- zo 15 feb 2004, 20:31
#54210
Hoi Annemie, de analyse van Duck staat vermeld in de Bibliotheek. Maar ik weet ook niet hoeveel % er van het e.e.a. in zit. Ik denk dat voor alle versvleesvoedingen geldt dat ze redelijk wat orgaanvlees bevatten. Als ik dus versvlees zou geven (en dat doe ik niet), dan zou ik vooral met spiervlees werken en met zoveel mogelijk ingredienten die niet in het versvlees zitten. Bijv.: ik zou 1 maal per week vis geven (rauwe/hele makreel of sardien ofzo).
Ja en verder denk ik dat je je het beste zo goed mogelijk aan de regels kunt houden. Afhankelijk natuurlijk welke van de methodes jou het meest aanspreekt.
Als dat Tom Lonsdale is, dan is het handig om zoveel mogelijk hele dieren te voeren of zoveel mogelijk het prooidier benaderen.
Als Mogens Eliasen je aanspreekt, dan zou je 1/3 vet en botten en 1/3 groenten en 1/3 vlees en orgaanvlees.
Als Ian Billinghurst je aanspreekt, dan zou je 60% rauwe vleesbotten, 15%-20% groenten en fruit, 10%-15% orgaanvlees, 5%-10% gezonde tafelrestjes en/of supplementen.
Als je vindt dat Duck teveel granen bevat, dan hoef je dus sowieso geen granen meer toe te voegen. Dus ook geen pasta of brood of rijst.
Groetjes, Lizzy