Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Tiesto
#615069
Toen ik vorige week bij de da was voor t mank lopen van Tiesto ( wat overigens veel beter gaat heb ik t idee :)) heb ik meteen gevraagd wat die plekjes onder de oksel en in de liezen kunnen zijn..ze dacht dat t van t vocht uit zijn piemie kwam en toen ik aangaf dat t wel knap was dat t dan onder zijn oksel kwam en hij geholpen is en bijna geen vocht neer verliest, zat ze me heel appelig aan te kijken..toen ging ze maar eens goed kijken ??? En ze dacht dat een soort van schimmel was...hij heeft nl. vurige rode ronde plekken in zijn liezen waar regelmatig korstjes opzitten( ik zat al aan ringworm ofzoiets te denken) en denk dat t ook wel wat jeukt, want hij likt er regelmatig aan..ik heb spul meegekregen wat ik met water aan moet lengen en dan 1x in de 4 dagen mee moet deppen..heb echter t idee dat dat niet wat is :-\ hebben jullie enig idee of daar iets voor is op natuurbasis ofzo en wat t kan zijn?
Door Lizzy
#615070
Staat niet op wat er in zit? Kan een schimmeldodend middel zijn, als dat de richting is die ze uit zat te denken. Bel haar anders even om te vragen hoe het spul heet.
Door pallas
#615094
schimmelinfecties kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Misschien moet je het best een poosje volhouden met deppen. Heeft je da er nog bij gezegd hoelang je dit middel moet gebruiken en wanner je resultaat moet zien? Anders toch nog maar even bellen..
Door Tiesto
#615107
Het heet imaverol, en nee ze heeft niets gezegd over hoe lang enz...was ook helemaal niet blij met hoe ze deed echt afraffelen...zo van je komt voor t raar lopen en that's it..en ik heb zoiets als ik hier toch ben kun je daar toch ook naar kijken?? We zitten dan ook sterk te denken om de volgende keer naar een andere da te gaan!!
Door C@rine
#615127
Ooit heb ik eens de tip gekregen, om bij een schimmel / ringworm de plaats in te smeren met een citroensap, dit droogt op en wordt een filmlaagje.
Er kan dus geen lucht meer bij en de voedingsbodem wordt zuur.
Zelf heb ik het nog nooit hoeven te gebruiken , dus ik kan niet uit eigen ervaring spreken.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#615185
Tiesto schreef: Het heet imaverol, en nee ze heeft niets gezegd over hoe lang enz...was ook helemaal niet blij met hoe ze deed echt afraffelen...zo van je komt voor t raar lopen en that's it..en ik heb zoiets als ik hier toch ben kun je daar toch ook naar kijken?? We zitten dan ook sterk te denken om de volgende keer naar een andere da te gaan!!
Imaverol is een veel gebruikt antimyoticum. Normaal gesproken bestaat de behandeling uit minimaal 4 wasbeurten met telkens 3 à 4 dagen er tussen. Zit er geen bijsluiter bij? Daar staat het ook allemaal in.
En als het niet helpt kun je het beste een kweekje laten nemen om te zien of het wel echt schimmel is.
Door Twiz
#615438
Ik meen te hebben gelezen (waar weet ik niet meer) dat tea tree oil ook werkzaam is tegen schimmels, zeker weten doe ik het niet. Maar misschien kun je het wel gebruiken op de dagen dat je niet hoeft te deppen met Imaverol.
Al durf ik niet te zeggen dat je het in deze combi ook MAG gebruiken. ??? Er zijn vast wel specialisten hier die dat wel weten. ;)
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#616377
met een afkrabsel weet je waar je aan toe bent. Klinkt nl ook als demodex..... en demodex is geen schimmel.
Door bodri
#628610
Een late reactie maar ben dan ook sinds een paar dagen lid en zat wat te snuffelen... 8)
Vanaf dat Bodri klein was heeft hij problemen met zijn huid. Van korsten met vocht (die ook erg jeukten, maakte het nog erger) tot rode vlekken zoals jij ze beschrijft bij Tiesto.
Van de DA kregen we standaard een cortisoncreme maar dat zat me niet lekker.
Bij Bodri helpt Calendula emulsie heel goed, omdat het emulsie is trekt het snel in de huid en blijft dus niet nattig. Daarnaast gebruik ik Bach rescue creme om de wond/plek vervolgens sneller te laten helen. (niet alleen voor honden superspul overigens ;))

Gr Jessica
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door