Hehe binnenkort weer een nieuwe oplading in het slachthuis. Ik ga het volgende bestellen:
Vleesbotten:
- lamsribben
- kalfswervels/ribben
- konijnenschouders/koppen
- eendendijen
- kippennekken/vleugels/dijen
Indien ze het hebben:
- geitenribben
- lamsnekken
- karkassen van ree/haas/konijn
Spiervlees:
- lamsvlees
- kalfsvlees
- paardenvlees
- kalkoenvlees
- rundsvlees
Indien ze het hebben:
- kopvlees
- geitenvlees
- strotten
Orgaanvlees:
- runderpens
- schapenpens
- lamslever/nier/hart
- konijnenlever
- kippenmaag/hart/lever
Nu heb ik nog volgende vragen:
- hebben jullie nog aanvullingen voor mijn lijstje? (met name orgaanvlees)
- indien ik wervels/ribben van het kalf neem, kan ik die zelf makkelijk in porties verdelen?
- zijn lamsnekken groot? Kan ik dat ook makkelijk zelf verdelen?
- zijn die ree/haas karkassen aan te raden?
- kopvlees: dat is enkel van het rund zeker?
- wat houd strotten nu weer juist in? Is dat spiervlees of vleesbot?
- is het goed als ik enkel runderpens neem? Of best wat afwisselen met schapenpens?
- kan ik best wel/geen orgaanvlees van het kalf nemen?
Bedankt hé!