Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door tigger
#642761
Vorige week woensdag bij de DA woog Ginger nog 6,3 kilo; vandaag in de dierenzaak heb ik haar weer gewogen en nu weegt ze 8,1 kilo. De DA vertelde vorige week dat een pup ongeveer 500 gr per week mag groeien, als het 1 kilo per week was dan zou dat niet goed zijn. Ehhh nu is ze dus in 5 dagen tijd bijna 2 kilo gegroeid; moet ik me nu zorgen gaan maken omdat dit te snel gaat? Wat is een gemiddelde groeicurve van een dalmatierpup?
Door conleeuw
#642764
nee, ik vindt niet dat jij jou zorgen moet maken, eerstens is het niet handig om op verschillende weegschalen te wegen, dat kan al veroorzaken dat er een verschil in zit, en de 500 gm per week vindt ik nogal een uitspraak, want als mijn chiwawa 500 gm in een week zou groeien zou ik mij mischien wel zorgen moeten maken, maar mijn deense dog zou wat mij betreft toch meer mogen groeien, dan is mijn Deerhound wel op hoge poten, maar kwa bouw niet zo zwaar, dus zou je verwachten dat zij niet zoveel groeit. Is jou pup echt te dik, dan moet je wellicht iets minder voeren, maar is de pup niet té dik, en gezond en wel, dan is de 500 gm per week vast alleen een richtlijn, niet een wet ;)
Gebruikersavatar
Door Kaio
#642767
nou een newfoundlanderpup groeit nog niet eens 2 kilo per week.
Nee nooit vergelijken tussen 2 verschillende weegschalen!! Je weet niet welke afwijkingen ze hebben (en dan ook nog es ten opzichte van elkaar). Dus je pup zal echt niet 2 kilo zwaarder zijn in 5 dagen (mag ik hopen). Dus altijd opdezelfde weegschaal wegen!
Ene pup groeit wat harder dan de ander, gewoon zelf kijken of ie te dik of te smal is, en anders mensen met meer ervaring vragen.
Door Erna
#642775
Vivian schreef: Vorige week woensdag bij de DA woog Ginger nog 6,3 kilo; vandaag in de dierenzaak heb ik haar weer gewogen en nu weegt ze 8,1 kilo. De DA vertelde vorige week dat een pup ongeveer 500 gr per week mag groeien, als het 1 kilo per week was dan zou dat niet goed zijn. Ehhh nu is ze dus in 5 dagen tijd bijna 2 kilo gegroeid; moet ik me nu zorgen gaan maken omdat dit te snel gaat? Wat is een gemiddelde groeicurve van een dalmatierpup?
Geen paniek........Het aantal weken min 1 kilo is ongeveer het gewicht dat ze mag wegen. Nou daar zit ze nog onder dus het gaat helemaal goed. Ginger haar zusjes wegen ook in de buurt van de 8 kilo. Dalmaten groeien echt wel een kilo per week....heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Het stopt vanzelf rond de 26 a 27 kilo. Komt helemaal goed.

En voor de rest ga ik mee met de anderen over de weegschaal. ;D
Door conleeuw
#642777
Erna schreef: En voor de rest ga ik mee met de anderen over de weegschaal. ;D
ook voor jezelf, want of je ben giga happy omdat je ineens kennelijk een paar kilo kwijt ben of je zit in de put, want hoe kan je nu zomaar twee kilo's aangekomen zijn........ spreekt zij uit ervaring ;D ;D
Door Mevroi Kruim
#642787
Ja, kom je in de winter bij de dokter, gaan ze je wegen, met je kleren aan, wegen ze je op de gram nauwkeurig!
Kom je de volgende keer in de zomer ben je spontaan een paar kilo afgevallen.
Scheelt nogal, korte broek en T-shirt of dikke trui met spijkerbroek  ::) ::)
Door irmaa
#642796
Denk ook niet dat je bij de dierenarts moet zijn voor weegtabellen van honden...
Ik had ook zo'n vreemde storie,  volgens de dierenarts van een van onze pups groeide die pup ook veel te hard, die dierenarts had, heel netjes, een tabel gemaakt voor de eigenaren hoe zwaar de hond op mocht wegen gedurende het eerste jaar...
Kreeg haast een beroerte want het was allemaal minder dan de helft dan een normale gemiddelde groei >:( En het voedingsadvies was ook daar aangepast... zou de hond veel te weinig krijgen.
Gelukkig nam de eigenaar gelijk contact met ons op  :) :)
Door Ine
#642829
Erna schreef: Geen paniek........Het aantal weken min 1 kilo is ongeveer het gewicht dat ze mag wegen. Nou daar zit ze nog onder dus het gaat helemaal goed. Ginger haar zusjes wegen ook in de buurt van de 8 kilo. Dalmaten groeien echt wel een kilo per week....heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Het stopt vanzelf rond de 26 a 27 kilo. Komt helemaal goed.

