Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Dona
#626888
Hallo iedereen,
Ik ben nieuw hier,en ik zou heel graag hulp krijgen ivm mijn probleem.Ik heb een italiaanse windhond van 5 jaar,altijd gezond geweest,niks aan de hand,kreeg brokken van Hills R/D wegens sterke aanleg om obees te worden.Tot een maand geleden de problemen begonnen,het was in die warme laatste juli week,hij was gaan spelen bij andere italiaantjes in een nieuwe tuin,nieuwe planten etc,2 dagen erna krijgt hij een soort van puistjes die gingen zwellen en groter worden met etter,en die opensprongen,dit was enkel op de buik,in eerste instantie dach ik dat hij verbrand was door de zon,omdat hij graag languit in de felle zon ligt(was toen een 35 °)bulten gingen langzaamaan weg,maar kreeg er wel bij op zijn rug,dus DA: allergie voor een plant volgens hem en antibiotica voor een week..alles leek weg te gaan tot de dag dat hij geen antibiotica meer moest nemen...daar waren ze weer,maar nu heel veel allemaal op de rug ,meer naar het zitvlak toe en op zijn staart,en weer die rottende geur erbij,maar geen etter,wel schilfers die zo samengekoek waren,natuurlijk dierenarts in vakantie dus ik hulp gezocht in de dierenkliniek,9 dierenartsen,weet er wel 1 wat mijn hond heeft,daar bloed getrokken + bloed voor allergietest en een nieuwe antibioticakuur,na een paar dagen komen er weer plekken en bultjes bij dus moest ik terug want daar dachten ze dat hij allergisch was aan die antibiotica,gelijk een biopt genomen van een nieuwe plek en andere antibiotica + een ontstekingsremmer die ook de jeuk tegengaat.
ondertussen uitslag gekregen van de bloedtesten en hij blijkt dus allergisch te zijn aan versch.soorten gras,bomen planten,aan huisstofmijt,runds en kalkoeneiwitten.daar opeens de urine zo geel was gelijk een staal genomen van ochtendurine en die laten onderzoeken,blijkt dat zijn nieren niet goed werken,teveel bilirubine en eiwitten (2500 ipv 500 normaal)en een beetje bloed erbij.Samen met de biopsie heeft hij andere voeding gekregen Hills Z/D maar hij mag enkel dit eten,90 gr (hij woog toen 8,7 kg...ja veel te dik,vandaar ook de obesitas kuur van Hills)enkel brokken ,mijn hond ziet af,hij is verscheurd van de honger,dus geef ik hem vis (krab en tonijn en zalmkoekjes bij)nu zijn we 4 september,wachtend op de uitslag van biopt,maar mijn hond is mijn hond niet meer,hij neemt nu nog steeds die antibiotica,en heeft zo een honger,hij ligt constant in zijn mand te kijken naar de keuken,ik heeft hem al versch porties verspreid over de dag,maar nog steeds niet voldaan,ondertussen krijgt hij al 130 gr van me,maar steeds maar die honger,hij wordt s avonds rusteloos en loopt toertjes door de kamer,wil niet gaan liggen en zeker niet slapen,totdat ik hem wéér iets geef.Ik weet niet meer wat gedaan,dit kan zo niet langer,hij wordt dikker met de dag,zijn allergie gaat helemaal niet weg en hij barst van de honger,kan er iemand mij helpen,ben zo radeloos.
Groetjes,Donna  :'(
Door conleeuw
#627026
even voor de duidelijkheid, de medicijne die hij nu gebruikt?? is dat enkel antibiotica??
Hoeveel beweegt deze hond per dag? en dan ben ik ook benieuwd naar hoeveel hij moet wegen tegenover hoeveel hij nu weegt?

