Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#614469
Hallo allemaal,

Helaas is mijn dierenarts geen homeopaat, dus ik kan daar niet met mijn vraag terecht.
Het gaat echt niet goed met onze Elvira. Zij is een poes van 17 jaar en ze gebruikt wegens beginnend nierfalen als ruim een jaar Fortekor. Helaas is er ook een chronisch darmprobleem ontstaan wat alleen onder controle te houden is met een halfje Prednoral en twee maal daags een halve Metrazol. Haar blaas is ook niet meer wat het geweest is en ze werd steeds onzindelijker in huis en daarom slikt ze Cytease. Ze ging het allemaal behoorlijk goed. Ze maakte veel spinuren - ik hoor haar vaak ronken vanaf haar lievelingsplekje naast de tv - maar dat spinnen is de laatste week iets zeldzaams geworden. Dat haar urine wat bloed bevatte, zou niet zo ernstig zijn maar nu heeft ze doorlopend ernstig verkleurde urine (bijna donkere thee) en ze moet zich niet goed voelen want ze sprankelt niet meer.
Ik heb de vraag voor andere medicatie al bij de dierenartsassistente neergelegd en die gaat het met de artsen bespreken maar wie weet is er hier ook iemand die met me mee kan denken.
Bij Solidago staat o.a. dat het de urineproductie verhoogd. Ik vraag me af of Elvira dan geen uitdroging zou kunnen krijgen omdat haar eetlust ook niet meer betrouwbaar is.
Ik krijg het echt Spaans benauwd. Ik ben bang dat we de strijd gaan verliezen.
#614572
Als ik jou was dan zou ik bellen met homeopatisch dierenarts Amanda Grondelle, gespecialiseerd in katten. Die heeft mij in het verleden ook wel goed geholpen en zij werkt ook met telefonisch consult, zodat je de bejaarde dame niet mee hoeft te slepen.
Dit is het adres:
WHG Westerhuis
Kliniek voor Gezelschapsdieren
Dalwagen 29c
6669 CA Dodewaard
Telefoon: 0488 41 00 40

Succes!
#614754
Hallo luitjes,

Hartelijk bedankt voor het meedenken. Ik heb inmiddels contact met Carina Smeets, die weet ook aardig wat van homeopatie. Ik heb er inmiddels wat over gelezen en zelfs ook nog een vergelijkbaar middel gevonden.
Vanmiddag heeft Elvira wel een poos zitten spinnen maar het goed is het nog niet want ze eet niet haar normale voer.

Duim maar voor ons.
#615685
Alle kaarsjes en geduim lijken te helpen. Ze eet weer, gedraagt zich veel meer ontspannen. Ze heeft inmiddels wel nu vier keer een tablet Synulox op.
Iedereen hartelijk bedankt voor het meeleven en ik hoop dat het opknappen doorzet en ze nog een tijdje bij ons kan blijven.

Ik krijg ook nog iets homeopatisch voor haar als ondersteuning voor dit blaasprobleem.
#615699
Suzan54 schreef: Alle kaarsjes en geduim lijken te helpen. Ze eet weer, gedraagt zich veel meer ontspannen. Ze heeft inmiddels wel nu vier keer een tablet Synulox op.
Iedereen hartelijk bedankt voor het meeleven en ik hoop dat het opknappen doorzet en ze nog een tijdje bij ons kan blijven.

Ik krijg ook nog iets homeopatisch voor haar als ondersteuning voor dit blaasprobleem.

Dat is goed nieuws om de dag mee te beginnen, ik hoop dat het zich zo voortzet.  :)
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door