- di 02 mar 2004, 21:16
#60703
[quote="*Alies*"]
Nou ik ben vandaag bij de dierenarts geweest en ze was een beetje verbaasd want volgens haar zaten er helemaal niet zoveel schilfers. Haha maakte ik me dus zorgen om niks. Maar omdat er wel wat schilfers zitten moet ze 2 keer per week zonnebloemolie over haar eten heen en af en moet ze vette vis eten. Of af en toe wat vloeibaar schapenvet over haar eten. Maar wat voor vette vis raden jullie me aan?
[/quote]Hoi Alies, nou, gelukkig maar joh! Beter 1 keer teveel naar de dierenarts als 1 keer te weinig.
Maar goed, dat advies van die zonnebloemolie.... sla dat maar in de wind. Dierenartsen hebben weinig/geen verstand van omega vetzuren. Zonnebloemolie bevat niet actieve omega 6 vetzuren en die zitten al meeeeer dan genoeg in verse/rauwe voeding! Feitelijk zitten ze al meer als genoeg in iedere voeding en eigenlijk geef je al snel veel te veel.
Ik zou zelf visolie geven. Omega 3 vetzuren. En mocht je perse omega 6 vetzuren willen geven, geef dan actieve (GLA) in de vorm van borage-olie. En, de visolie capsules van de Etos en de Hema bevat ook borage-olie.
Je kunt inderdaad ook vette vis geven (deze bevat dus ook omega 3 vetzuren!). Je kunt rauwe/hele sardientjes geven. Met graat en al. De graatjes zijn zacht en makkelijk verteerbaar. Ik zou dit niet vaker als 1 maal per week geven. Mocht je niet aan rauwe/hele sardientjes kunnen komen, dan kun je nog rauwe/hele makreel proberen. Als je daar ook niet aan kunt komen, dan zou je blikjes vis (makreel, sardientjes, etc) kunnen geven, maar dit is gekookte vis. Ik zou zelf de voorkeur dan geven aan visolie capsules...
Groetjes, Lizzy-