Ik zou zeker deze hond gaan overzetten op rauw voer, wellicht dat het een meer tevreden gevoel geeft dan de brokken, en het is makkelijker controleren wat hij precies binnen krijgt, dus waar hij niet goed op reageert. Hier zijn een aantal mensen die met allergieen hun hond op vers hebben overgezet met groot sucess.....  wellicht dat die ook nog eens reageren. Tuurlijk vermijd je in de eerste instantie kalkoen en rund, maar er blijft nog genoeg over wat je wel kan geven. Als zelf samenstellen (Barf) jou nog te moeilijk lijk, probeer dan een KVV (kompleet vers voer), er zijn heel veel verschillende soorten kijk maar onder de hoofdje KVV ;)
Door Dona
#627111
conleeuw schreef: even voor de duidelijkheid, de medicijne die hij nu gebruikt?? is dat enkel antibiotica??
Hoeveel beweegt deze hond per dag? en dan ben ik ook benieuwd naar hoeveel hij moet wegen tegenover hoeveel hij nu weegt?


Hij zit nu al sinds 27 juli aan de antibiotica en ontstekkingsremmers voor de jeuk.
Nu beweegt hij uiteraard niet veel meer,daar ik blijkbaar niet met hem mag wandelen waar gras of bomen zijn..en ravotten in de tuin is ook afgelast,telkens hij in het gras loopt krijgt hij verschrikkelijk veel jeuk aan poten en snuit.
Zijn gewicht is optimaal als hij 7,5 kg weegt,nu dus 8,7 en zou er zelfs niet van schrikken als het al meer is,of zwellen ze op door de antibiotica.
ik ga zeker een kijkje nemen,want dit is niet meer om aan te zien.Alvast bedankt
Door conleeuw
#627158
Dona schreef:
ik  wil dus weten precies wat de ontsteking remmers zijn die hij gebruikt, omdat die voor een deel verantwoordelijk kunnen zijn voor de continue honger gevoel en gewichts toenamen.
heb jij enigsinds het gevoel dat de gezondheid van de hond vooruit is gegaan sinds hij alle medicijne gebruikt? dus niet alleen de huid maar de algehele gezondheid?
Door Dona
#627165
ontstekingsremmer is Moderin 4mg,1 x per dag.

Voor hij die nieuwe voeding + die onst.remmers kreeg was hij goed,behalve die huid dan,na ongeveer een week op die nieuwe voeding + pillen begon hij zo erg te vragen naar eten en ook rusteloos te worden,gisteren bv wou hij niet spelen,kwam zijn mand niet uit(enkel voor eten natuurlijk,en bekeek mij niet eens,wat heel ongewoon is want meestal ligt hij altijd lekker naast me of toch heel dicht in de buurt)vandaag is het iets beter,hij heeft natuurlijk jeuk,maar vind dus niet dat hij erop vooruit gegaan is..ik weet niet maar ik wil die pillenhandel stoppen,hij zit toch al lang genoeg aan de antibiotica volgens mij,zo direct krijgt hij nog iets aan zijn lever of nieren door dit terwijl het eigenlijk niet helpt(er komen voorlopig geen nieuwe plekken bij,dat is dan het enigste)
Door conleeuw
#627629
Dona schreef: ontstekingsremmer is Moderin 4mg,1 x per dag.

Voor hij die nieuwe voeding + die onst.remmers kreeg was hij goed,behalve die huid dan,na ongeveer een week op die nieuwe voeding + pillen begon hij zo erg te vragen naar eten en ook rusteloos te worden,gisteren bv wou hij niet spelen,kwam zijn mand niet uit(enkel voor eten natuurlijk,en bekeek mij niet eens,wat heel ongewoon is want meestal ligt hij altijd lekker naast me of toch heel dicht in de buurt)vandaag is het iets beter,hij heeft natuurlijk jeuk,maar vind dus niet dat hij erop vooruit gegaan is..ik weet niet maar ik wil die pillenhandel stoppen,hij zit toch al lang genoeg aan de antibiotica volgens mij,zo direct krijgt hij nog iets aan zijn lever of nieren door dit terwijl het eigenlijk niet helpt(er komen voorlopig geen nieuwe plekken bij,dat is dan het enigste)
;D nu snap ik waarom hij als maar vraagt om eten en zwaarder wordt, waarschijnlijk ook niet zoveel zin in lopen en dies meer, dus veel willen slapen, rond hangen. De medicijne die jij heb gekregen is een corticosteroide.... dus zeg maar zo iets als prednison.
