Moderator: Lizzy
Sanyo schreef: Lizzy, wat ik waterkefir precies?Hier meer over waterkefir: http://www.solcon.nl/kemperman/kefir/wa ... index.html
Ik heb hier de "bloemkoolroosjes" die ik dus in de melk doe.
Gebruik je voor water kefir een ander plantje?
En wat krijg je dan als resultaat? (voeg je overigens alleen water toe of ook iets van suiker of zo?)
Lizzy schreef: Hier meer over waterkefir: http://www.solcon.nl/kemperman/kefir/wa ... index.htmldus, als ik het goed lees, zou het ook voor mij legaal zijn, geen zuivel, geen zuiker........ mmmm en waar smaakt het naar? is het zuur zoals yoghurt? want
Het zijn dus andere plantjes, eerder een soort doorzichtige, hardere korreltjes (geen bloemkoolroosjes). Je voegt er water, suiker/honing/zoetstof, of iets dergelijks, aan toe + gedroogd fruit zoals vijgen of rozijnen of dadels of abrikozen en een hele of halve citroen. Dit gaat bubbelen en na 24 a 48 uur heb je een frisse, heel lichtbruisende probiotische drank. Ik vind het heeeeeeeeeeerlijk. Ik drink er zomaar 1 liter per dag van weg.
Mocht je het ooit willen proberen: ik heb inmiddels zoveel water-kefir dat ik zelfs 'andere baasjes' voor de korreltjes moet gaan zoeken! (ben al van plan om zeer binnenkort in de bar een 'herplaatsers bericht' te openen ).
Esther H schreef: Hallo,nou, niet helemaal, fruit zuiker mag ik wel, daar heb ik ook helemaal geen last van, maar wel van garafineerde zuikers. Dus ik zou het kunnen gaan proberen
Ik Ben nu al over gegaan op gezond voor de hond maar mag onszelf niet vergeten natuurlijk. Ik ga ook die kefir maar eens proberen.
Ik ben ook niet echt een voorstander van melk maar kan mijn eigen gemaakte yoghurt toch niet weerstaan.
Conleeuw, Je moet niet vergeten dat je er wel vruchtensuiker in hebt zitten vanwege de gedroogde vruchten die je er voor gebruikt.
Suiker is suiker. Of het nu uit de vruchten komt of ergens anders vandaan.
gegroet esther 8)
conleeuw schreef: dus, als ik het goed lees, zou het ook voor mij legaal zijn, geen zuivel, geen zuiker........ mmmm en waar smaakt het naar? is het zuur zoals yoghurt? wantIk denk dat het voor jou zeker ideaal zou kunnen zijn. Je mag het zeker ook met ahornsiroop, fruitsuiker, diksap, etc. etc. maken. Nou ja, en verder gaat er dus wat gedroogd fruit in, maar dat is niet zoveel.
Lizzy schreef: Ik denk dat het voor jou zeker ideaal zou kunnen zijn. Je mag het zeker ook met ahornsiroop, fruitsuiker, diksap, etc. etc. maken. Nou ja, en verder gaat er dus wat gedroogd fruit in, maar dat is niet zoveel.ik ga eens op het net zoeken naar the whole story, en ook waar ik de plantje kan kopen ik ga ook eens de experts vragen of ik het echt mag, zo ja, wil ik het wel proberen, dan laat ik het jou weten als het gelukt is en wat ik ervan vindt
Het smaakt.... Ja.... hoe smaakt het eigenlijk? Moeilijk uit te leggen.... Het smaakt zoetig en heeeeeeeeel licht-zuur maar alleen in de verste verte (en als je de citroen er in uit perst, dan wordt het iets zuurder natuurlijk, maar dat doe ik dus niet). Het smaakt heel fris. Ik vind het heerlijk. En ik heb er erg veel baad bij.
Je hebt wel wat attributen nodig. Onder andere dus een plastic zeef. Want kefir kan niet tegen metaal.
conleeuw schreef: ik ga eens op het net zoeken naar the whole story, en ook waar ik de plantje kan kopen ik ga ook eens de experts vragen of ik het echt mag, zo ja, wil ik het wel proberen, dan laat ik het jou weten als het gelukt is en wat ik ervan vindtVoor plantjes kun je mij gewoon PB;en en ik stuur je met liefde een portie op!
Lizzy schreef: Hier meer over waterkefir: http://www.solcon.nl/kemperman/kefir/wa ... index.htmlZieeeeee, dat heb ik een keer gehad en ik zat me al telkens af te vragen wat ik nou voor kefir had gehad aangezien iedereen het over yoghurt en bloemkoolroosjes e.d. had.
Het zijn dus andere plantjes, eerder een soort doorzichtige, hardere korreltjes (geen bloemkoolroosjes). Je voegt er water, suiker/honing/zoetstof, of iets dergelijks, aan toe + gedroogd fruit zoals vijgen of rozijnen of dadels of abrikozen en een hele of halve citroen. Dit gaat bubbelen en na 24 a 48 uur heb je een frisse, heel lichtbruisende probiotische drank. Ik vind het heeeeeeeeeeerlijk. Ik drink er zomaar 1 liter per dag van weg.
Mocht je het ooit willen proberen: ik heb inmiddels zoveel water-kefir dat ik zelfs 'andere baasjes' voor de korreltjes moet gaan zoeken! (ben al van plan om zeer binnenkort in de bar een 'herplaatsers bericht' te openen ).
Angelique schreef: Zieeeeee, dat heb ik een keer gehad en ik zat me al telkens af te vragen wat ik nou voor kefir had gehad aangezien iedereen het over yoghurt en bloemkoolroosjes e.d. had.Heeejjjj, water-kefir dus! Deed je er citroen bij? En wisselde je de vijgen wel eens af met wat anders? Ik vind het nog steeds heerlijk. En als het me gaat vervelen: pech voor mij, ik blijf het nemen want ik ben na 3 jaar eindelijk van een 'nieuw' darm-akkefietje verlost!
Ik vond het wel lekker, maar het ging me een beetje vlot vervelen