Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tijn
#666403
He iedereen

even een vraagje, naar aanleiding van enkele andere threads op dit forum.

Welke onderdelen van het dier (en dan ook in jullie menu) bevat het meeste dierlijk koolhydraat.

Tot nu toe heb ik alleen lever kunnen vinden dat een zeer hoog gehalte aan koolhydraat heeft (3-5%). Dit is waarschijnlijk in de vorm van glycogen.
Dit zou ook een verklaring kunnen zijn waarom veel vers dieeten van sledehonden veel lever bevatten.

Zijn er andere organen, vetten of spierweefsels die veel koolhydraat bevatten?

gr tijn
Door Lizzy
#666419
Ei: 100 gram: 0,7 gram koolhydraat
Paardenvlees: 100 gram: 0,55 gram koolhydraat
Schapenvlees: 100 gram: 0,3 gram koolhydraat
Runderhart: 100 gram: 0,56 gram koolhydraat
Kalfshart: 100 gram: 0,96 gram koolhydraat
Runderlever: 100 gram: 5,90 gram koolhydraat
Kalfslever: 100 gram: 4,1 gram koolhydraat
Kalfsnieren: 100 gram: 0,83 gram koolhydraat

Rijst: 100 gram: 78,7 gram koolhydraat

Wortel: 100 gram: 7,27 gram koolhydraat
Andijvie: 100 gram: 2,05 gram koolhydraat

Appel: 100 gram: 12,6 gram koolhydraat
Peer: 100 gram: 12,8 gram koolhydraat
Banaan: 100 gram: 23,3 gram koolhydraat

Hazelnoten: 100 gram : 13,7 gram koolhydraat
Gebruikersavatar
Door chooky
#666560
lever van kariboe: 6,8 / 100 gram
lever van vis: 6 / 100 gram
rundertong: 3,7 / 100 gram
visse eitjes: ±4,5 / 100 gram

En als je kijkt op een site met analyses van veel gebruikte vleesbotten (http://www.barfworld.com/html/barfworld/analysis.html), kun je uitrekenen hoeveel koolhydraten die leveren en dan zie je onder andere dat een kippenrug: ± 4 / 100 gram kolhydraat levert.
Door Qwertu
#667341
Wat ik me nog herinner (correct me if I'm wrong), is dat koolhydraten inderdaad in de levercellen (in de vorm van glycogeen) en in dwarsgestreept spierweefsel worden opgeslagen.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door