Een aantal bekende bijwerkingen zijn. Honger en  gewichts toename, en veel slapen hoor je ook vaak.
Het is geen middel die je zomaar kan stoppen, dus NIET in een keer gewoon stoppen, je moet het afbouwen, vooral als er al een langere tijd gebruikt is. Wellicht dat jou dierenarts al heb verteld hoe jij dat moet doen? anders moet je zeker bellen met de dierenarts als je wil stoppen.

Ik kan mij voorstellen dat je wilt stoppen, maar als je alleen maar stop en dieet brokken blijft voeren heb je natuurlijk kans dat er helemaal niets positief verandert in de huidige situatie.
Heb jij je al een beetje verdiept over het rauw vers voeren? Zou het niet een idee zijn om een KVV (Kompleet Vers Voer)  te gaan geven? Liefs een zonder granen, om eventuele allergie voor granen uit te schakelen? De KVV's worden kant en klaar in verpakking gelevert, al wat je hoef te doen is ontdooien, de juiste hoeveelheid voor jou hond er af te halen, en te geven.....  :-\
Door Dona
#627924
De dierenarts heeft nog helemaal niet gesproken over stoppen laat staan afbouwen,hij wacht nog altijd de resultaten van het biopt af voor hij een behandeling start(waarschijnlijk immunotherapie)
Ikzelf ben er van overtuigd dat kvv een belangrijke schakel is of zal zijn in zijn genezingsproces,heb me er nog niet zo in kunnen verdiepen(ik werk 6 op 7)maar hetgene wat ik al gelezen heb ziet er positief uit,alleen ben ik bang dat ze kvv hier in de buurt niet verkopen(woon tegen de kust in Belgie)ik zou ook niet weten op dit moment hoe ik eraan moet beginnen,moet ik dan volledig met behandeling stoppen?het is me allemaal nog niet zo heel duidelijk,al weet ik wel dat hij niet op deze voeding kan blijven staan,het geeft hem gewoon geen voldoening,ookal het feit dat hij niks meer heeft om op te kluiven maakt hem niet bepaald happy..denk niet dat ik hierover bij de dierenarts hoef aan te kloppen voor raad,meestal staan zij toch septisch tegenover zulke dingen en wijken ze niet af van hun klassieke geneeskunde zoals hun geleerd is...
het gaat met de dag slechter met Kosheen,zelfs met de pillen heeft hij jeuk en dan die typische vachtgeur die met de dag toeneemt,zijn ongelofelijke drang naar eten en daardoor helemaal niet meer zichzelf is,het enigste wat ik wil is mijn lieve hond terug,die blij en gelukkig is,ik wil er alles voor doen wat nodig is,als de oude Ko maar terugkomt.Wat denk jij dat ik het beste doe nu?ik weet het nu effe niet meer...alvast heel erg bedankt voor al je reacties,vind ik lief .
Door conleeuw
#628079
Jammer dat het steeds slechter gaat met hem, dat kan niet de bedoeling zijn van de behandeling.
Onder het kopje KVV staat er heelwat info over KVV ook voor in Belgie. Zie de link
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 449.0.html

als jij bij jou in de buurt niet KVV kan vinden, dan zou ik toch overwegen om een overstap te maken naar Barf, dus het zelf zamenstellen van maaltijden van rauw vlees met botten en ook niet te vergeten orgaanvlees, maar daarvoor moet je gewoon gaan lezen over hoe je het moet doen en wat je allemaal moet voeren. Er zijn een aantal duidelijke artikels over hoe je Barf kan beginnen, zie de link.

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html

De continu honger zijn van jou hond heeft te maken met de medicijne die hij krijgt, zelfs als je vers zou voeren, hoewel hij dan langer bezig zou zijn als hij een bot moet verwerken, heb je toch nog een grote kans dat hij honger blijft houden.
