Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door bbjames
#545471
Ik ben nieuwsgierig naar de ervaringen van glucosamine gebruikers
Aangezien ik hier nieuw ben, weet ik niet of het al eerder is behandeld op deze site.
Werd n.l. een beetje tegengesproken door de orthopeed (geen/of weinig bewijzen etc.)
Voor mij klopte het verhaal als een bus, ondanks dat ik nog niets bemerk bij Sipho.

Bvd ??? ???
Door Cindy de Wolf
#545693
Zoals in je LPC topic aangegeven ben ik meer dan tevreden met de glucosamine. Ik ben een jaar of 6 geleden begonnen met de cortaflex (www.cortaflex.com) dit importeerde ik vanuit Amerika, helaas is dit niet meer mogelijk door de EU regels. Dit is tot nu toe het beste product wat ik gebruikt heb, het heeft echt minimaal 2 jaar toegevoegd aan het leven van mijn oudste hond. Ik heb cortaflex uit de UK gehad, maar mindere resultaten, ik heb canoflex gehad, geen verbetering, evenzo op de Primeval en Sasha's blend. Uiteindelijk Glucobest geprobeerd en dat heeft tot nu toe (1.5jaar verder) de beste resultaten buiten de cortaflex bij mijn honden opgeleverd.

Cindy
Door Truus
#545843
Tik maar eens bovenin bij zoeken, Glucosamine in en je krijgt dan al heel veel informatie ;).
Ik heb het een tijd gegeven aan Timo vanwegen zij stijve gewrichten en spieren. Ik vond dat het hielp en ga het nu weer geven omdat ik zie dat hij weer stijver wordt. Hij is 11 jaar.
Door Lizzy
#545961
Volgens mij zijn er voldoende bewijzen. Dit is wel een interessante site: http://www.glucosamine.com.

Trouwens, ik hoef maar naar mijn hond te kijken om te zien dat het werkt. De meeste dierenartsen en orthopedisch specialisten beginnen het zelfs voor te schrijven trouwens, dus ik weet niet uit welk jaar deze man is?
Door Lizzy
#546015
nikèdog2000 schreef: kun je glucosamine ook geven aan pups in de groei?
Ik vind van niet.

Dit komt van htp://www.glucosamine.com

"Gebruik op jonge leeftijd
Het gebruik van glucosamine sulfaat door kinderen en jongvolwassenen wordt afgeraden. Als uitgangspunt wordt genomen dat het lichaam volgroeid moet zijn op het moment dat met het gebruik van glucosamine wordt begonnen. Onder 'volgroeid' wordt zowel de botontwikkeling als de hormonale ontwikkeling verstaan. De reden dat Glucosamine.com dit aanbeveelt is dat er geen onderzoek is gedaan naar de veiligheid van glucosamine bij kinderen en jongvolwassenen".

Nou is er geen onderzoek gedaan naar gluco bij mensenkinderen, er is al helemaaaaal weinig/geen onderzoek gedaan naar honden dus laat staan naar puppies....

Ik heb het Linga niet gegeven. Ik geloof niet in dit soort preventieve supplementen aan pups. Je weet nooit welke schade je aanricht, op lange termijn. Daarbij komt dat een uitmuntende voeding in mijn ogen voldoende moet zijn.

