Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Door rob w.
#640581
mijn plan is om drie dagen door de weeks brok en blikvoer te geven, zal dan de maandag, de woensdag en de vrijdag zijn, de andere 4 dagen ga ik dan vers invullen. Zijn 8 dagen op twee weken en ik heb rondgekeken en ingeslagen, de rest haal ik morgen op,  dacht het als volgt te doen die acht dgn.

1. schaapvlees met lamsribben (fifty-fifty)
2 paardenvlees, lamsribben (idem)
3 schapenpens, kippoten (idem)
4. een eend
5 een kip
6 runderstrot,rundsvlees
7 runderpens en hart
8.konijn

is wat ik nu binnenhaal, volgend maand kan ik ook aan hert haas en fazant komen,kalkoen moet ook lukken en wat ik zoal meer kan vangen. zal ook een stukje lever bij doen, verders krijgen ze hier ieder altijd elke dag een paar scheppen gekookte groente en een restje een of ander. zal ook wat walnoten malen voor erdoor, heb ik zat,.ik kijk nog wel. vis lusten ze hier niet als wat gekookte zalmmoot, kan ik wel toevoegen op de brokdagen.denk ik. kan het zo een beetje?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#640582
Mwahhhhh, ik denk dat het zo inderdaad we een beetje kan. Flink veel afwisseling, geweldig.
Jammer van de verse vis, dan maar gekookt (maar dan wel zonder graat), eventueel mag blikje ook.
Door rob w.
#640615
bedankt angelique, ja vis krijg ik er niet in of ze braken, kan ik kiezen een van de twee dus maar niet. rauw bedoel ik. Lees dat het gunstig is om omega 3 zoals voor de mens dus dan geef ik het maar gekookt en zonder graat en koop wel nog wat blikken sardien.
Door Lizzy
#640648
[quote="rob w."]
mijn plan is om drie dagen door de weeks brok en blikvoer te geven, zal dan de maandag, de woensdag en de vrijdag zijn, de andere 4 dagen ga ik dan vers invullen. Zijn 8 dagen op twee weken en ik heb rondgekeken en ingeslagen, de rest haal ik morgen op,  dacht het als volgt te doen die acht dgn.

1. schaapvlees met lamsribben (fifty-fifty)
2 paardenvlees, lamsribben (idem)
3 schapenpens, kippoten (idem)
4. een eend
5 een kip
6 runderstrot,rundsvlees
7 runderpens en hart
8.konijn

is wat ik nu binnenhaal, volgend maand kan ik ook aan hert haas en fazant komen,kalkoen moet ook lukken en wat ik zoal meer kan vangen. zal ook een stukje lever bij doen, verders krijgen ze hier ieder altijd elke dag een paar scheppen gekookte groente en een restje een of ander. zal ook wat walnoten malen voor erdoor, heb ik zat,.ik kijk nog wel. vis lusten ze hier niet als wat gekookte zalmmoot, kan ik wel toevoegen op de brokdagen.denk ik. kan het zo een beetje?


[/quote]

Jammer dat je brok en blik gaat geven want zo te lezen heb je dat helemaal niet nodig ;D! Ziet er goed en afwisselend uit! En net wat Angelique schrijft: jammer dat ze geen rauwe vis lusten... Als het gekookte vis betreft, zou ik wel zorgvuldig de graatjes eruit halen.
Door rob w.
#640728
Heee is pas mijn eerste plan!, je gaat zo vlug.  Plan 2 is een brokdag minder de week, ga die invullen met vis en kwartels, las hier ergens dat er kwartels bij de makro zijn dus die haal ik daar wel op. Ik heb zalmmoten uit de diepvries, geen zorgen want is zonder graat en ben net nog tientallen blikken zalm en sardines gaan inslaan dus kan even vooruit. Lizzy ik begrijp dat jullie tegen brok en blik bent maar ik heb dat toch nodig want ik reis en trek veel rond, meestal zo om de zes weken rijd ik frankrijk in binnenland en pyreneeen, zo'n drie keer per jaar zuiden van spanje, de voorzieningen zijn dan minder al helemaal geen vriezers op een enkele keer na. Trekken met een rugzak vol kippen ga ik niet doen en elke dag slagers bezoeken ook geen goed idee. Kan daar wel vers vlees, gevogelte inslaan maar niet elke dag, daarom houd ik wat brok en blik erin anders vreet straks geen hond het meer en ik moet het als ik rondtrek zelf ook soms met een blikkie oplossen dus.
Door Dtje
#640927
[quote="rob w."]
Heee is pas mijn eerste plan!, je gaat zo vlug.  Plan 2 is een brokdag minder de week, ga die invullen met vis en kwartels, las hier ergens dat er kwartels bij de makro zijn dus die haal ik daar wel op. Ik heb zalmmoten uit de diepvries, geen zorgen want is zonder graat en ben net nog tientallen blikken zalm en sardines gaan inslaan dus kan even vooruit. Lizzy ik begrijp dat jullie tegen brok en blik bent maar ik heb dat toch nodig want ik reis en trek veel rond, meestal zo om de zes weken rijd ik frankrijk in binnenland en pyreneeen, zo'n drie keer per jaar zuiden van spanje, de voorzieningen zijn dan minder al helemaal geen vriezers op een enkele keer na. Trekken met een rugzak vol kippen ga ik niet doen en elke dag slagers bezoeken ook geen goed idee. Kan daar wel vers vlees, gevogelte inslaan maar niet elke dag, daarom houd ik wat brok en blik erin anders vreet straks geen hond het meer en ik moet het als ik rondtrek zelf ook soms met een blikkie oplossen dus.
[/quote]