Je hoef zeker niet te stoppen met de medcijne om hem op vers over te zetten, maar ik zou wel aan de bel trekken bij mijn dierenarts als hij niet beter wordt en klaarblijkelijk nog minder  lekker in zijn vel zit. Wellicht dat deze medicijne niet aanslaat, en dan geef je onnodig een zware middel. De reden waarom ik schreef niet meteen stoppen is niet omdat ik vindt dat je nu meteen moet stoppen (hoewel als het mijn hond was had ik waarschijnlijk toch gekozen voor afbouwen en stoppen...) maar meer omdat ik uit jou verhaal las dat het niet lekker ging en dat jij niet overtuigd was dat de medicijne hem goed doet........ ik kan mij voorstellen dat jij dan zo iets heb van, weet je wat, ik kap er mee, en dat moet je met cortisone achtige middelen niet zomaar doen, vandaar dat iik je er op attendeerde dat je niet van de ene dag op de ander zomaar kunt stoppen.
Ik zou zeggen, lees eens wat hier, en bel jou dierenarts en vraag eens of de uitslagen al binnen zijn, en of je niet beter met de medicijne kan stoppen, omdat jou hond niet beter maar eerder slechter wordt en de jeuk is toch nog steeds aanwezig.
Ik hoop dat er ook mensen reageren die ervaring hebben met honden met allergie die overgezet zijn op vers voer, en mischien ook belgische mensen die weten wat je waar in belgie kan vinden qua vers voeding ;)
Door Dona
#628126
Ik heb duck gevonden en een pakje lam met rijst gekocht,om hem dan geleidelijk volledig over te zetten op kvv,hij heeft zijn eerste portie net op en vind het heerlijk,ik heb ook lamsoortjes gekocht dan heeft hij wat om op te kluiven,voorlopig zal ik s morgens nog brokjes geven en dan s avonds zijn kvv.Die mevrouw van die winkel heeft ook een hondje met allergie en die is ook gestopt met de cortisone en hem op die kvv gezet,en haar hond is weer helemaal de oude.Wat mij nog niet zo duidelijk is is als ze volledig op die kvv staan ze helemaal geen therapie moeten krijgen voor die allergieen??of gaat dat door die gezonde voeding vanzelf over?
Ben al blij dat ik Duck gevonden heb en hij het lekker vind,ze vertelde me ook van echineaforte druppeltjes erbij te doen,voor zijn weerstand.De dierenarts kan ik al heel de week niet bereiken omdat hij int buitenland zit met paarden,ik zou eigenlijk liever helemaal geen therapie krijgen,zeker die allergenen therapie zie ik niet zo zitten,hij is al zo verzwakt,ik hoop dat het met deze voeding inorde komt en zal eens tijd moeten vrijmaken om alles van kvv te lezen.
bedankt voor je reacties,fijn dat er toch iemand reageert  ;D
Door conleeuw
#628163
Dona schreef: Ik heb duck gevonden en een pakje lam met rijst gekocht,om hem dan geleidelijk volledig over te zetten op kvv,hij heeft zijn eerste portie net op en vind het heerlijk,ik heb ook lamsoortjes gekocht dan heeft hij wat om op te kluiven,voorlopig zal ik s morgens nog brokjes geven en dan s avonds zijn kvv.Die mevrouw van die winkel heeft ook een hondje met allergie en die is ook gestopt met de cortisone en hem op die kvv gezet,en haar hond is weer helemaal de oude.Wat mij nog niet zo duidelijk is is als ze volledig op die kvv staan ze helemaal geen therapie moeten krijgen voor die allergieen??of gaat dat door die gezonde voeding vanzelf over?
