Omdat nier nog ontbrak in mijn "dieet" heb ik laatst lamsniertjes besteld bij de islamitische slager. Ik heb toen eerst geprobeerd of ze het wel lekker vonden, gewoon zo elk twee stukjes uit het handje. Ze vonden het allebei zozo maar het ging wel op. Pike was toen 's nachts niet zo lekker en had ook wat dunne ontlasting. Ik wist niet zeker of het van die stukjes nier was, maar dacht van wel, ze hadden het ook zo gekregen zonder ander vlees of bot erbij. Armagnac had trouwens nergens last van.
Gisteren hadden ze voor het eerst dus echt een portie lamsnier bij hun eten dat verder bestond uit eendenekken, kalkoen en groentemix. Die nier kwam neer op zo'n 15% van het totaal dat in hun bak zat. Pike was vannacht wéér niet lekker en wéér een beetje dunne ontlasting. Armagnac heeft nergens last van.
Nu doe ik al de (kippe)lever koken omdat Pike van rauwe lever aan de rel gaat, ook al is het maar één stukje wat hij krijgt. Kan ik dat ook met de niertjes doen of gaat dat te zeer ten koste van de voedingswaarde?