Maar ik denk dat je het beter om kan draaien: laat jouw DA maar eens motiveren waarom en hoe het vlees voorbehandeld zou zijn en wat hij zich daarbij voorstelt. Hier even de definitie van sterilisatie (ivm voedsel):
Sterilisatie is het opzettelijk doden van bacteriën, virussen en ziektekiemen en sporen op/in allerlei materialen/stoffen. Dit is verder uit te werken in voedselsterilisatie, luchtsterilisatie, watersterilisatie en instrumentensterilisatie, dus kortweg om infecties of besmetting tegen te gaan.
Sterilisatie van voedsel gebeurt met een hoge dosis straling (door
X-stralen en
gamma-stralen) of sterke verhitting.
X-stralen : Röntgenstraling (ook wel X-stralen), genoemd naar de ontdekker ervan, Wilhelm Röntgen, is elektromagnetische straling met een iets hogere energie dan zichtbaar licht. In het spectrum ligt röntgenstraling tussen ultraviolet licht en gammastraling. De golflengtebegrenzing is enigszins willekeurig. Men spreekt van röntgenstraling tussen golflengtes van ongeveer 4,5 nm (nanometer) en 0,01 nm, ofwel straling met energie van ongeveer 0,5 tot 200 keV.
gamma-stralen: Gammastraling (?-straling) is onzichtbare elektromagnetische straling met een hogere energie dan ultraviolet licht en röntgenstraling.
verhitting is uitgesloten omdat je kunt zien dat het vlees rauw is.
Dus, denkt jouw DA nou echt dat Carnibest steriliseert d.m.v. rontgen- of gammastralen ??? ??? Die worsten zouden dan werkelijk een vermogen moeten gaan kosten.
Ik vind het prachtig bedacht door jouw DA maar misschien moet ie toch eens zijn literatuur erop naslaan