Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Marianne
#588775
Hallo allemaal,

Mijn hond, een Groenendaelerreu van 8 jaar, genaamd Sisko, daar gaat het om.

Sisko heeft eigenlijk vanaf ongeveer zijn 3e jaar een probleem met zijn immuunsysteem. Het zijn allemaal kleine probleempjes, niet verontrustend maar toch.
De dierenarts heeft altijd het vermoeden geuit dat de verdenking heel sterk uit gaat naar een auto immuun ziekte.

Hij heeft altijd last van tranende ogen en kapotte ooghoeken, de traanbuisjes zijn verschillende keren doorgespoeld, geen problemen.

Hij heeft eigenlijk altijd last van een ontstoken voorhuid, dit hebben natuurlijk meerdere reuen, maar bij hem blijft dit zo.

Sisko heeft een schildklier probleem waarvoor hij Forthyron 200 krijgt, 5 tabletten per dag, ook dit is een immuniteits probleem, zijn moeder heeft het en er zijn nog meer honden uit die lijnen.

Zijn vader is aan een acute auto immuun ziekte overleden, en volgens de d.a. was dit geen erfelijke aandoening.

Vorig jaar oktober kreeg hij last van ontstoken tenen/nagelriemen. Daarvoor kreeg hij een antibiotica, en ik moest zijn tenen met Malaseb Shampoo dagelijks wassen.

Begin november zag het er weer rustig uit. Half december echter begon het weer te ontsteken waarbij hij weer AB kreeg.

Op 29-12-05 is de nagel met teenkootje geamputeerd. Dit is opgestuurd en de uitslag was het volgende:

Nagel met kootje, reeds zacht deel afgesneden, rest ontkalken en macroscopisch geen bijzonderheden.

Reeds uitgesneden huiddeel: in dermis forse gemende ontstekingsinflitraten van neutrofielen, plasmacellen en lymfocyten veelal rond sterk geactiveerde zweetkliertjes, haarfollikels met tevens destructie van haarfollikels en derhalve losse haarfragmenten in dermis. Geen aanwijzingen voor schimmels en parasieten.

Definitieve uitslag: chronische active dermatitis, folliculitis en furunculose en onychitis, aspecifiek beeld.


In januari weer een AB omdat de tenen weer zijn gaan ontsteken, alle nagelriemen van zowel voor als achterpoot zijn ontstoken.

In februari weer AB.

Begin maart is het teenkootje ernaast geamputeerd, dus weer AB en Rimadyl.

Eind maart begonnen met prednison, brrrrr wat een rotspul. Hij kreeg gedurende 7 dagen 4 tabletten per dag, hij werd daar erg apatisch van, en viel in 2 weken tijd 3 kilo af, hij was erg mager geworden.

Daardoor gaf ik hem de dubbele hoeveelheid voer, hij kreeg bijna anderhalve kilo vlees (CB) per dag.

Hij dronk en poepte heel erg veel. Tot ik de prednoral kon afbouwen werd hij ook weer wat zwaarder, hij zit nu weer op zijn oude gewicht.

Hij heeft nog steeds last van zijn poot en ontziet hem zoveel mogelijk. Daardoor heb ik rontgenfoto’s laten maken. Daarop was niks bijzonders te zien, dus de d.a. denkt aan fantoompijn.

Mijn honden krijgen KVV, en zalmolie van Sana Vesta. Verder krijgt hij nog homeopatische middelen, namelijk Silicea en Graphites. Ik heb Sisko dit jaar niet meer laten inenten.

Momenteel ziet zijn voeten er rustig uit, maar goed is het nog niet, en ik ben eigenlijk aan het eind van mijn mogelijkheden.

Ik zit er ook sterk aan te denken om eens naar een holistisch d.a. te gaan. Maar zou graag jullie ervaringen hierover willen horen, en wat een holistisch d.a. hier nog wezenlijk zou kunnen doen voor hem.

Hopelijk hebben jullie de gouden tip voor me of is er een ervaringsdeskundige op de lijst aanwezig die me tips kan geven.

Graag hoor/lees ik jullie tips/adviezen.