Ben al blij dat ik Duck gevonden heb en hij het lekker vind,ze vertelde me ook van echineaforte druppeltjes erbij te doen,voor zijn weerstand.De dierenarts kan ik al heel de week niet bereiken omdat hij int buitenland zit met paarden,ik zou eigenlijk liever helemaal geen therapie krijgen,zeker die allergenen therapie zie ik niet zo zitten,hij is al zo verzwakt,ik hoop dat het met deze voeding inorde komt en zal eens tijd moeten vrijmaken om alles van kvv te lezen.
bedankt voor je reacties,fijn dat er toch iemand reageert  ;D
oh wat goed zeg dat jij KVV heb gevonden, en helemaal mooi dat hij het ook lust. Of je wel of niet de allergie behandeling wil gaan doen, kan ik niet namens jou beslissen. Ik vindt alleen, als een hond al 5 is en ineens allergische wordt voor van alles en nog wat, dan zou ik eerst even kijken of de nieuwe eten mischien een verbetering biedt, en pas als het duidelijk is of de aangepaste eten helpt of niet, dan pas overwegen om verder te gaan behandelen, maar ik kan dat makkelijk even van achter mijn PC opschrijven, ik zie de hond niet, kan niet beoordelen hoe ziek de hond is, en of hoeveel last hij ervan heb. Ik zou niet al te lang brokken blijven geven, gewoon huppeta over zetten. Soms krijgen ze wat slijmerige vieze ontlasting, maar dat is geen reden om je ongerust te maken, dat is deel van het ontgiften,  tuurlijk als je hond dagen aaneen aan de diaree zit, dan is dat wat anders, maar niet dat je straks schrik als hij ineens rare ontlasting krijgt. Ik hoop dat jij snel jou dierenarts te pakken kan krijgen, want het lijk mij niet leuk om zo door te modderen  ;)
Door Bianca1
#628176
Wat fijn Donna dat je een kvv hebt gevonden. Da's in ieder geval een stapje op weg! Het lijkt me heel naar om je hondje zo te zien :'(
Ik ben bang dat ik je niet echt van nuttige informatie kan voorzien, ik hoop alleen dat er nog anderen reageren, er zijn hier genoeg mensen die ervaring hebben met allergien...
Veel succes en houd ons op de hoogte
Door Dona
#628200
Bianca1 schreef: Wat fijn Donna dat je een kvv hebt gevonden. Da's in ieder geval een stapje op weg! Het lijkt me heel naar om je hondje zo te zien :'(
Ik ben bang dat ik je niet echt van nuttige informatie kan voorzien, ik hoop alleen dat er nog anderen reageren, er zijn hier genoeg mensen die ervaring hebben met allergien...
Veel succes en houd ons op de hoogte
Dat zal ik zeker doen hoor,we zijn nog heel ver van genezing,dus ik zal hier wel nog veel komen "zeuren"  8)
Door Dona
#633854
Hier ben ik wéér!!
Ben teneinde raad..na het dagje kvv(vorige week woensdag)kreeg ik donderdag de DA te pakken,uitslag biopt: allergie,ja dat wist ik al!!haha...in dat gesprek krijg ik het dus hevig aan de stok met DA,één omdat ik de cortico wou stoppen,wat hij blijkbaar totaal niet zag zitten,alst aan hem lag zat mijn hond heel zijn verdere leven aan de cortico...dus uiteindelijk een afbouwschema gekregen met als aanvulling antihistaminica..tot de gesprek op voeding komt en ik het kvv vermeld...lam&rijst geef ik hem:als antw kreeg ik te horen dat ik is moest nadenken wat rijst is...je hond is allergisch aan gras en jij gaat hem rijst geven...rijst blijkt tot de grassoorten te behoren,wat ik thuis dus effe gecheckt heb,goed na veel geleuter,is de DA erin geslaagd om mij te brainwashen,en ervan te overtuigen hem weer netjes op die hyposensitive brokken te zetten met de nodige medicijnen,en dit nu is goed te doen,zonder ditjes(zoals visstukjes en lamsoortjes)en datjes..ik beloof hem dat ik het ging proberen(moest het maar 10 dagen volhouden volgens hem ging ik dan sterke verbetering zien,)dus deze hier voert lekker brokjes..alles lijkt zich in toom te houden tot vorige woensdag,ik merk en zie nieuwe uitslag,nieuwe bulten en dat was de druppel,ik besloot om volledig terug kvv te geven,dus sinds donderdag zit hij volledig op kvv,nu zijn we zondag en echt hij heeft er nog nooit zo slecht uitgezien,die bulten lijken als paddestoelen uit de grond te schieten,hij zit onder,en dit is niet overdreven,en dat terwijl hij de medicijnen ook nog krijgt.Is dit een normale reactie van het kvv,de zogenaamde ontgifting of is het nog tekort om van ontgifting te spreken...ik zit dus nu weer in het twijfelstraatje..verder doen en doorzetten met kvv of terug die brokken geven?
