Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door geer
#550630
Ach jeetje, ik lees dit nu pas...

Wat een ontzettend moeilijke beslissing...maar ik denk wel de enige juiste beslissing. Het nadeel van honden is dat ze niet kunnen praten, althans, niet zoals wij dat kunnen. En je als eigenaar dus alleen maar kunt gissen naar wat ze werkelijk voelen. Dan moet je als eigenaar soms 'god' spelen door dit soort moeilijke beslissingen te nemen. Dan moet je afwegen of het nog de moeite waard is om door te leven terwijl je niet weet wat het uberhaupt de moeite waard maakt om te leven. Het enige wat je dan kunt doen is kijken naar de toekomst en de kwaliteit van een 'normaal hondenleven' afzetten tegen de verwachte toekomst van jouw hondje. En ik denk, in jouw geval, dat haar kwalen erger zijn (of zullen worden) dan de dingen die ze wel kan, of zou moeten kunnen...

Een heel moeilijk maar verstandig besluit. Maar juist in het op tijd loslaten schuilt vaak de ware liefde voor jouw hondje. Je wilt het beste voor haar, haar beschermen tegen pijn of ongeluk... en dat is, mijns inziens, wat je met deze moeilijke beslissing hebt gedaan.

Heel veel sterkte, geniet van de tijd die jullie nog hebben samen, ik weet zeker dat ze het zal begrijpen en met een glimlach zal toekijken vanaf de Regenboogbrug. Dikke knuffel!
Door herder_lover
#550690
ook ik lees dit nu pas. Wat vreselijk allemaal!

Ik snap heel goed dat dit een dilemma was, maar als jij goed je hondje kent, weet je dat je nu een goede beslissing neemt.

Moeilijk? Ja.
Verdrietig? Ja.
Dapper? Zeker!
Liefdevol? Echt wel!! :-*

Meid, het is helaas zo dat sommige mensen en dieren maar voor korte tijd hier op aarde zijn, maar het gaat erom of het het waard was. En jij hebt ook kunnen genieten van je Bulletje. En nog... laat haar gaan als je kan en geniet van elkaar. Dat is liefde in optima forma!
Ik wens je heel veel sterkte en liefde de komende tijd :-*
Door Sella
#551248
Het is vreselijk triest dat het jullie bulletje moest treffen.
Het is een heel moeilijk besluit waar heel wat traantjes en buikpijn in gaat zitten.
Het is inderdaad de ultieme daad van liefde het lijden besparen.
Wij hebben ook moeten besluiten geen bekkenkanteling te doen omdat er niet genoeg zekerheden zouden zijn dat het goed zou gaan. Dat heeft de specialist eerllijk gezegd.
Wij hebben toen besloten dat onze kerel zolang het een vrolijk, levenslustig diertje is wij lekker genieten van hem en als hij drie is denken we nog eens heel goed na of we hem een kunstheup gaan geven. Hij heeft heel losse gewrichten overal dus ook een dilemma.
Dus ook hier de keuze niet opereren en zolang mogelijk genieten en dan die zware nare stap zetten en het een dierwaardig einde maken.
Ik heb daarom zolang gewacht met reageren omdat het heel erg nabij is en ik niet goed wist het onder woorden te brengen.
Heel veel sterkte en probeer nog wat mooie foto's te maken zodat je straks nog een fijne herinnering hebt.
Ik vondt een maand na de dood van mijn vorige hond nog een fotorolletje.
Die bleek achteraf de laatste maand gemaakt te zijn. Het was een verassing en het gaf ook lucht aan het verdriet.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door