Sorry voor het lange verhaal maar je moet natuurlijk een zo kompleet mogelijk beeld krijgen. Ik zal gerust nog wat vergeten zijn, maar dit is het verhaal in grote lijnen.

groetjes Marianne
Door Jojo
#588847
Zow, wat een verhaal 8)
Ik kan wel begrijpen ja, dat je aan het eind van je mogelijkheden denkt te zitten. Ik heb zelf geen ervaring met een holistisch of homeopatisch dierenarts dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Ik heb alleen wel hele goede ervaringen met bioresonantietherapie, en laat dat nou bij uitstek een geschikte therapie zijn voor dergelijke problemen. Er zijn helaas alleen nog niet zoveel mensen in nederland die dit op dieren uitoefenen, ze zijn ws op een hand te tellen :( Dus ik weet niet of je in de mogelijkheid bent om er eventueel een stukkie voor te rijden...?
Door tieneke
#588866
Hopelijk heeft Tannetje(Hitam)tijd voor deze ingewikkelde medische vraag,kan me voorstellen dat je het even niet meer weet...sterkte en beterschap voor je hond!
Door Marianne
#588882
Jojo schreef: Zow, wat een verhaal 8)
Ik kan wel begrijpen ja, dat je aan het eind van je mogelijkheden denkt te zitten. Ik heb zelf geen ervaring met een holistisch of homeopatisch dierenarts dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Ik heb alleen wel hele goede ervaringen met bioresonantietherapie, en laat dat nou bij uitstek een geschikte therapie zijn voor dergelijke problemen. Er zijn helaas alleen nog niet zoveel mensen in nederland die dit op dieren uitoefenen, ze zijn ws op een hand te tellen :( Dus ik weet niet of je in de mogelijkheid bent om er eventueel een stukkie voor te rijden...?
Bedankts voor je reactie. Alles is welkom. Weet je wie dit doet en waar in welke plaatsen deze artsen zitten?
Gr. Marianne
Door Marianne
#588884
tieneke schreef: Hopelijk heeft Tannetje(Hitam)tijd voor deze ingewikkelde medische vraag,kan me voorstellen dat je het even niet meer weet...sterkte en beterschap voor je hond!
Dank je.
Door Jojo
#588923
Marianne schreef: Bedankts voor je reactie. Alles is welkom. Weet je wie dit doet en waar in welke plaatsen deze artsen zitten?
Gr. Marianne
Degene waar ik met mn beestjes heen ga zit in Assen. Ik heb daar inmiddels nog 3 mensen naar verwezen die daar nu ook met hun hond of kat heengaan. Verder weet ik het niet, het is nog redelijk onbekend. Het komt vanuit Duitsland, daar doen ze er veel meer mee. Maargoed, daar heb je niets aan nu ::)
Ik las pas in het 'vaccinaties/parasiten enz' hoekje van iemand in Belgie. Maar er zijn vast nog wel een paar. Misschien even proberen met Google?!
Door Lizzy
#589018
Ik heb wel enig ervaring met holistische en homeopathisch werkend dierenartsen.

Mijn ervaring is dat, zeker met zulke ingewikkelde, doch vage klachten holistisch dierenartsen vaak de beste resultaten geven. Zij hebben vaak meerdere specialiteiten en behandelen dieren bijv. met acupunctuur, homeopathie, Chinese kruiden, voedingssupplementen of een combinatie ervan. Maar, ze hoeven dus niet uit 1 alternatieve geneeswijzen te putten. Dat is altijd prettig! Tannetje Koning (Hitam op Barfplaats - http://www.holistischedierenartsen.nl/) is daar een goed voorbeeld van. Wim de Leeuw (aan de andere kant van het land - http://www.biomentor.org/) ook.

Je moet vaak wel geduld hebben.... En ik zie heel vaak dat mensen al jaren aantobben en van een holistisch DA verwachten dat ze deze week de problemen nog even oplossen.... En dat gaat dus niet werken. Tenminste, meestal niet.

Het voordeel van een holistisch DA is ook dat ze het dier in het geheel bekijken en zich niet blindstaren op de ziekte alleen.

Waar je dus niet moet wezen (in mijn ogen) is bij een holistisch dierenarts die geen verstand heeft van voeding en je met een zak brokkies naar buiten stuurt. In mijn ogen heeft zo'n DA als holistisch DA al direct afgedaan. Want een holistisch DA zou zich toch allereerst in de fundering van het bestaan moeten verdiepen: voeding. En er is maar 1 goede/gezonde voeding: rauw. Vers.

Ik heb ook ervaring met reguliere dierenartsen die zich gespecialiseerd hebben in bijv. homeopathie. Ik heb bij 1 zo'n dierenarts zeer goede ervaring (Atjo Westerhuis). Ik vind dat een briljant dierenarts en echt goed met homeopathie. Maar, holistisch is ie absoluut niet. Hij is een super reguliere DA. Met 1 alternatieve geneeswijze als specialisme. Ik heb ook bij 1 zo'n DA erg slechte ervaringen. Een klassiek homeopathisch geschoolde DA die mij PERSEE met een zak Hill's brokken naar huis wilde sturen..... "Ga je huiswerk maken, man". Dacht ik. Maar, blijkbaar kun je van dit soort DA's echt niet verwachten dat ze zich verder verdiepen dan dat hun medische neus lang is..... Kijk, van een holistisch DA verwacht ik dat gewoon wel, punt.

