Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Pindy
#556173
Gister helemaal dol enthousiast naar een chihuahua pup gaan kijken, een reutje van 10 weken. Daar aangekomen zag ik een vreselijk lief black and tan teefje zitten. Die man wilde haar eigenlijk niet verkopen omdat haar achterpootjes niet helemaal ok leken. Maar ik met mijn verliefde hoofd natuurlijk gewoon de puppy meegenomen. Is mijn zwakke kant geloof ik met mijn hart denken ipv mijn hoofd. Dus het reutje hebben we vrolijk bij zijn broers gelaten en het kleine meisje mocht lekker mee naar huis.

Vandaag toch maar naar de dierenarts met Angel gegaan. En ja hoor, waar ik al bang voor was... ze heeft losse knietjes in haar achterbeentjes. Hoop dat ik dat zo goed uitleg. De moeilijke naam ervoor is patella luxatie. Ik heb meteen een afspraak bij een specialist gemaakt, over 4 weken zijn we aan de beurt. Gaan ze foto's maken en kijken wat er aan gedaan kan worden.

Nu zegt iedereen in mijn omgeving, zoals ook de dierenarts dat ik haar terug moet brengen. Nou, dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen natuurlijk. Ik ben al zo dol op haar, en wil er alles aan laten doen als zij daardoor nog een fijn leventje kan hebben.

Nu vraag ik me af wie hier ook ervaring mee heeft? Ik moet nog 4 weken wachten voor er plek is bij de specialist en in de tussen tijd probeer ik haar zo rustig mogenlijk te houden.
Laatst gewijzigd door Pindy op wo 24 mei 2006, 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Pindy
#556178
Ik heb haar gekocht bij iemand die een nestje had maar geen echte fokker.
Ik kan haar terug brengen en dan krijg ik mijn geld terug maar dat wil niet. Die man had al gezegd dat ik ermee naar de dierenarts moest gaan en als het iets erstigs was dat hij haar terug zou nemen.
Door conleeuw
#556193
tieneke schreef: Die man geeft gewoon een ziek beestje mee ::) ::)
Hier zakt mijn broek finaal van af :-X
nou hij heeft wel gezegd dat hij haar eigenlijk niet wou verkopen omdat er iets niet goed was met haar beentjes, en ook gezegd dat het pup terug mocht komen en hij zou geld terug geven. Ik denk als je tegen de advies van een fokker een pup met een probleem wil hebben, dat je dan ook een deel eigen verantwoordelijkheid heb?
Door Jolly
#556194
Nou niet alleen die man afvallen , want zoals ik zie staan zegt Pixie duidelijk :
Die man wilde haar eigenlijk niet verkopen omdat haar achterpootjes niet helemaal ok leken. Maar ik met mijn verliefde hoofd natuurlijk gewoon de puppy meegenomen.
Dus een beetje mindere aanval, mag wel.
Door Pindy
#556196
Niks ten nadele van die man hoor.
Super vriendelijk en hij had Angel laten nakijken als pup en toen kon de dierenarts er weinig van zeggen en dacht dat ze er over heen kon groeien. Die man heeft gezegd dat ze terug mocht komen als er iets was. Maar dat wil ik helemaal niet! Ik wist dat de kans bestond dat er iets was. En we waren ons bewust dat er hoge onkosten konden komen. Ook dat vind ik geen probleem. Financieel kunnen we (gelukkig) alles laten doen om haar te helpen. En ik heb zoiets van, gelukkig is ze bij mij en kunnen we haar goed laten onderzoeken en laten doen wat nodig mocht zijn. Het is dus absoluut niet mijn bedoeling die beste man af te vallen.

Ik wil graag ervaringen horen van anderen die een hond met patella luxatie hebben/gehad.
Door K@rin
#556217
pixie schreef: Financieel kunnen we (gelukkig) alles laten doen om haar te helpen. En ik heb zoiets van, gelukkig is ze bij mij en kunnen we haar goed laten onderzoeken en laten doen wat nodig mocht zijn. Het is dus absoluut niet mijn bedoeling die beste man af te vallen.
Dat is misschien allemaal goed bedoeld, maar heb je enig idee wat zo'n operatie kost ?
Door Pindy
#556225
De onkosten doen er echt niet toe.
Heb geen idee wat zo'n operatie kost? Ik neem aan, zeker een paar honderd euro. Maar goed dat doet er eigenljk niet eens toe. Ik wil alles doen zolang zij er beter van word en een pijnloos leven kan hebben.

Ik hoop alleen op wat reacties van mensen waarvan hun hond dit ook heeft gehad.

Lupa, dankjewel voor je reactie en ik kan alleen hopen dat het met Angel ook helemaal goed komt.

En dat ik een pup heb waar nu veel kosten aan komen is geheel mijn eigen schuld. Ik zie het zelf niet dat ik ,,bedonderd'' ben of wat dan ook. Ik wist dat die kans er gewoon was en heb geen spijt dat ik Angel heb meegenomen.
Door tieneke
#556241
conleeuw schreef: nou hij heeft wel gezegd dat hij haar eigenlijk niet wou verkopen omdat er iets niet goed was met haar beentjes, en ook gezegd dat het pup terug mocht komen en hij zou geld terug geven. Ik denk als je tegen de advies van een fokker een pup met een probleem wil hebben, dat je dan ook een deel eigen verantwoordelijkheid heb?
De man had die pup gewoon NIET mee moeten geven.
Ik kan dit ook geen fokker noemen eerlijk gezegd ;)
Door tieneke
#556243
Jolly schreef: Nou niet alleen die man afvallen , want zoals ik zie staan zegt Pixie duidelijk :Dus een beetje mindere aanval, mag wel.
Wat is er mis met mijn aanval Jolly?
Iemand die puppies gaat kijken is al snel verliefd ;)
Hij had de pup gewoon nooit mee mogen geven!
Bij een erkende fokker had dit(waarschijnlijk) niet gebeurt.
Door tieneke
#556246
Karin & Pyrs schreef: dan heb je dus een pup van een vermeerderaar, die je klauwen vol geld KAN gaan kosten ............

Iedereen wordt ervoor gewaarschuwd en omdat het puppie zo lekker goedkoop is kopen de mensen toch liever daar....scheelt weer een paar honderd euro.
Nogmaals een erkende fokker geeft zo'n pup NIET mee!
Geld is geen probleem ::) ::)ik wil je straks nog wel eens horen als de kosten de pan uitrijzen....ik hoop dit echterniet voor het arme beestje.
Door -sanne
#556251
Ik zou persoonlijk de pup nooit terug brengen .
Dan zou ik mn golden ook terug moeten brengen omdat ze kanker blijkt te hebben. nee hoor ik zou de onderzoeken afwachten. en kijken wat ze gaan doen.
Ik zou persoonlijk niet gelijk laten opereren als het niet te ernstig is. Zullen ze wel gelijk voorstellen....
Moest je wel de volle pond betalen???
Tja een chihuahua bij een vermeerderaar kopen was sowieso niet slim maar ja nu heb je haar al.
sterkte met haar.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door