En voor de rest ga ik mee met de anderen over de weegschaal. ;D
Ook een lab mag 1 kilo per week aankomen, maar om eerlijk te zijn, heb ik met Tilly nooit gewogen, tot ik ze ging behandelen tegen vlooien. Met 6 1/2 maand woog ze 22 kilo.
Ik voer haar en houd haar lijntje in de gaten. Zodra ze te dik wordt, geef ik minder. ;)

En idd, als je toch wekelijks wilt gaan wegen, ga dan steeds naar dezelfde weegschaal.
Door Lizzy
#642854
Linga ging, samen met mij, elke week op de weegschaal. En wel op dezelfde weegschaal want bij de DA woog ze nooit hetzelfde als thuis (ze heeft bij de DA ook 2 keer gestaan, voor de socialisatie). Ze kwam iedere week 700 gram aan. 500 gram zou ik te weinig hebben gevonden. Mijn DA zegt altijd "als het even kan: niet meer dan 1 kilo per week". Mijn volgende Dalmatenpup gaat niet meer op de weegschaal. Ik weet nu gevoelsmatig wel of ze goed groeit of niet.
Door *Natasja*
#642896
Beau heb ik destijds regelmatig gewogen, en kwam gemiddeld 750 gr. per week aan. En Benthe, die heb ik eerlijk gezegd amper gewogen. Ik zag zelf wel dat ze groeide, daar had ik de weegschaal niet voor nodig. Alleen op het moment van enten of ontwormen moest ze natuurlijk gewogen worden voor de juiste dosering.
Door conleeuw
#642904
omdat Jazz zo ongeloofelijk tenger was, heb ik haar geregeld geweegd en gemeten, de wegen deed ik bij de dierenarts op haar weegschaal, niet dat ik er iets wijzer van werd, Jazz bleef tenger, je zou hele wiskundige berekeningen moeten doen met gewicht en schofthoogte om ook maar iets zinvols ervan te kunnen zeggen, zo is een zus van Jazz kleiner dan Jazz, en de ander groter, de hond die groter is weegt ook heeeeeel veeeeel meer, is gewoon een beetje een dikzak geweest als pup, de een die kleiner is woog ook meer tijdens de groei, Jazz heeft pas na haar tweede een beetje extra gewicht, niet dik, maar niet meer brandje mager. Ik woog om te zien of ze wel aankwam, want ik was niet overtuigd dat ze ook maar een grammetje aankwam, ze was zo mager, maar daarbij moet ik zeggen zij is mijn eerste windhond achtige, ik moest ontzettend wennen aan de schrale, magere uiterlijk. Nu weet ik dat het gewoon goed komt, een volgende Deerhound ;) zal waarschijnlijk geen weegschaal zien ;D ik geloof het nu wel ;)
Door tigger
#643614
Okay, no worries dus en altijd dezelfde weegschaal gebruiken :D. Leuk om te lezen dat de zusjes allemaal rond de 8 kilo zitten.
Door Jean
#647397
Mijn pup van nu bijna 7 maanden kwam 1 kg per week aan. Gewicht nu is 27 kg en pup is gezond. Lijkt mij geen probleem dat je pup behoorlijk aankomt als hij/zij maar niet te dik is.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door