Ik vroeg me ook al af waarom nog brok en blik maar nu snap ik het wel een beetje. Maar die blikken zou ik er toch uit mieteren. Blikvoer bestaat voor 80% uit water (duur betaald water dus) en die zijn ook zwaar om mee rond te sjouwen.......
Door rob w.
#641099
mien ikneem niet zoveel blikken mee op trektocht, blik of 8 voor mezelf en de honden als een tocht langer is dan dag of 4 zorgt er iemand voor proviand dus geen probleem. de zak op de rug word lichter elke dag  ik eet zelf ook nog al wat weg  rest van blik ligt in de jeep die heeft geen moeite met de vracht..ikweet niet wat eem blik kost. valt toch wel mee denk ik.  als ik weg ga word het vlees gekookt en een slager blikt dat in voor honden en mij, is goed vlees wat ik ook door de brokken schep. zal wel zorgen voor rauw gevogelte,vlees tussentijds.
Door kdecoene
#641110
ja dat is wel een heeel ander verhaal, ik dacht zoals de meeste hier aan hondenblikvoer ::). Maar als je er zelf van eet zal het wel in orde zijn  ;DTijdens ons verlof schakel ik ook de brokken weer in, wel zomin mogelijk maar dat lukt niet altijd.
Door Daisy75
#641111
[quote="rob w."]
mien ikneem niet zoveel blikken mee op trektocht, blik of 8 voor mezelf en de honden als een tocht langer is dan dag of 4 zorgt er iemand voor proviand dus geen probleem. de zak op de rug word lichter elke dag  ik eet zelf ook nog al wat weg  rest van blik ligt in de jeep die heeft geen moeite met de vracht..ikweet niet wat eem blik kost. valt toch wel mee denk ik.  als ik weg ga word het vlees gekookt en een slager blikt dat in voor honden en mij, is goed vlees wat ik ook door de brokken schep. zal wel zorgen voor rauw gevogelte,vlees tussentijds.
[/quote]

ahaaa, het is dus niet bliktroep uit de winkel maar gekookt door jou en ingeblikt...das al een heel ander iets toch...en ik begrijp wel waarom je het doet, zie je nog niet met een rugzak vol vlees enzo sjouwen nee hahah
Door rob w.
#641196
Nee geen rauw vlees in de rugzak, wel is mogelijk gedroogd e lappen rosbief, bieflap en dat.. heb ik er ook bij en is niet zo'n smurrie als ontbijt. geen vuile bakken. 's avonds geen probleem maar liever niet 's ochtends al die troep.  Ik had deze middag schaapsvlees en lamsribben opgehaald, maar terug gebracht.  Ik had om zach't gevraagd en niet om van die harde krengen, hoef geen hond aan de prothese.. Kan ik mooi wachten tot volgende week dacht ik. maar kan ze nou toch morgen ophalen, wel een kalfsstaart gekregen. dat is dan wel weer wat.
Door Daisy75
#641201
[quote="rob w."]
Nee geen rauw vlees in de rugzak, wel is mogelijk gedroogd e lappen rosbief, bieflap en dat.. heb ik er ook bij en is niet zo'n smurrie als ontbijt. geen vuile bakken. 's avonds geen probleem maar liever niet 's ochtends al die troep.  Ik had deze middag schaapsvlees en lamsribben opgehaald, maar terug gebracht.  Ik had om zach't gevraagd en niet om van die harde krengen, hoef geen hond aan de prothese.. Kan ik mooi wachten tot volgende week dacht ik. maar kan ze nou toch morgen ophalen, wel een kalfsstaart gekregen. dat is dan wel weer wat.
[/quote]

Ja ik wil die harde botten ook niet hoor...vind ik tien keer nix
Door rob w.
#641519
naar hetgeen ik lees valt dat ook tevoeren  maar ik wil niet voor de leeuwen.
Door rob w.
#641549
Feitelijk nog een vraag. moet ik hele kalkoenen kopen of is dat niet te eten voor de botten. geen enkel bot daarvan? En beperk ik me dan beter tot filet?
 Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Barfplaats wordt gesponsord door