Beste,
ik nu voor het eerst kopvlees(rund) gekregen.Maar nu zit ik ernaar te kijken en zie een hoop tong erbij zitten,is dat wat ze bedoelen met kopvlees.
groeten willem
Moderator: Lizzy
willem-lene schreef: Beste,Kopvlees is het (spier)vlees dat om de kop heen zit (aan de buitenkant), tong zit binnen in de kop en valt onder orgaan. Blijkbaar heb je een mengsel van beide gekregen. Is ook niets mis mee hoor, gewoon lekker geven!
ik nu voor het eerst kopvlees(rund) gekregen.Maar nu zit ik ernaar te kijken en zie een hoop tong erbij zitten,is dat wat ze bedoelen met kopvlees.
groeten willem
willem-lene schreef: Beste,Ruim bekeken zit het aan de kop vast dus....
ik nu voor het eerst kopvlees(rund) gekregen.Maar nu zit ik ernaar te kijken en zie een hoop tong erbij zitten,is dat wat ze bedoelen met kopvlees.
groeten willem
Angelique schreef: Ruim bekeken zit het aan de kop vast dus....Het is en blijft lastig he, de definitie van "wat is orgaan" en "wat is spiervlees".... Te meer daar alle spieren ook weer een orgaan vormen (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Orgaan). Op zich denk ik dat, omdat de tong de sterkste spier van het lichaam is, de tong ook best onder de groep spiervlees mag vallen. Maar ja, waar leg je de grens? Hart is ook een spier. Maar lijkt, qua analyse, weer voor een groot deel op orgaanvlees. Waarbij je, als je meer als 5% hart in je menu voert, je uit balans raakt. Ik weet niet of dat ook voor tong geldt.... Ik ken de analyse van tong niet. Maar daar het niet voor meer als 3% (denk ik) van het totale prooidier uit maakt, laat ik het zekerheidshalve maar onder orgaanvlees vallen... Hoewel tong zo duur is: ik verwacht niet dat mensen daar nu veel van zullen voeren!
Maar meestal is dat niet wat we onder kopvlees verstaan. Kopvlees zijn de lappen vlees die van de zijkant van de kop worden afgesneden. Dit is (taai) spiervlees.
Tong zit er meestal niet bij omdat dat een nogal duur dingetje is. Je kunt het echter wel gewoon voeren en ik snij het met het kopvlees mee weg. Hier vinden ze het heerlijk.
Tong wordt hier door de meesten weggeschreven onder orgaanvlees omdat het buiten het criterium "houd het skelet bij elkaar" valt.
Persoonlijk vind ik het qua structuur meer in de buurt komen van spiervlees dus schaar ik het daar onder. Maakt allemaal niet zoveel uit, het is een voedzaam stukje vlees, dus gewoon lekker opvoeren.
Lizzy schreef: Het is en blijft lastig he, de definitie van "wat is orgaan" en "wat is spiervlees".... Te meer daar alle spieren ook weer een orgaan vormen (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Orgaan). Op zich denk ik dat, omdat de tong de sterkste spier van het lichaam is, de tong ook best onder de groep spiervlees mag vallen. Maar ja, waar leg je de grens? Hart is ook een spier. Maar lijkt, qua analyse, weer voor een groot deel op orgaanvlees. Waarbij je, als je meer als 5% hart in je menu voert, je uit balans raakt. Ik weet niet of dat ook voor tong geldt.... Ik ken de analyse van tong niet. Maar daar het niet voor meer als 3% (denk ik) van het totale prooidier uit maakt, laat ik het zekerheidshalve maar onder orgaanvlees vallen... Hoewel tong zo duur is: ik verwacht niet dat mensen daar nu veel van zullen voeren!
tiny schreef: Voor een hele tong met strot er nog aan betaal ik ong. 8 euro. Met mijn twee kleine kooikertjes doe ik er weken mee. Dus duur is in dit geval nogal relatief. Maar lekker vinden ze het wel!!Goedkoop is anders daar die tong hier bij het kopvlees inzit waar ik €2,- per kg voor betaal.
pike schreef: over wat kimmels zijn; kijk maar eens in dit topic:Dus dat zijn dus kimmels.Kom ik dus ook tegen bij mijn kopvlees,weet ik nu eindelijk wat het is.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 231.0.html