Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door leni
#684247
Ik heb Zena gekocht toen ze 8 weken was.Ze is mijn 6de boxer.Gelijk de eerste dag,begon het al .Spuitdiaree,blaasontsteking,gedrag bijten.Ze wilde totaal niet geaaid worden.dus aanraken was bijten!!! ik vind dit heel moeilijk om te vertellen hoe ik me voelde,de wanhoop nabij.Als reactie kreeg ik te horen.Ze heeft het niet van de moeder,aanpakken,je hebt nooit geen echte boxers gehad.Daar kon ik het mee doen tewijl ik in tranen was en mijn boxer wilde herplaatsen.Inmiddels zijn we dus meer dan 1 jaar verder.Ik was er dus van overtuigd dat Zena pijn had,niemand zag dat behalve ik!! Zware oorontsteking,blaasontsteking,oorspecialist,oogspecialist,oogdruppels Dexamethason ff niet bijten.ander voer,schedelfotos,weer ander voer.Zena at helemaal niet graag van de brokken.spugen!!!Bloedonderzoek op stofwisselingsziekte,gedragsdeskundige,dierenfluisteraar.Als ik dat allemaal moet vertellen blijf ik aan de gang.Weer ander voer en nu Energique,wow dat vond ze lekker.Ze at met smaak!!! heerlijk om te zien.Nog nooit een boxer gehad die niet wou eten.verschrikkelijke jeuk!!Dus weer naar mijn da,kreeg weer brokken,binnen 5 dagen was ik weer terug bij af met alles!!op advies van iemand contact opgenomen met Carnibest,die adviseerde mij lam/rijst.Ze eet weer heelrlijk.Op advies weer ff nog hier gekeken voor haar oogjes.De laatste keer dat ik bij de specialist was vertelde hij mij dat er prednison in die druppels zat.daar was ik dus niet blij mee.Ik ga nu echt denken dat Zena jeuk heeft ipv pijn.Mijn da is dus ook niet blij dat ik vers voer.Morgen even contact opnemen met haar,ze was op vakantie toen ik die brokken gaf.Als iemand voor mij adviezen heeft heel graag!!De mensen waar ik van verwacht had dat die me advies zouden geven hebben me in de kou  laten staan.En mensen die ik helemaal niet kende hebben me zo graag willen helpen.Ik moet zeggen dat ik zelfs op het punt heb gestaan om haar in te laten slapen.En dat is zo ongeveer het ergste wat mij zou kunnen overkomen.Dus wil aub mij niemand daar op aanvallen,want dat zit me nog steeds heel erg dwars.Het heeft zo moeten zijn dat ze hier kwam.Ik wist dat een boxer geen bijthond was!!!!Ze is heel veel veranderd,ze weet gewoon dat ik haar wil helpen.Ik wil met dit verhaal eigenlijk zeggen.Ga er niet altijd van uit dat het aan jou,of dat je hond moelijk is ligt.Maar dat er ook nog andere dingen mee kunnen spelen.ik ben een heel koppig mens.Wat ik in mijn kop heb heb ik niet in mijn k*nt.Daar lijk ik heel erg op al mijn boxers die ik gehad heb!!!Graag jullie reactie op mijn verhaal.
Door Netty
#684272
Leni, niemand zal je hier aanvallen op wat je hebt gedaan en gedacht.
ik denk dat de meeste mensen hier soms uit wanhoop op de site terecht zijn gekomen, en dus weten wat je door hebt gemaakt.
nee, eerder complimenten dat je niet je hersens in je kont hebt zitten maar gewoon waar een weldenkend mens ze moet hebben, ze gebruikt.....en, hou ze daar :).
als je hier verder op barfplaats zal lezen, en dat kost je werkelijk dagen, zal je er ook achter komen dat de meeste van ons "mot" met de dierenarts hebben over vers voer, en de meeste dierenartsen ons proberen over te zetten op die fantstische brokken en blikjes......laat ze maar, jij zal straks wel beter weten....en als je versvlees voert, zal je die dierenarts niet zo vaak meer zien......
mag ik je aanraden om eerst in de bieb te lezen over Barf...en ik wed dat er een boel mensen hier zijn, die je advies willen geven.
in ieder geval welkom ;)
Door 202Spots
#684277
Je hebt probleem met de gezondheid van je hond,dus je zit in de goeie afdeling hoor! ;)
En wanneer je net zo eigenwijs bent als je boxers,dan is dat nu alleen maar het bewijs ,dat je juist daarom  'n oplossing voor het probleem hebt gevonden! :)
Want jJe bent aardig op de goeie weg door rauw voer te gaan geven en je ziet het resultaat, en met elkaar zullen we je helpen wanneer en waar je het verder nodig hebt.
Wanneer je nog meer op BP en in de bieb zal lezen dan zal je er ook wel achter komen dat er niemand is die jou iets zal verwijten, dus dat weet je dan alvast.  8)
Door ~Joke~
#684297
Toevallig heb ik net het verhaal van Spike op de site gezet
http://www.de-border-terrier.com/border ... njaar.html
we kregen hem ook als een hele boze pup, het eerste jaar zat ik zowat wekelijks met hem bij de da met oa chronische voorhuid ontsteking, oormijt, anaalklieren en ik weet het allemaal niet meer. Hij was daarbij verschrikkelijk ADH. Spike is pas rustiger geworden op graanvrij rauw voer, ook zijn kwalen verdwenen grotendeels. Het is soms nog geen lieverdje maar dat brengen zijn kwalen ook mee. Je zit dus op de goede weg denk ik!!!
Gebruikersavatar
Door Nitus
#684300
Hai Leni, wat een zorgen met Zena zeg! En ik kan me je gedachten heel goed voorstellen hoor, ik zou van zo'n hond ook wanhopig worden. Gelukkig geef je zo te lezen niet snel op ;).

