorde dat het alleen dmv een castratie echt verdwijnt??

Groetjes
Door leni
#712254
bij Zena zaten ook bobbeltjes,die verdwenen met het gebruik van Dexamethason oogdruppels.Maar stopte ik daarme kwamen ze terug.De specialist heeft helemaal niets gezegd over wegbranden.Maar ik hoop dat ze jou wel kunnen helpen!
Door nelb
#712263
Hoi, mijn oudste cavalier heeft jaaaaren meerder ekeren per jaar last gehad van ontstoken ogen. Pussig uitvloeiing, grijsblauwe gloed, beschadigingen, cherry eye (operatief verholpen), noem het maar op.
Alle soorten zalven, geloof ik, wel gebruikt. Ook dat terra cortril. Had een averechts effect bij mijn hond. Eindelijk bij homeopaath terecht gekomen: hij kreeg een weerstand verhogende injectie. Volgens die da zat ie zo vol met antibiotica dat zijn weerstand helemaal verzwakt was.
En, een klein wonder, daags na de injectie zagen zijn ogen er al beter uit. 3 weken daarna een herhalingsinjectie. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat dat voor injectie was.
Kort daarna ben ik vers gaan voeren. Hij heeft nog een paar keer in mindere mate last gehad en daarna niet meer! 6 jaar van zijn leventje ellende en nu al bijna 3 jaar niet meer!
Ik heb, mede hierdoor, een groot vertrouwen in homeopathie gekregen en kan het iedereen aanbevelen.
Nel
Door susieq
#713276
We hebben 5 maart een afspraak in Wageningen, ik ben benieuwd wat de uitslag zal zijn!! Ondertussen zalven we braaf met terra cortrill en gaat het iets beter!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door