Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door tt-tjes
#642677
Heb vandaag de uitslag gekregen van het mestonderzoek.

Volgens de DA heeft hij geen giardia, wormen of andere parasieten.

Ook geen vetten in de ontlasting maar wel veel zetmeel.

Op mijn vraag of ze in Utrecht de Elisa test hadden gedaan kreeg ik een negatief antwoord, want, zo zei de DA "in Utrecht deden ze die test niet omdat hij nog in de kinderschoenen stond"!!

Hier zakt dus mijn broek van af. Mijn DA heeft notabene nog met het lab gebeld met die specifiek vraag!!

Toen ik aangaf dat ik dan bloed wilde laten onderzoeken kreeg ik te horen "de specialist in Utrecht zei dat het te veel aan zetmeel niet zo dramatisch was en dat bijv. EPI uit te sluiten was.
We kunnen dus wel lukraak bloedonderzoek doen maar dat jaagt je alleen op kosten en misschien komt daar ook niets uit.

De specialist had gezegd dat Balou misschien wel voor een bepaald eiwit allergisch is en dat ik maar een andere eiwitbron moest geven, en anders brokken >:(

Ik heb mijn DA dus haarfijn verteld dat Balou dus nevernooitmeer brokken krijgt. Heb haar ook tevens verteld over Barf en KVV. Tevens verwezen naar deze site omdat ze niet wist was Barf was. Ze vond het wel interessant en zou zeker gaan kijken vertelde ze me, omdat dit waarschijnlijk niet de laatste keer zou zijn dat ze hier mee te maken zou krijgen.

Maar alles bij elkaar weet ik dus in feite nog niets >:(

Vanavond moet ik met Balou naar Maarten Kappen in Eersel vanwege zijn achterpoot. Ik zal daar eens overleggen wat zijn visie hierop is en wat we nog kunnen doen.
Door Lizzy
#642679
Je had toch ook contact met Tannetje hierover, of ben ik nou in de war? Wat zegt zij er van?

Zetmeel in de ontlasting? Ehhh.... wat houdt dat dan precies in en waar wordt dat dan door veroorzaakt?
Door tt-tjes
#642681
Klopt, ik heb Tannetje hier al over gesproken. Zij snapte er helemaal niets van dat ze de Elisa in Utrecht niet doen.

Ze zei ook dat een te veel aan zetmeel op dit moment kan liggen aan het feit dat hij gekookt rundvlees met rijst krijgt, maar dat dit ook kan liggen aan een probleem met de alvleesklier.

Ze weet dat ik vanavond naar Eersel moet en zei dat ik eens met Maarten moet overleggen om toch in elk geval lever, nieren en alvleesklier te laten onderzoeken.
Door tt-tjes
#642683
Het is ook heel raar, ik ben dus sinds vrijdag hem aan het dwingen om te eten, stop het maar in zijn keel en hou z'n snuitje dicht, dit doe ik 3x per dag 100 gr.

Plakjes Rodi Pens en Hart, hier krijgt hij een tabletje chlorella bij en 1x per dag een tabletje chinese kruiden van Tannetje.

Vanochtend mooie donkerbruine drolletjes die ik gewoon op kan pakken, vanmiddag weer.

Volgens de specialist kon hij niet tegen het rundvlees waarschijnlijk, maar pens in Rodi is toch ook rundvlees.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door