Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door crutz
#57189
gisteren met Umi in Eersel bij Maarten Kappen geweest voor Penn HIP foto's (voor meer info over Penn HIP klik hier )

zo op het oog zag het er SUPER uit, nu nog ff de officiele uitslag afwachten (over 3 weken)

MAAR, wat verbaasde mij,
3 weken terug ben ik met Umi bij Dorit geweest voor een sport keuring, hier heb ik al het een en ander over verteld, wat ik niet verteld heb (omdat ik deze uitslag af wilde wachten) is dat Dorit zei dat Umi 1 hele slechte heup had, die kon ze zo uit de kom duwen (zonder dat Umi echt gromde of beet, terwijl ze gewoon bij was)

Nu is dus gisteren uit de foto's gebleken dat dat helemaal NIET zo is, haar koppen zijn ontzettend diep en zelfs onder sedatie (moet voor de Penn HIP foto's) was het niet mogelijk de koppen ver uit de kommen te duwen, kortom, bovenstaand verhaal van Dorit is nu dus in mijn ogen helemaal naar het land der fabelen verwezen en mij zal je daar dus ook nooit meer zien (ook vanwege de botte behandeling als je vragen hebt of (4 dagen, dus ruim van te voren) afzegd) en ik ben dus geloof ik (als ik de laatste tijd zo gelezen heb niet de enige die er een vreemd gevoel bij had
Door Lizzy
#57201
Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met de fantastische voorlopige uitslag!! TE GEK ZEG!! Ik ga zo nog even meer lezen over Penn HIP want daar heb ik nog nooit van gehoord).

Maar nu ben jij de tweede al met een slecht gevoel over Dorit... Mmmmm... Da's niet zo mooi allemaal... En aanwijsbaar klopte er dus niks van het heupverhaal ???

Nou, da's in ieder geval 2 klanten kwijt.....
Gebruikersavatar
Door sylvia
#57251
Goeie uitslag,gefeliciteerd!
Minder is dat als je niets met je hond doet en ook niet laat testen en iemand als dorit zegt dit ,je altijd blijft denken dat je hond een slechte heup heeft,en daar ook de beweging naar aanpast (de hond dus van alles gaat ontzeggen) slechte zaak :-\
Door tieneke
#57259
Gelukkig is alles ok!
Je gevoel gaf al aan dat je het allemaal niet vertrouwde.
Deze soort zaken vind ik persoonlijk diep triest :'(
Door ~anna~
#57260
Gefeliciteerd! toen je vertelde over de sportkeuring dacht ik nog dat is top dat wil ik ook wel :-\
Door ine
#57261
Carmen, als je straks de officiële uitslag binnenhebt, zou ik toch Dorit nog eens bellen, om haar mening te vragen over deze fout! (van haar)
Ik zou dat niet zo laten en er het mijne van willen weten!
Gebruikersavatar
Door sylvia
#57263
Ine schreef: Carmen, als je straks de officiële uitslag binnenhebt, zou ik toch Dorit nog eens bellen, om haar mening te vragen over deze fout! (van haar)
Ik zou dat niet zo laten en er het mijne van willen weten!
dat wil ze vast wel uitleggen,in 4 sessies ::) ;D
Laatst gewijzigd door sylvia op di 24 feb 2004, 12:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Door crutz
#57267
Ine schreef: Carmen, als je straks de officiële uitslag binnenhebt, zou ik toch Dorit nog eens bellen, om haar mening te vragen over deze fout! (van haar)
Ik zou dat niet zo laten en er het mijne van willen weten!
weet niet of ik die behoefte heb,
van Damien zei ze nl toen ik afbelde ook dat hij een slechte heup had (is inderdaad niet ofifcieel gerontgend, maar er zijn wel foto's gemaakt en die zijn door Maarten Kappen beoordeeld, dat heb ik haar ook verteld) en dat het daarom belangrijk was dat ik terug zou komen voor vervolg afspraken,
alleen van Ace zei ze niets over zn heupen, want daarvan had ik aangegeven dat die een officiele beoordeling had met HD A, dus ja, daar kon ze weinig van maken