OK, nou, ik denk dat je al een heel belangrijke stap zelf hebt genomen: niet en nooit meer enten. Ik denk dat dat echt belangrijk is... Verder denk ik dat het niet verkeerd is, om met een goed holistisch DA verder te kijken naar de problemen en een plan van aanpak te bespreken. Succes en sterkte!
Door Peet
#589026
Hai Marianne,

Ik heb ook jaren getobd met een hond met immuun gerelateerde problemen. Het nagel-probleem ken ik uit Beau's jeugd, hij verloor op een gegeven moment al zijn nagels :'(. Ook heeft hij anale furunculose gehad.

Met de Silicea zit je zeker op de goede weg. Dat heeft bij Beau ook enorm geholpen. Graphites is echt heel specifiek: dit moet bij zijn type passen.

Ik weet niet hoeveel Silicea je geeft en welke potentie. Maar met deze problemen is een flinke dosis wel belangrijk: met 1 of 2 tabletjes per dag red je het niet.

1 ding kan ik je wel vertellen: met goed vers voer, niet enten en alle bovenstaande genoemde zaken zal je een heel end moeten kunnen komen. Succes!
Gebruikersavatar
Door Hitam
#589032
Hoi Marianne, op zich moet het wel mogelijk zijn om zijn weerstand op een hoger niveau te krijgen. Dat vergt inderdaad wel enig geduld maar het is de enige oplossing.
Door Lizzy
#589040
Hitam schreef: Hoi Marianne, op zich moet het wel mogelijk zijn om zijn weerstand op een hoger niveau te krijgen. Dat vergt inderdaad wel enig geduld maar het is de enige oplossing.
Hoi Tannetje, kun je daar wat meer over vertellen? Ik heb namelijk begrepen dat je bij auto-immuunziektes de weerstand niet mag verhogen met middelen ala echinacea, cat's claw etc. omdat het lichaam zich dan nog harder verzet tegen zichzelf. En dat er gebruik gemaakt moet worden van middelen die iets doen, maar het lichaam niet aan zet tot een hardere aanval tegen zichzelf? Middelen als Pau D'Arco en Curcuma enzo zouden daarbij goed zijn? Weet jij daar meer van?
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 12 jul 2006, 10:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#589048
Volgens mij is dat een puur theoretisch verhaal en nooit echt aangetoond. Bovendien is het enige dat echt autoimuun is bij deze hond de schildklier en de rest zijn ontstekingen.
Dus ik ga er vanuit dat je ze rustig kunt geven.
Door Marianne
#589241
Wat fijn dat jullie allemaal zo met me mee denken, echt geweldig.
Silicea en graphites krijgt Sisko de D6 potentie, en dan drie maal daags 1 tablet.
Ik had hem graag van de prednisolon afgehad, en i.o.m. de d.a. (Steven Schukking van Kortenoord in Wageningen) mocht ik hem daar van af halen. Ben nu wel extra alert dat hij niet weer aan zijn tenen gaat likken, want als dat wel zo is dan heeft hij dat spul waarschijnlijk toch nodig om onstekingen tegen te gaan.
Of er moet een natuurlijk middel zijn dat ontstekingen tegen gaat.
Woon in Almere dus waarschijnlijk is Tannetje een hele goede optie.
Nogmaals heel erg bedankt voor jullie antwoorden.
groetjes Marianne
Door Marianne
#592578
Lizzy schreef: Hoi Tannetje, kun je daar wat meer over vertellen? Ik heb namelijk begrepen dat je bij auto-immuunziektes de weerstand niet mag verhogen met middelen ala echinacea, cat's claw etc. omdat het lichaam zich dan nog harder verzet tegen zichzelf. En dat er gebruik gemaakt moet worden van middelen die iets doen, maar het lichaam niet aan zet tot een hardere aanval tegen zichzelf? Middelen als Pau D'Arco en Curcuma enzo zouden daarbij goed zijn? Weet jij daar meer van?
Van die middelen heb ik nog niet eerder gehoord, wat is dat en is dat homeopatisch of iets anders?

gr. MArianne
Door Lizzy
#592593
Marianne schreef: Van die middelen heb ik nog niet eerder gehoord, wat is dat en is dat homeopatisch of iets anders?

gr. MArianne
Peau D'Arco is de bast van een een of andere Braziliaanse boom. Hier kun je er meer over lezen : http://www.doeshealthshop.nl/index.web? ... d'Arco.web

Curcuma is een wortelstok uit dezelfde familie als de gember. Hier kun je er meer over lezen (o.a.): http://www.orthos.nl/media/perio/DOK96/DOK96art.htm. Als je curcuma op google in tikt, valt er nog veel meer te lezen!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door