Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Nitus
#680018
Even snel een vraagje, kan het kwaad als je je hond per ongeluk 's morgens eten hebt gegeven :-[ terwijl die 's middag een roesje krijgt om röntgen-foto's te maken?
Door Robian
#680019
Waarvan laat je een rontgen foto maken?
Sommige foto's kunnen namelijk perfect zonder roesje gemaakt worden.
Door Robian
#680023
Nitus schreef: Niet als je hond weigert mee te werken :P >:(.
Tja, dan houdt het op.  :-X

Ik zou trouwens niet weten of het kwaad kan.
Door danielle1980
#680031
ik heb t ook wel s gedaan, meer dan 1 keer zelfs.
ligt er een beetje aan hoeveel uur er tussen zit en wat ie heeft gegeten?

mijn ene hond gaat altijd kotsen van een roesje, of die nu wel of niet gegeten heeft, maar kotste alleen water en slijm.
de specialist waar ik was vond t erg opmerkelijk dat er geen eten meer bij zat, ookal had die nog wel gegeten zeg maar. ;)
Door Lizzy
#680395
Volgens mij moeten ze nuchter blijven omdat ze zouden kunnen gaan braken en dan in hun eigen braaksel kunnen stikken? Zoiets? Dus beter van niet. Maar laten we wel wezen: soms moet een hond onverwachts onder narcose. En dan hebben ze negen van de 10 keer gegeten die dag. Het is niet anders, toch?
Gebruikersavatar
Door JolandaB
#680555
Het gaat erom dat een hond vaak braakt van een narcose/roesje.
Dit braaksel kan dan in de luchtpijp/longen terecht komen met alle ellende van dien.

In het geval van spoed heb je vaak weinig keuze :-\
Door charmed
#680686
Ik heb ook een keer per ongeluk mijn teefje eten gegeven voor de operatie. Ik dacht nl. dat ze niet geopereerd zou worden omdat ze de dag er voor te zwak was.

De dierenarts zei tegen mij, het maakt niet zoveel uit, er zitten natuurlijk wel Extra risico's aan. Maar je moet nooit zeggen dat ze geen eten hebben gehad als ze dat wel hebben gehad. Want dan kunnen ze maatregelen treffen zoals een tube in de keel doen.

Het brengt dus wel extra risico met zich mee, maar je moet dus nooit oneerlijk zijn tegen de da, want als ze wel gegeten hebben, krijgen ze als extra voorzorg een tube :)

Gr. jacqueline
Lizzy schreef: Volgens mij moeten ze nuchter blijven omdat ze zouden kunnen gaan braken en dan in hun eigen braaksel kunnen stikken? Zoiets? Dus beter van niet. Maar laten we wel wezen: soms moet een hond onverwachts onder narcose. En dan hebben ze negen van de 10 keer gegeten die dag. Het is niet anders, toch?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door