Hier weleens van gehoord? Dit kreeg ik als reactie op een berichtje over vers:
Wij geven met regelmaat ook maagjes en kippen/ kalkoenvlees/ eedagskuikens. Echter ook wij koken deze ten alle tijden. Dit ook op advies van de leveranciers.
Er blijken toch te vaak klachten te ontstaan na het geven van rauwvlees.
Voorheen bleek inderdaad het maagsap de nodige bacteriën te doden. Tegenwoordig is dit vaak niet meer het geval. Men denkt dat het te maken heeft met o.a. de versterkte en veranderde bacterie bronnen. Het blijkt steeds vaker voor te komen dat men sterkere en andere methodes moet gaan gebruiken bij een bacterie die voorheen gemakelijker te doden was. Mogelijk speelt hierin ook de klimaatsverandering een rol.
Binnen de rassen en lijnen zijn ook een aantal gevoeligheden bekend waardoor het af te raden is om rauw vlees te geven. Dit weegt echter zwaarder dan de voordelen die het geven van rauw vlees heeft.
Wanneer er hoofdzakelijk zacht voer wordt gegeven wordt het wel aangeraden dit te gaan afwisselen met taaivlees (nooit varkensvlees).
Dit heeft weer met de massage van het tandvlees te maken en de aanslag van tandsteen.
Een andere oplossing zou kunnen zijn om de tanden te poetsen.
Volgens mij hoef ik dit echter met onze duvels niet te proberen. Ook vind ik dit niet meer natuurlijk en hebben wij tot op heden geen tand(vlees) problemen meer gehad (even afkloppen).