Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Daphne
#650330
Balou heeft al zolang ik me kan herinneren last van zijn huid. We zijn ondertussen bij 3 dierenartsen geweest en bij de Universiteit in Utrecht.
Balou heeft al een desensibilisatiekuur van Atriv gehad.
Nu is zijn bloed een paar maanden geleden gecontroleerd in Duitsland en de waardes die eruit komen zijn extreem hoog. De minimale waarde om allergisch te zijn is 150 en hij heeft 2 dingen eronder (katten en kakkerlakken), de rest zit er ver boven (1500 en 1700 zijn geen uitzondering) hij is ontzettend allergisch voor alle soorten bomen en grassen. Dus dat wordt kattenbaktraining voor de komende 10 jaar of zo :).
Nee hoor, hij gaat gewoon dagelijks naar het bos en zelfs daar buiten heeft hij het. Het is namelijk niet te vermijden, deze stoffen zitten overal.
Nu zijn we dus begonnen n.a.v. het bloedonderzoek met een (nog) specialistischere desensibilisatiekuur. We zijn nu een week of 8 bezig en ik zag een lichte vooruitgang, maar daar is nu niets meer van te zien.
Om op mijn verzoek de cirkel te doorbreken krijgt hij nu een anti-hystaminicum. Vandaag de laatste van 20 tabletten gehad. Zijn hele huid is en blijft zwaar geïrriteerd, zo erg dat hij er wondjes van heeft en zichzelf tot bloedens toe openkrabt.
Ik moet hem nog 7x prikken en dat maak ik wel af om het met zekerheid af te kunnen sluiten (er zijn honden bij wie het laat aanslaat), zodat we dat ook geprobeerd hebben.
Ik denk dat de volgende stap is om naar een homeopatische dierenarts o.i.d. te gaan of een hollistische? Wat houdt dat laatste eigenlijk in.
Maar tot die tijd wil ik het rustig houden (dan maar even symptoombestrijding) om het voor de hond dragelijk te houden.  Maar ik wil geen prednison e.d.!! VSM e.d. helpt niet.

Wie heeft er tips, adviezen???
Door tt-tjes
#650385
Ik weet niet hoe lang je met deze speciale desensibilisatiekuur bezig bent, maar over het algemeen kun je pas na 8 tot 9 maanden met zekerheid zeggen of het helpt.

Voor mijn Balou (zou het aan de naam liggen) heb ik ook het bloed laten testen in Duitsland, hij heeft waardes tot 2900 voor de mijten waar hij allergisch voor is.

Ik ben nu 6 maanden aan het spuiten en ben nu net pas met de hoogste dosering begonnen. Het is ook een andere methode als de arthuvetrin die hier in Nederland gebruikt wordt.

Het lijkt er nu pas op (en dat na 6 maanden!!!)  dat het nu een beetje begint te werken maar zekerheid heb ik pas over een paar maanden als ik dus meerdere malen met de hoogste dosering gespoten heb.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#650722
Atopica is cyclosporine, dat legt het hele immuunsysteem plat. Wordt ook gebruikt bij orgaantransplantaties om afstoting te voorkomen. Is dus allesbehalve onschuldig!
Door Daphne
#650724
Rosita schreef: Ik zou hem dan tijdelijk Atopica geven, heeft veel minder bijwerkingen dan prednison, maar het is wel heel duur.

http://www.ah.novartis.nl/products/nl/c ... a_01.shtml

http://www.us.atopica.com
Bedankt voor de tip. Dat middel gaat het ook worden als hij hier niet op gaat reageren. Dan zijn alle paden binnen de reguliere geneeskunde bewandeld. Dat het duur is, is bijzaak maar het is nog niet zo oud en er wordt dus nog niet zo lang onderzoek naar gedaan. Daarom zijn nog niet alle gevolgen op de lange termijn bekend. Om die reden zoek ik eerst naar iets 'natuurlijkers' om de symptomen te bestrijden tijdens deze 'prikkuur'.
Door Daphne
#650726
Hitam schreef: Atopica is cyclosporine, dat legt het hele immuunsysteem plat. Wordt ook gebruikt bij orgaantransplantaties om afstoting te voorkomen. Is dus allesbehalve onschuldig!
We hebben onze reacties tegelijkertijd geplaatst.
Aangezien Balou ook nog vrij jong is wil ik liever niet aan middelen zoalds Prednison of Atopica voor de lange termijn. Hij is pas 3,5 jaar oud. Atopica is in de reguliere geneeskunde nog het enige alternatief dat mij geboden is. Daarom ga ik hierna ook naar een homeopatisch of hollistisch dierenarts (dat laatste ben jij geloof ik, kun je me uitleggen wat het precies inhoudt? Maar de zoektocht wordt steeds moeilijker.
Of dit nu aan gaat slaan of niet, er moet NU iets komen tegen de jeuk. Wat zou ik kunnen gebruiken???
Gebruikersavatar
Door Hitam
#650730
Een homeopathische arts gebruik homeopathische middelen en een holistische dierenarts gebruikt meerdere alternatieve therapien door elkaar. Waaronder, in mijn geval ook homeopathische middelen.
Holistisch wil zeggen dat je niet alleen naar Balou's huid kijkt en daar middelen voor voorschrijf maar ook probeer te ontdekken wat er allemaal mee te maken heeft.
Voeding bijvoorbeeld, of stress.

Op de hele korte termijn is het lastig om iets tegen de jeuk te doen. Je zou kunnen kijken of wassen met tea tree shampoo iets helpt? Om het te verzachten. Echt genezen moet het van binnenuit.
Door Daphne
#650737
Tea tree shampoo gebruik ik al en dan gebeurt er vrij weinig. Ik ben het er helemaal mee eens dat het van binnenuit moet genezen maar tot die tijd wil ik nu onderhand een keer wat smeren (behalve die cortisonenzalf) omdat het nu echt te lang duurt
Waar hou jij praktijk? Wij wonen in de Achterhoek.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door