Maar goed, dit is mijn mening!
Door loeske
#556156
Hallo mijn hond van 7 mnd krijgt wel glucosamine, op aanraden van de da. Ze krijgt dit al vanaf haar 5 de maand, omdat ze HD en ED heeft in een zo erge vorm dat het operenen niet meer helpt. Nu geven we haar metacam en glucosamine om zo nog even pijnloos bij ons te kunnen zijn, voorheen liep ze erg mak en stijf, nu kan ze bijna alles wat een pup hoort te kunnen, zolang het gaat..........................
Laatst gewijzigd door loeske op wo 24 mei 2006, 16:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Door 202Spots
#556161
De Glucosamine werkt nog beter wanneer het in combinatie met Chondroitin word gegeven, de tabletten zijn al "Glucosamine & Chondroitin"
Duurd wel minstens 6-8 weken voordat je resultaat gaat merken.
Door Helen
#556169
Ik ken meerdere mensen die er hele goede resultaten mee geboekt hebben.
Echter had ik laatst les van prof. Hazewinkel en toen vroeg ik naar zijn ervaringen ermee. Hij raadt het af en beweert dat er geen enkel volwaardig onderzoek is verricht die de werking ervan onderbouwt. Sterker nog, hij beweert dat het simpelweg niet werkt.
Ik heb het mijn herder gedurende haar 1e jaar gegeven en ik geloof niet dat het ook maar iets heeft uitgemaakt. Ze heeft geen hd of ed, maar haar nestgenoten die op brokken zijn opgegroeid ook niet.
Verder had prof. Hazewinkel een heel verhaal over het feit dat vit C kon interferen met de calcium stofwisseling. Ik kan het niet meer herhalen, maar ook dat raadt hij af....
Door boskat
#556171
Kijk eens op Glucobest : http://www.glucobest.nl/
Dat helpt ook goed,ik ben verkooppunt Cb en die hebben ook Glucobest
Er is een klant van mij ,met een hond van 9 jaar met artitis en die wilde Glucobest proberen, ze is er heel erg over te spreken,ze vertelde toen ze om een 2e pot kwam,dat de hond in zijn tweede jeugd kwam,qua bewegelijkheid weer,de katten schrokken er van,die waren het niet meer gewend:-)
Door Lizzy
#556242
Ik heb laatst ook weer een artikel gelezen over vitamine C en dat dat helemaal niet goed is voor pups. En volwassen honden. Geschreven door de Dr. Carriere (weet niet meer waar). Nu hebben we Mogens Eliasen, Prof. Hazelwinkel en Carriere. Ik ben blij ben dat ik mijn pup nooit vitamine C en/of glucosamine heb gegeven.... Ik heb nooit vertrouwen gehad in al die toevoegingen bij pups en dat wordt keer op keer bevestigt. Ze moeten gewoon goed eten. Punt.
Door LaSkyler
#556291
Lizzy schreef: Ik heb laatst ook weer een artikel gelezen over vitamine C en dat dat helemaal niet goed is voor pups. En volwassen honden. Geschreven door de Dr. Carriere (weet niet meer waar). Nu hebben we Mogens Eliasen, Prof. Hazelwinkel en Carriere. Ik ben blij ben dat ik mijn pup nooit vitamine C en/of glucosamine heb gegeven.... Ik heb nooit vertrouwen gehad in al die toevoegingen bij pups en dat wordt keer op keer bevestigt. Ze moeten gewoon goed eten. Punt.
Maar dan heb je het dus alleen over het supplementeren bij pups? Niet bij volwassen honden? Hoe sta je daar tegenover? (Is me niet helemaal duidelijk)
Door Lizzy
#556300
LaSkyler schreef: Maar dan heb je het dus alleen over het supplementeren bij pups? Niet bij volwassen honden? Hoe sta je daar tegenover? (Is me niet helemaal duidelijk)
Persoonlijk supplementeer ik niks bij volwassen honden (in principe) als ze gewoon gezond zijn/niks mankeren. Mijn honden Brutus en Pinkel mankeren allebei wat aan hun skelet en hen geef ik glucobest + visolie + groenlipmossel (en indien nodig duivelsklauw) en dat helpt bij hen goed dus dat bevalt me uitstekend. Maar als ze niks mankeren? Krijgen ze niks extra's ook.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#556598
Lizzy schreef: Persoonlijk supplementeer ik niks bij volwassen honden (in principe) als ze gewoon gezond zijn/niks mankeren. Mijn honden Brutus en Pinkel mankeren allebei wat aan hun skelet en hen geef ik glucobest + visolie + groenlipmossel (en indien nodig duivelsklauw) en dat helpt bij hen goed dus dat bevalt me uitstekend. Maar als ze niks mankeren? Krijgen ze niks extra's ook.
Lizzy, zou jij het aanraden bij een hond die niet zulke goed ellebogen heeft (ook lichte arthrose), maar er geen last van heeft. Heb het nu over mijn teefje Jane. Haar geef ik dus wel glucobest.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door