Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door yvette27
#706374
Beste Mensen,

Mijn naam is yvette, en ik ben hier nieuw.

Ik heb een heel lieve jack russel( BEAU ) van 3,5 jaar oud.
Mijn hond heeft sinds een jaar epileptische aanvallen.
Het is zomaar van de een op de andere dag begonnen, ze lag te slapen op de bank en begon zich uit te rekken, toen vond ik dat ze heel raar deed, ze werd heel stijf en begon te schokken liet haar urine lopen en begon heel hevig te schuimbekken.
be n naar de direnarts geweest en ze kreeg een injectie, na die injectie mocht ze de eerste 24 uur geen aanval meer krijgen, en ja hoor was koud en wel thuis en ze kreeg meteen weer een aanval.
Daar waren wij heel erg van geschrokken.
we hadden dit nog nooit mee gemaakt.
Heb medicijnen van de dierenarts gekregen fenobarbital, moest beginnen met 2 x een kwart  pil per dag.
Kort daarop kreeg ze weer een paar aanvallen per dag en moest meteen naar 2 halve pillen per dag.
Ik weet niet of het normaal is maar ik heb het ideee dat ze na een aanval niet zo goed meer luistert en ze is heel erg onrustig daarna en ze wil eerst iedereen in huis begroeten, ze heeft daarna ook heel erg veel honger en dorst, en llopt heel erg wankel.
Na  de verhoging van de medicatie heeft ze 8 maanden geen aanval gehad en nu sinds 2 maanden heeft ze om de 10, 11 dagen weer een aanval.
De dierenarts heeft me aangeraden om haar te laten sterriliseren maar omdat ze om de zoveel dagen een aanval heeft moet ik nu weer wachten tot ze loops is geweest.
En haar lichaam moet genoeg rust hebben gehad voordat ze gesterriliseerd mag worden.
daarom is de dosis nu dus ook verhoogd tot 3 halve pillen per dag.
Ik vraag mij af hoever ik moet gaan met de dosis verhogen en of er nog eventueel andere middelen zijn om het te verminderen, ik weet dat het nooit meer weg zal gaan, maar we hebben de laatste tijd een erg slechte nachtrust omdat we ons constant druk maken om haar.
Zelf is ze de laatste tijd erg onrustig.

wie o wie kan mij helpen, we weten niet zo goed meer wat we moeten doen, we houden zoveel van haar.


groeten van yvette en Beau
Laatst gewijzigd door yvette27 op do 08 feb 2007, 18:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Door ~Joke~
#706388
Een rauw 100% gluten[graan]vrij dieet kan een goede verbetering laten zien. Ik zou er zelf niet happig op zijn een hond met epilepsie onder narcose te laten brengen, of het moest al echt heeeeeeeel erg noodzakelijk zijn.
Verder vind ik de medicatie erg hoog. Je moet erg uitkijken voor leverbeschadigingen met dit soort middelen.
Waarom laat je de hond niet eerst eens door een goede specialist nakijken?
Door yvette27
#706395
bedankt voor je reactie, de dierenarts wil haar sterriliseren omdat de loopsheid ook epilepsi kan opwekken, en dat na laten kijken door een specialist ben ik ook zeker van plan.

bedankt yvette
Door K&D
#706432
Oh jee, wat sneu. Het is een vervelende aandoening, en in sommige gevallen reageren honden heel goed op medicatie, en soms niet. Maar goed advies is onontbeerlijk.
Ik kan je aanraden je (snel ;) ) aan te melden bij

http://www.epilepsiebijhonden.nl/forum/index.php

Op dit forum kunnen ze je heel goed advies, informatie en steun bieden. Er is daar o.a. een dierenarts die je kan helpen met de juiste medicatie.
Heel veel sterkte!