Lam en rijst krijgt hij ,omdat dit het enige compleetsoort is die overblijft,daar op andere soorten vlees allergisch...nu heb ik op die brokkenzak gekeken en daar zit er dus ook graan in nl mais...dat is dan geen grassoort ofzo...weet die DA wel wat hij allemaal zegt?
Nu sinds die bewuste donderdag niet meer met DA gesproken en hij heeft blijkbaar zijn interesse verloren,daar ervoor ik gebeld en gemaild werd hoe het met de hond ging...
Nu heb ik de 23 ste een afspraak met Dr.Christine Swinnen,gespecialiseerd in dermatologie bij honden,hopelijk weet zij raad,anders weet ik het ook niet meer.
Dus nu wou ik dus graag weten wat ik totdan moet doen,of verder moet doen!
:'( :'( :'( :'(
Door conleeuw
#633863
agosie, het zit ook niet mee. Ik vindt dat je nu heel veel wisseling in de eten heb gehad in een korte tijd. Ik denk dat als ik een KVV kon vinden zonder rijst, al is het een vleessoort waarvan men zegt dat hij allergisch is, dat ik dat zou hebben geprobeerd, maar ok, jij heb nu Duck met Rijst, ik weet dus niet of je nu alleen duck voer, of ook nog brokken er bij. Ik zou kiezen voor een soort voer en alleen dat voeren voor een aantal dagen. Het is niet helemaal ongewoon dat een hond na het starten van vers voer even iets heftiger reageert, maar nu weet je niet of het van de brokken van vorig week of van de KVV komt, het duurt meestal toch een paar dagen eer de reactie echt komt opzetten...... en het weggaan duurt ook nog wel even. Ik kan niet zeggen dat het van de KVV komt, of dat het van de hypo allergene brokken komt, het is erg sneu dat hij zo erg last heb. Ik denk toch, als ik eerlijk ben, dat ik zou gaan zoeken naar een KVV waar geen granen in zit.... ik ben niet zo super bekend bij de verschillende soorten KVV, maar wellicht dat iemand hier dat wel weet, start anders een berichtje bij vragen en problemen KVV en stel nog eens jou vragen over ontgifting en rijst in KVV. Daar lezen heel veel mensen die KVV voeren, en die hebben daar meer ervaring mee dan ik.
Hou de moed, ik weet dat het erg moeilijk is om tegen de advies van je dierenarts in te gaan, maar neem nou de hypoallergene brokken, mais schijnt een van de koolhydraten te zijn waar  veel honden dus wel allergisch op reageren, dus om nu te stellen dat de dierenarts alles over voer weet is ook niet juist. We zien hier op de forum maar al te vaak dat mensen met honden met allergie klachten hun hond zie opknappen, maar nogmaals, stel je vraag bij de kopje vragen en problemen KVV
Door Dona
#633880
dank je voor je snelle reactie,heb ondertussen verdergelezen op kvv en inderdaad kan het het ontgiften zijn,wat bij honden met huidproblemen eerst via de huid naar buiten gaat en ook dat het vrij snel kan gaan of ook pas na maanden kan gebeuren,hopen maar dat het dit is  ???
Nee hij krijgt totaal geen brokken meer,volledig op die kvv...zou wel een ander merk willen proberen later maar helaas is dat hier niet zo evident,heb al ongeveer alle dierencentra's afgelopen en als er kvv is dan is het Duck,dus heb ik voorlopig weinig keus,denk wel dat ik die lam en rijst ga afschaffen en gewoon kip ofzo ga geven.
Zal op kvv de nodige vragen stellen hierover,
Als er nieuws is ,goed of slecht ,dan laat ik het hier weten,hopelijk kan ik snel iets goeds schrijven.

groetjes,
Donna
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door