Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door senadance
#563763
Tja ik wou even het medicijn vermelden wat Boy heeft gkregen van de DA nadat er een hartkwaal was vastgesteld, hij liep erg traag opeens.
FORTEKOR 20 mg. een tablet per dag.plus een asperine van 500 mg. per dag .
Nou ja, ik weet niet of ik het me inbeeld maar het lijkt al iets te helpen.
De hartkwaal bestaat volgens de DA uit een schlecht sluitende rechter hartklap waardoor er ook een ruis te horen is.

Ik ben op het moment met alle zegeningen gezegend.

:'( :'(
Laatst gewijzigd door senadance op ma 05 jun 2006, 09:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Binno
#563769
Eén van onze vorige honden had ook hartruis en een slechtsluitende klep. Hij was pas 6 toen het werd vastgesteld en is uiteindelijk 11 geworden. Hij kreeg iets anders dan Fortekor, ben de naam even kwijt... Vetmedin was het en Lasix voor het vocht achter de longen.
Als de medicatie aanslaat kan Boy waarschijnlijk nog een hele tijd mee hoor, ik duim er alleszins voor!
Sterkte met alles Sena en een extra knuffel voor Boy! :-* :-*
Laatst gewijzigd door Binno op ma 05 jun 2006, 10:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#563817
Dikke kans hoor Sena, dat je nu inderdaad al verschil merkt... Is er ook een echo bij Boy gemaakt trouwens? Hebben ze enig idee wat er exact loos is?
Door senadance
#563831
nne , geen echo, alleen heeft de DA heel erg lang geluisterd en alles op zijn gemak nagekeken, denk je een echo zou nog beter zijn??
Door nelb
#563840
Hoi,
Mijn cavje was 6 jaar toen er een hartruis werd vastgesteld, daarna is voor de zekerheid een echo gemaakt. Zijn hartklep sloot niet goed.
Hij krijgt nu al 2 jaar fortekor en het gaat best goed met hem. Omdat hij af en toe een beetje hoest, vanwege vocht, krijgt hij elke dag een beetje selderij om het vocht af te drijven en om zo te proberen de plaspillen buiten de deur te houden.
Ik vind het aan te raden om regelmatig een echo te laten maken. Dan weet je precies hoe het met het hartklepje gesteld is. Een echo is helemaal niet belastend voor je hond (alleen voor je portomonnee).
Nel
Door tieneke
#563842
Kobus had ook een slecht sluitende klep en een harttoon wat om de zoveel seconden oversloeg.
Met de juiste medicijnen(vetmedin en digoxine)was hij snel weer stukken beter al werd het natuurlijk geen jonge hond meer en moest hij het rustig aandoen.
Ze kunnen er gewoon oud mee worden en zeker als je nu al vooruitgang ziet is dat zeer positief ;)
Door senadance
#563846
oke, als hier de rust is wedergekeerd laat ik een echo maken ik denk over 10 tot 14 dagen.
Ga het in ieder gaval laten doen.
Door Lizzy
#564098
Tinker schreef: Je ziet dat de medicatie aanslaat dus lijkt het mij niet nodog om een ECG te laten maken.Het bevestigd vaak wat je DA al verteld heeft.En je hond staat nu al op medicijnen.Ons hondje heeft wel een ECG gehad(à € 72,95 excl.)en het vertelde niks nieuws.Twee maanden erna heb ik meegedaan met een hartonderzoek voor Cavaliers King Charles spaniels in specialistisch centrum de Kompaan in Ommen.Er werd toen een kleurendopplertest gedaan en die uitslag was helemaal niet goed,het bleek erger dan de ECg en DA hadden verteld.Mijn hondje heeft lekkende hartkleppen in de Catagorie C(je hebt A,B,C,D)en zal naar alle waarschijnlijkheid nog zo'n 3-4 jaar hiermee kunnen leven.Toch heeft zij nog geen medicatie want mij is uitgelegd dat de medicijnen het proces niet stopt,maar dat de klachten ermee bestreden worden.Mijn hondje heeft nog geen lichamelijke klachten(maar ze is pas 2 jaar oud :'() en hoest ook nog niet enz.Wel moeten wij nu ieder jaar naar Ommen voor een nieuwe kleurendopplertest om te zien of het weer erger word ja of nee.Maar als bij jouw hond de medicijnen aanslaan is dat geweldig goed nieuws en ook al zal hij nu niet meer van de pillen af komen hij zal iig nog een normaal leven kunnen lijden.Je moet alleen in gaten houden dat je hem ontziet waarneer het ehct warm word buiten in d ezomer.Dus niet te veel lopen en een koele plek voor hem verzorgen.Sterkte!
Zit wat in.... Ik heb bij Brutus wel een echo (kleurendoppler) laten maken omdat niet duidelijk was hoe groot het probleem was, wat de veroorzaker was, etc. Daaruit bleek dat Brutus een lekkende hartklep heeft. Mogelijk veroorzaakt door een parvo-vaccin (lang verhaal). Een jaar later zijn we terug geweest voor een echo en toen bleek het probleem niet erger te zijn geworden. Maar, Brutus had geen klachten, kreeg geen medicijnen, heeft geen klachten en krijgt nog steeds geen medicijnen en is nu 10 jaar. Dat is een ander verhaal als jij met Boy... Hij blijkt iets aan zijn hart te hebben en de medicijnen slaan goed aan... Misschien zinloos, om een echo te laten maken... :-\
Gebruikersavatar
Door Hitam
#564792
Een ECG is inderdaad een hartfilmpje en dat heeft alleen zin als er ritmestoornissen zijn. Het laat de electrische activiteit van het hart zien.

Met een echo kun je precies zien wat het het hart doet en hoe de kleppen functioneren. Dat is bij een ruis effectiever.

Ik denk dat het wel verstandig is om een keer een echo te laten maken maar zolang hij goed reageert op de medicijnen is er geen haast bij.
Door Sella
#565064
Wij hebben een echo laten maken omdat we geen idee hebben wat er met onze knul zijn hart mis was.
Niets dus in basis. Alleen kortsluiting en als het meezit omdat hij met alles een maand of 3 achterloopt door zijn slechte start dat hij er nog overheen groeit.
In Noordwijkerhout kost die 95 euro. Ze scheren links wat haar weg, de hond ligt met zijn linkerzij over een gat in de tafel en als je geen eigenwijze oudduitseherder hebt is het helemaal zo gepiept en kun je door rode en blauwe kleur zien hoe het bloed door het hart heen gaat. Het is nu mischien wel een hele uitgave voor jullie en als hij nu goed reageert kan je mischien wachten tot alles in een rustiger vaarwater is gekomen?
Door senadance
#565213
Ik wacht wel even , maar bedankt voor je lieve raad en wachten doen we niet te lang hoor, even die drie weken afwachten zoals de DA zei en dan nog even terug naar de DA en kijken wat hij ervan denkt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door