De periode ná een aanval is vaak nog vervelender dan de aanval zelf.  Je hond is verward, loopt steeds rondjes en snuffelt steeds aan dezelfde dingen. Haar orientatie is zo in de war dat ze bekende punten zoekt. Ook vreetgedrag is typisch voor de post-periode.
.
Laatst gewijzigd door K&D op do 08 feb 2007, 19:07, 1 keer totaal gewijzigd.
Door yvette27
#706480
bedankt voor het advies, ik heb veel aan deze reacties ik krijg weer een beetje hoop en weet nu wat ik allemaal verder moet proberen.

groeten yvette en beau.
Door schnüggerli
#706548
ik heb hier een berner lopen met epileptie, ze heeft ze niet vaak maar ze krijgt ook fenbarbital en zit hier al jaren op.
eerst toen ze zware aanval heeft gehad kreeg ze 3 1/2 tablet per dag maar nu zit ze al een poosje op 1 1/2 tablet voor de nacht en ze doet het er goed op.
sterkte,! want het is niet leuk om te zien als ze een aanval hebben...
mijn hond is trouwens al 14jaar dus dan verwacht je het ook eerder. :-[
Door Sennaruby
#706975
Hoi Vic,

De verwijzing naar het forum en de site staan al vermeld en er zijn inderdaad honden die baat hebben bij rauwe voeding qua epilepsie, maar er zijn helaas ook veel honden waarbij voeding geen verschil maakt qua aanvallen, zoals bij mijn epihond. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat voeding zonder toevoegingen en BARF natuurlijk in het bijzonder, het allerbeste is voor elke hond  ;)

Groetjes,

Fieke
Door Timmy
#707221
yvette27 schreef:De dierenarts heeft me aangeraden om haar te laten sterriliseren maar omdat ze om de zoveel dagen een aanval heeft moet ik nu weer wachten tot ze loops is geweest.
En haar lichaam moet genoeg rust hebben gehad voordat ze gesterriliseerd mag worden.

Het lijkt me verstandiger om eerst te zorgen dat de toevallen onder controle komen en dan pas te gaan denken ovr castratie.
Het is inderdaad zo dat castratie bij teefjes voor minder aanvallen kunnen zorgen, maar laat je niet wijsmaken dat loopsheid epilepsie kan veroorzaken. Epilepsie (idiopatisch) is een erfelijke aandoening; daar wordt je hond mee geboren. Loopsheid kan alleen een trigger zijn voor de toevallen, maar kan geen epilepsie veroorzaken.

Met andere woorden: zoek een goede dierenarts, bij voorkeur een specialist, die kennis heeft van epilepsie. Wacht met castreren totdat de toevallen redelijk tot goed onder controle zijn, want een narcose is ook niet zo veilig voor een epileptische hond. Laat en uitgebreid bloed- en neurologisch onderzoek doen, bij voorkeur door die specialist.
Hou een dagboekje bij met omstandigheden, dus met data en tijden van de toevallen en de eventuele bijzonderheden en uitzonderlijke omstandigheden (vaccinatie's, ontworming, ontvlooiing, etc.).

En net wat de anderen voor mij ook al zeiden: meld je aan op het epilepsieforum...

Gr.
Linda
Door yvette27
#713533
beste mensen,

sorry dat ik zo laat reageer, maar bedankt voor jullie advies.
Helaas is het sinds gisteren heel erg verslechterd, ze is vannochtend om 7 uur opgenomen bij de dierenarts.
ze heeft nu in 24 uur 17 aanvallen gehad en ze wordt nu heel uitgebreid onderzocht, want wij vonden dat het zo echt niet langer ging.
Haar bloed wordt op alles gecontroleerd en als het goed is krijgt ze een deze dagen ook een hersenscan.
we willen graag zoveel mogelijk oorzaken uitsluiten.
Heb de dierenarts vanmiddag nog gesproken, ze heeft een infuus en moet in ieder geval vanacht nog blijven.
de dierenarts houdt ons vannacht nog op de hoogte.
we hopen dat we haar snel weer op kunnen halen om lekker mee naar huis te nemen.
 

Beste mensen heel erg bedankt voor jullie advies.

Met vriendelijke groet yvette en beau
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door