Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door ginny
#540404
weer even een vraagje, zoals ik al geschreven heb in de topic gezondheid, mankeerd mijn bulletje toch aardig wat, ze is nu net 7 mnd oud en word in mei geopereerd aan haar knie en stukje bot in haar been wat scheef groeit, ook heeft ze zware HD, en een afwijking in haar onderrug met name de onderste wervels.

maar wat ook zo opvallend is, is dat ze maar niet zindelijk wordt, ze is nog geen een dag droog geweest, elke dag plast en poept ze in huis, ze kan het niet langer als twee uurtjes ophouden, ze zit in de keuken dus een kleine ruimte, de specialist denkt dat het na haar loopsheid beter moet gaan worden, is dat niet het geval dan kan het toch met haar onderrug te maken hebben.

overdag maakt het niet zoveel uit, want dan gaat ze vaak naar buiten, maar zoals in de nacht of als we weg zijn dan is het een bende, en ik vind het ook sneu voor haar, ze kijkt je zo heel zielig aan als we beneden komen.

nu is mijn vraag bestaat er in de natuur genezing niet iets wat ter ondersteunig kan helpen, zodat ze langer haar plas en poep kan ophouden.

groetjes simone
Door Hanny
#540452
Kun je niet een krant neerleggen, of wil ze die niet meer gebruiken? Een bak met boomschors is misschien nog prettiger, zoiets als een kattebak, maar dan groter.
Als het door haar lichaamsbouw wordt veroorzaakt heb je nog een blijvend probleem erbij.
Als jij fris en vrolijk de zooi opruimt is er voor haar ook geen reden om zielig te kijken. Het ligt er toch al, ze kan er niets aan doen en jij mag het opruimen. Blij, blij, samen zijn we vrolijk. Zo kan het misschien ook wel gaan.

Hanny
Door ginny
#540457
qua zindelijkheidstraining hebben we alles al geprobeerd, als ik nu beneden kom gaat zij even naar buiten en dan ruim ik het op, al onze(vorige) honden waren allemaal binnen het normale zindelijk, de een wat sneller de ander wat langzamer maar niet zoals we nu hebben met ons bulletje.

ze vind het zelf ook niet leuk dat merk je goed aan haar, daarom kijkt ze zo zielig denk ik.

benchtraining hebben we ook gedaan maar dat vond ik echt zielig voor haar, ze zat echt helemaal onder, dus de bench was er snel uit hier.

ik hoop dat er wat is op natuur genezing zodat haar sluitspieren wat sterker worden, heeft het te maken met haar rug tja dat is nu nog een vraagteken, maar dan is het idd een blijvend probleem.

groetjes simone
#540463
Ik heb een teefje dat al snel na de sterilisatie incontinent bleek. Daarvoor heb ik Propalin van de dierenarts gekregen. Dat werkte redelijk, maar omdat ze nog zo jong was vond ik dat zelf niet zo jofel. Nu geef ik haar Quertilla, en nog een heel klein beetje Propalin, ben dat aan het afbouwen..... Het werkt hier heel goed, af en toe heb ik het idee dat het nog beter werkt dan de propalin. Ze verloor wel alleen urine. Misschien toch de moeite waard om te proberen?
Door tessa
#540577
Ik denk eerder dat het geen kwestie is van niet willen maar van niet kunnen ophouden,als ik zo lees wat jouw hondje allemaal mankeert aan de wervels e.d. denk ik eerder dat er ook misschien iets mis is met de zenuwen die de sluitspieren onder controle houden.
Door ginny
#541399
tieneke schreef: Ik denk ook dat de onzindelijkheid een medische oorzaak heeft,zoek een goede osteopate ;)
ik had van lizzy een goeie link gekregen maar we gaan nu eerst opereren en daarna gaan we verder kijken of zo'n iemand nog wat kan met haar wervels, ik denk ook dat het daar mee te maken heeft, ze wordt half mei geholpen en dan zo'n 8 weken revalidatie.

groetjes simone
#541405
ginny schreef: ik had van lizzy een goeie link gekregen maar we gaan nu eerst opereren en daarna gaan we verder kijken of zo'n iemand nog wat kan met haar wervels, ik denk ook dat het daar mee te maken heeft, ze wordt half mei geholpen en dan zo'n 8 weken revalidatie.

groetjes simone
Scheefzittende wervels kunnen zeer ernstig ziektebeeld geven,na een vooronderzoek en verdere behandeling knapt de hond meestal helemaal op.
Mijn vriendin die osteopate/fysio voor honden en paarden is krijgt zeer zware gevallen waar de Da of dierenkliniek geen heil meer in zien,terwijl er na 1 behandeling vaak al duidelijk verbetering te zien is.
Hopelijk komt het helemaal goed met je hondje ;)
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door