Ik denk zeker dat je nu met verse rauwe voeding op de goede weg zit, maar misschien moet je wel zelf gaan samenstellen en/of een eliminatiedieet gaan proberen want het kan zijn dat Zena toch nog op bv rijst allergisch reageert.
Wat het er voor jou ook niet makkelijker op maakt is dat je geen DA hebt die achter vers voeren staat en je hierbij dus helemaal geen steun en goede begeleiding krijgt.
In de Bieb staat een lijstje van DA's die voor of in ieder geval niet afwijzend tegenover vers voeren staan, misschien zit er eentje redelijk bij jouw in de buurt?
Door leni
#684418
bedankt voor jullie lieve woorden.dat doet me goed :)Ik heb de da gebeld en doorgegeven dat Zena nu op Carnibest zit.klaar.het verhaal van Spike sprak me heel erg aan :'(ik hoop niet dat ik zelf moet gaan samenstellen,ik ben nogal vies van dat vlees allemaal :-[Sorry hoor.Maar als Zena alergisch zou blijken voor rijst zal dat blijkbaar wel moeten.Ik heb tenminste nog niets ondekt zonder granen of rijst.
Door nikèdog2000
#684424
hallo welkom op de gezondste site die er is
er zijn een heleboel merken versvlees
ook zonder rijst
ik wens je heel veel doorzettings vermogen
wat dieren artsen ook zeggen !!!!!BLIJF OP VERS VLEES
succes
Door SHIVA
#684444
Hoi Leni,welkom hier op de site,Wat jij  voor je hondje hebt gedaan is toch goed,niemand hier zal je daarvoor aanvallen hoor behalve de da,s misschien met hun brokken.Ga zo verder met het voeren van versvlees of barf en je zal zien hoe goed het met hem gaat .En vraag zoveel als je wilt, je krijgt altijd antwoord. 
Door Lizzy
#684487
Hoi Leni, pfff, wat een ellende heb je doorgemaakt....

Ik weet niet waar je woont, maar misschien weten we wel een dierenarts die niet zo anti-verse voeding is.... En eigenlijk zou ik je aan willen raden om eens naar een holistisch dierenarts te gaan. Tannetje Koning bijvoorbeeld.

Begrijp ik het nu goed dat je hond nog steeds ontzettende jeuk heeft? En oogontsteking?

Ik denk dat je er allereerst goed aan hebt gedaan om Carnibest te gaan voeren. Mocht je het idee hebben dat zij een allergie heeft voor een bepaald vleessoort, dan kun je nog eend&rijst gaan geven, maar voorlopig zou ik de gewone Carnibest smaken de kans geven.

Als het mijn hond was, zou ik zelf eerst proberen om een goede ontgiftingskuur te doen.

