Iemand op een ander forum zegt dat rauwe eieren naast Avidine ook Antitrypsine bevat, Antitrypsine zou de werking tegenhouden van Trypsine, een verterings enzym.
Trypsine zou nodig zijn om de koppelingen tussen Aminozuren los te koppelen.
En dat je daarom eieren hard zou moeten koken.
Verder zou een gekookt ei voor 90% verteerbaar zijn en een rauw ei maar voor 60%.
Weet iemand of dit waar is? want ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in, ik heb er op internet verder niet echt iets over kunnen vinden, behalve deze website: http://www.canecorsonancy.nl/voeding.htm
En daar staat dus bijna letterlijk het verhaal waar deze mevrouw het over heeft, dus hier zal ze haar informatie ook vandaan hebben.
Maar op die website staan juist ook zoveel onzin dingen over voeding, dus weet ik ook niet of het eieren verhaal dan wel klopt ??? ??? ???
P.s. het Avidine verhaal ken ik dus wel, maar het Antitrypsine verhaal niet.