overigens klopt het wel wat ik in mn berichtje over die sport keuring heb geschreven dat ze zei dat het wel fok materiaal was (alle 3), dat heb ik haar nl gevraagd, ondanks wat ze voelde aan de heupen vond ze ze wel geschikt, want het was niet genetisch (kon ze voelen ::)) want dan had het aan beide zijden moeten zitten

nu ik dit allemaal op zit te schrijven krijg ik steeds meer een vervelend gevoel er bij en steeds meer het gevoel dat ik opgelicht ben :-\
Door Helen
#57278
Carmen wat onzettend fijn dat Umi waarschijnlijk helemaal goedgekeurd is!! Verstandig dat je nu foto's heb laten maken ;)

En over het gevoel opgelicht te zijn bij Dorit, tja ik deel hem. Ik ga eens ff nadenken wat ik eraan kan doen. Want er zijn een paar dingen die ik niet uit kan staan en opgelicht worden valt daar onder.

groetjes Helen
Door qyan
#57281
ik pas bij qyan mijn eigen therapie wel toe ;D
een nodige portie eigenwijsheid dus zonder specialisten ;)
Door ~anna~
#57302
Heb even het boek van de witte herder,uit de schaduw in het licht,geschreven door Ruud Tilstra erbij gepakt waarin een heel stuk aan de Pennhip- methode is gewijd.Deze methode zou tweeenhalf keer betrouwbaarder zijn als de oude manier van H.D.onderzoek.Ook M. Kappen word genoemd, en zijn artikel in onze hond,op dat moment de enige Da in Ned. die gecertificeerd is voor deze methode.Inmiddels zijn er al vier dierenartsen die dit onderzoek kunnen doen.
En het grote voordeel is dat het kan vanaf 4 maanden.Verder in dit boek ook aandacht voor voeding en niet alleen brokken maar ook over Bones And Food dieet(BARF)
Laatst gewijzigd door ~anna~ op di 24 feb 2004, 14:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Eidos
#57309
Heeeeeeeey dat is geweldig nieuws Carmen !!! De laatste tijd heb ik zoveel gehoord dat herders toch HD hadden dat dit echt top nieuws is!! Gefeliciteerd!! Geef Umi maar een dikke kus op dr mooie heupjes ;) ;D.

Jammer en vreemd dat je zo'n slecht gevoel hebt gekregen bij dorit... en raar dat zij de heup van Umi slecht vond.... Beetje apart verhaal dit...

Ik ken Dorit niet persoonlijk en ga er dus ook geen mening over geven, maar het is jammer dat dit zo is gelopen... In ieder geval is het wel super dat je nu zekerheid hebt en dat er niks mis is met Umi's heupen.


Groetjes van mij
Door Twister
#57773
Gefeliciteerd met de uitslagen van Umi!

Maar wel raar van Dorit. Juist na de verhalen van hier op barfplaats vond ik het wel positief, maar nu begin ik toch ook steeds meer te twijfelen.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#57792
dat had ik dus ook,ik dacht misschien iets voor mij ook als ik een teef ga laten dekken eerst even geheel laten nakijken,maar ik pas maar even.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#57793
Wat goed dat Umi´s heupen goed zijn!

En over Dorit: iedereen kan er wel eens naast zitten, maar de manier waarop zij het brengt is niet helemaal netjes. Ik denk dat ze wat meer rekening moet houden met wat mensen willen en niet alleen met wat zij wil.
Ik denk dat als je pakwerk gaat doen een keuring van te voren wel goed is, en als er iets niet helemaal goed zit is het ook wenselijk om nog eens terug te komen, voor controle maar om nu elk half jaar terug te komen is wel erg veel.
Ik stuur alleen dieren naar Dorit als er daadwerkelijk problemen zijn en heb daarmee erg goede ervaringen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door