Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door zea
#681479
Ik had het al in mijn voorstelberichtje aangeven, maar even een topic openen voor dit probleem!
Ik heb al een beetje zitten lezen op het forum of ik wat info eruit kon halen, maar misschien is het zo makkelijker, omdat ik dan gewoon meteen mijn probleem in kaart heb!

Ik krijg over 3 weken mijn pup thuis en ze zal dan op brok zitten, dit is gewoon niet anders.... ik ben zelf een voorstander van versvleesvoer, dus wil ik haar laten overstappen MAAR hoe doe ik dat het beste?

Ik wil haar niet abrupt van de brok halen, omdat ik niet wil dat ze er ziek van gaat worden. Dus ik moet het gaan afbouwen of eigenlijk het versvlees er eerst inbouwen. Pupje gaat eerst 4 a 5 keer op een dag te eten krijgen en ik kan dan de laatste keer natuurlijk al meteen vervangen met versvlees. Als ik rekening ga houden dat ze voldoende tijd moet hebben om het hele zooitje te verteren (van hoeveel uur moet ik eigenlijk uitgaan van brok naar vlees?)...
Of is het beter om te beginnen met 2 of 3 hele dagen versvlees en 4 dagen brok? Ik vind het echt moeilijk, ik weet natuurlijk ook nog niet hoe ze er op gaat reageren.
Maar wie kan me helpen om een schemaatje (7h eerste voerbeurt) op te zetten voor het voeren als ik brok en kvv ga combineren? en dan de brok af te bouwen op een beetje verantwoorde manier? Op een maand of 9 moet ze gewoon op 2 keer voeren op een dag uitkomen en dan is het natuurlijk geen probleem meer!
Ik zit al wel een beetje te puzzelen, maar ik weet niet hoe het nu werkelijk zit met verteren etc. HELLUP! ;)
Door Fido
#681481
Ik denk dat je je drukker maakt dan dat het is.

Toen wij onze pup kregen dit jaar gaf ik hem de brok en kvv tegelijk. Gewoon om te kijken wat hij deed. Nou hij snuffelde eerst aan het vlees, daarna aan de brok, weer aan het vlees om vervolgens erwat aan te likken. Nam één brokje, spuugde het uit en at het vlees op en liet de brok liggen.

Bij de tweede een derde maaltijd van die dag liet hij de brok liggen en at alleen het vlees. Ook ik had in mijn hoofd om geleidelijk over te gaan maar de hond maakte duidelijk zijn keuze.
Eddie heeft daarna geen brok meer gehad en is geen dag van slag geweest.
Door zea
#681497
Ik had zoiets al op het forum gelezen, dat de meeste puppymensen gewoon meteen over gaan  ;D

Ik zit ook wel een beetje met het probleem, dat ik veel onderweg ben voor mijn werk en in de weekenden in belgie ben (hond gaat uiteraard gewoon altijd mee, werk waar dat gewoon kan)......en ik dus nog niet helemaal weet hoe ik dat ga oplossen. Met mijn andere honden was dat nooit een probleem, want die kregen sochtends als we weg gingen hun bak voer en savonds als ik me weer ergens moest zettelen (was ik naar belgie, dan dook ik daar nog even snel in de supermarkt om diepvries te halen voor de rest van de dagen). Met een pup wordt dat gewoon ook anders.....pup komt nu eenmaal nu (achterkleindochter van mijn net overleden hond, en voor mij de laatste kans om familie van haar te kunnen krijgen....dus veel emotionele waarde), maar ze moet dan toch wat vaker eten (zeker de eerste maand)! Op t werk is het moeilijk met versvleesvoeding, dus daar moet ik nog wat op bedenken. Op andere forums zeggen ze dat ik haar juist met mijn dagindeling beter op de brokken kan houden....maar ik wil haar zo graag ook aan het versvoer! :(
Door Cathelijn
#681498
ik zou voor onderweg pakketjes maken per maaltijd en deze in een koelbox in de auto zetten.
Er is altijd wel een gelegenheid om je pup even snel een maaltje KVV voor te zetten, het is toch zo naar binnen gewerkt.
Succes en vast veel plezier met je nieuwe pup!
Door Salty
#681523
Mijn bulletjes zijn ook van de een op de andere dag op versvlees gezet,Ollie was nog maar 8 weken en ik heb er niet eens gekookt water over heen gedaan.
Door Twiz
#681592
Allereerst gefeliciteerd met je aanstaande pup.

Enne.........niet moeilijk doen, gewoon gelijk KVV geven en zoals in eerdere berichten al werd aangegeven, op maat gemaakte portie's, eventueel met wat koelelementen in een koeltas, een plastic bakje (moet je toch bij je hebben voor wat water onderweg) en gewoon eten geven wanneer het voedertijd is.
Ik heb mijn pup destijds op de meest gekke plekken te eten gegeven, zoals in voetbal kantine's e.d.
Een pup moet EN eten EN gesocialiseerd worden, dus ben je vaak met een pup onderweg.
En met KVV heb je veel minder vaak plaspauze's nodig omdat ze veel minder drinken.
Maar zoals met meer dingen, het probleem wordt zo groot als je het zelf maakt, dus je hoeft niet zo moeilijk te zijn voor jezelf, je doet het uiteindelijk voor je pup. Succes alvast.
Door Birgit
#681593
Toen Amber hier een uur in huis was ( ze was toen een week of 8 ) hebben we haar direct versvlees gegeven. Ze was gewend  aan brokken.
Geen problemen mee gehad. Ze is nu een jaar en barft en vreet versvlees alsof ze
nooit anders heeft gehad !
Toen ze nog meer dan 2 keer op een dag at, nam ik een portie mee in een koeltas.
Het is wel eens gebeurd dat ik het haar zo uit het zakje van mijn hand liet eten.
Dus.......probeer geen probleem te zien, waar hij niet hoeft te zijn hoor !

Geniet lekker van je pup. Veel plezier  :)
Door Ellen Els en Nina
#681810
Je kunt kvv makkelijk in een bakje overal mee naar toe nemen. En met deze temperatuur kun je het zelfs in de auto laten staan waar het lekker koel blijft.
En dan gewoon tijdens etenstijd, deksel eraf en smullen maar! Jouw pup maakt het immers niet uit waar ze eet. En meestal vinden mensen het ook wel vertederend om te zien als een pup alles met smaak naar binnen werkt! Dus geen problemen, gewoon je eigen schema aanhouden.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door