Ik zou beginnen met het toevoegen (aan het eten) van een goed merk probiotica (http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 820.0.html).

Daarnaast zou ik zeker visolie en borage-olie gaan geven.

Dit zou ik eerst eens 3 a 4 weken volhouden. Met verse voeding dus!

Dan zou ik verder gaan ontgiften met het daaropvolgende meest milde middel: chlorella. Dat zou ik twee weken geven. Daarna zou ik Drainage Compositum van de Groene Os erbij gaan geven. Er bestaat nu een kans dat de klachten in eerste instantie erger worden. Je kunt dan iets minder Drainage Compositum gaan geven, maar je moet doorzetten, ben ik bang. Dit zou ik samen twee weken geven. Dan zou ik twee weken stoppen en daarna zou ik 2 weken Groene Leem door het eten gaan doen.
Door leni
#684522
hoi Lizzy,Ik woon dus in Eindhoven.Zena heeft in eerste instantie geen tekenen van alergie vertoont .Alleen het bijten naar mij en vuurrode ogen.En heel erg spugen van de brokken..Dat bijten was volgens iedereen een gedragsprobleem en geen pijn of allergie.Alleen 1 nagel van haar linker voorpoot werd donker en daar ging ze op knagen toen ben ik op Energique overgegaan.Kreeg ze dus ook jeuk op haar buik en onder haar staart.Toen weer die hipo allergeen brokken van de da,en dat was weer een probleem voor haar maag.Zena haar branderige ogen is haar grootste probleem,als ze er heel veel last van heeft gaat ze weer bijten.Op mijn Site staan Foto's van Zena,daar kun je zien hoe rood haar ogen soms zijn.Zena heeft ook geen aansluiting van de traanbuis naar het neusje.Het gekke is dat ik nu pas geen ab heb voor Zena.ikheb bewust die oogdruppels moeten gebruiken om te voorkomen dat ze bijt.maar ben daar nu mee gestopt Ik heb groene leem gekregen van de dierenfluisteraar en nog steeds niet kunnen geven.Ik zal alles eens even opzoeken wat jij opnoemt. bedankt voor de info
Door tt-tjes
#684576
Ik heb even op jouw site gekeken. Die rode ogen heeft Balou dus ook als hij kip of eend te eten krijgt. Ze jeuken hem dan ontzettend, zelf zo erg dat hij er continu aan krabt waardoor het alleen maar erger wordt.

Het zou dus idd heel goed kunnen dat jouw Zena niet tegen een bepaalde vleessoort kan.
Waarschijnlijk kun je idd het beste een eliminatie dieet gaan doen om er achter te komen.

Het ontbreken van de traanbuis aansluiting kan volgens mij ook te droge ogen veroorzaken.
Door leni
#684648
Zena haar ogen gaan alleen veel meer tranen,en roder worden.af en toe krabben aan haar ogen.Ik heb Olcuheel oogdruppels van iemand door gekregen.Maar dat bijten van haar staat ook 100% zeker in verband met haar oogjes.Eeend en kip heeft ze niet.Elemenatie dieet heeft die man van Carnibest hier in Eindhoven  niet op voorraad.Bedankt ik kom er met de hulp van jullie zeker uit!!!
Door Lizzy
#684649
leni schreef: Zena haar ogen gaan alleen veel meer tranen,en roder worden.af en toe krabben aan haar ogen.Ik heb Olcuheel oogdruppels van iemand door gekregen.Maar dat bijten van haar staat ook 100% zeker in verband met haar oogjes.Eeend en kip heeft ze niet.Elemenatie dieet heeft die man van Carnibest hier in Eindhoven  niet op voorraad.Bedankt ik kom er met de hulp van jullie zeker uit!!!
Waar bijt Zena eigenlijk?
Door tt-tjes
#684671
Waarom ga je anders niet eens naar Maarten Kappen in Eersel, dat is voor jou ook niet zo ver. Daar ben ik met Balou ook geweest om een bloedtest op allergie te laten doen.
Ik vindt het een fijne dierenarts en hij staat sowieso niet afwijzend tegenover vers voeren.

Het verkooppunt van Carnibest kan de eend/rijst versie zo voor je bestellen, dat zou geen probleem moeten zijn, en anders maak je zelf een eliminatiedieet met een vleessoort die ze nog nooit gehad heeft.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door