Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#591092
:) :) :) :) :) :)
Lieve mensen, beste barfers en KVV-adepten,

Wat ben ik blij dat ik in februari deze site en al zijn enthousiaste bezoekers ontmoette! Ik heb toen een onderwerp geopend 'Huidprobleem, nu met foto's'. Mijn airedale Ravel had in ruim een maand tijd een hele grote kale plek gekregen, zo kaal als een paar leren schoenen. De dierenarts vermoedde dat het een hormonale kwestie was, maar toedienen van hormonen leek ons niet slim bij een hond die juist gecastreerd was om zijn prostaat te laten krimpen. De prostaat knelde namelijk zijn darmen af. Jullie adviseerden me om te stoppen met die vermaledijde brokken en om bijvoorbeeld een KVV te geven in combinatie met vis- en borageolie. Dat heb ik onmiddellijk gedaan. Ik koos voor Duck. Ravel was me dankbaar vanaf de eerste dag: hij at met zichtbaar plezier en de overstap verliep zonder enig probleem.
De dierenwinkel waar ik Duck koop (aan de Kleingraverstraat in Kerkrade) is ook gespecialiseerd in spullen voor de Ruitersport. Hij adviseerde me om Ravel ook te masseren met een olie, omdat dat helpt bij paarden die kale plekken hebben als gevolg van het schuren van het zadel. We vonden een olie met veel vitamine E, die de huid soepel maakt. De volgende data zijn ongeveer exact:

Op 1 januari begon de haaruitval. Op 10 februari maakte ik de overstap naar Duck. Op 20 februari begon ik met de borage-olie. Op 1 maart begon ik met de vitamine E-olie.

Op 1 mei zag ik streepjes haar terugkomen. Dagelijks zag je die streepjes langer en breder worden. Rond 1 juni was de hele plek bedekt. Eind juni is Ravel getrimd. De nieuwe vacht heeft zelfs een mooiere kleur dan de rest van zijn lichaam. Zie de foto's die we de afgelopen weken op vakantie maakten.

Onvoorstelbaar hoe vaak we werden aangesproken over onze mooie hond. Als ik jullie site niet gevonden had, waren de mensen in een boogje om ons heen gelopen!

Hartelijk dank aan allen die me geholpen hebben:
Leo, Lizzy, Peet, Lupa, Mien, Rob V, Diana, Karin&Pyrs, Garicha, Duco, Chamourel, Netty, Kruimel en Angelique! Ik hoop dat ik niemand vergeten heb.

En jullie begrijpen dat ik dit verhaal aan iedereen vertel die het maar horen wil. En Ravel is het sprekende bewijs!

Hartelijke groeten,

Guillaumeo

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door guillaumeo op do 13 jul 2006, 23:40, 1 keer totaal gewijzigd.
#591206
Wauw, wat is dit leuk om te lezen!!!!! Wat onwijs fijn dat het zooooo goed gaat met Ravel!!!!!! Enne, jij bedankt! Tenslotte ben jij degene geweest die de overstap hebt gemaakt en Ravel hebt begeleid naar een gezonder leven ;)!
#591212
Angelique schreef: Afbeelding

Hij ziet er prachtig uit. Zie ik dat nou goed, heeft hij een olifant geteckeld ;D
Haha! Ik dacht precies hetzelfde! ;D ;D

Maar een mooi verhaal! en vooral die eerste foto vind ik erg leuk! Grappig ook dat de nieuwe vacht een mooiere kleur heeft (merk ik zelf ook bij mijn hond)
Leuk hoor en ga zo door he!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door