Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#563422
Ik kwam op internet een middel tegen dat helpt bij zowel diarree als constipatie. Heeft iemand er ervaring mee?

FIDIN Repertorium - Isogel
Productnaam
isogel
Leverancier
Aesculaap BV
Postbus Postbus 35
Postcode 5280 AA Boxtel
Land NL
Telefoon 0411 - 675915
Fax 0411 - 686050

Farmaceutische vorm
Voedingssupplement/ poeder .
Samenstelling
Isphaghula Husk 90%; Sodium metabisulphite E 223, E 127, methyl 4 hydroxybenzoaat E 218, propyl 4 hydroxybenzoaat E 216. Glutenvrij.
Eigenschappen
De Ispaghula Husk is een natuurlijke vezelbron. Isogel wordt niet geabsorbeerd maar zorgt in de darmen voor het vasthouden van vocht waardoor de faecesbulk vergroot wordt. Dit stimuleert de natuurlijke darmperistaltiek. Isogel zorgt voor de natuurlijke, eigen balans van de darmen en houdt de faeces soepel. Daarom is Isogel geschikt als ondersteuning van de behandeling van constipatie, bijvoorbeeld ten gevolge van haarballen of anaalklierverwijdering, maar ook ter ondersteuning van de behandeling van diarree.
Doeldier
Hond en kat.
Indicaties
Ter ondersteuning van de behandeling van zowel constipatie als diarree. Isogel zorgt voor een natuurlijk evenwicht en een optimale werking van het darmkanaal.
Contra-indicaties
Darm-obstructie, braken, darmatonie.
Dosering/Toediening
Oraal. In verband met grote individuele verschillen moet de dosering per individu worden aangepast. De gemiddelde dosering: Hond: 2 tot 5 theelepels een of twee maal daags met het voer mengen; Kat: 2 theelepels een of twee maal daags door het voer mengen (1 theelepel is ca 3 ml). Altijd voldoende vers water ter beschikking stellen.
Waarschuwingen
Altijd voldoende vers water ter beschikking stellen !!!.
Houdbaarheidstermijn
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
Verpakking
Doos à 200 g poeder.
Registratienummer/Kanalisatiestatus
VRIJ
Toelichting
Meer informatie over Spijsverteringskanaal en metabolisme
Gebruikersavatar
Door Pauline
#563486
JAAAAA ik! Of eigenlijk Joep. Ik heb het vorig jaar gekocht toen Joep zo'n diarree had en uiteindelijk ook bloed erbij. Het hielp als een trein. Het pakt de ontlasting in en vergemakkelijkt het transport door de darm.

Er is ook een menselijke variant die door dieren gebruikt mag worden, maar dan moet je Sanyo ff vragen. Die werkt in een apotheek en weet er meer van.

Barfplaats wordt gesponsord door