Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door pidobahy
#534608
Onze D.H van 5,5 jaar heeft volgens de dierenarts lumbosacrale instabiliteit en heeft ons doorverwezen naar een kliniek in Belgie,genaamd Anubis (bij Antwerpen) om dit operatief te verhelpen,volgens de dierenarts is de operatie nagenoeg zonder risico,en de kans op herstel 75%.is er misschien iemand die ervaring met dit probleem heeft ????
mvrgr.Rinus de Jong
Door Lizzy
#534613
Hallo Rinus, ik heb 2 honden met lumbosacrale instabiliteit maar geen ervaring met operaties. Tot nu toe heb ik de problemen 'onder controle' kunnen houden met het homeopathische middel "Gnaphalium Pentarkan" van VSM. Ik hoop dat het nooit zo ver hoeft te komen dat ik tot chirurgie over moet gaan. Mag ik vragen waarom deze kliniek? Zijn zij gespecialiseerd in deze operatie?
Door Lizzy
#534835
Hitam schreef: Weet je zeker dat het geen myelopathie is? Dan helpt opereren niet.
Ja, dit is helaas wel iets dat voorkomt bij DH's, toch?
Door Rosita
#535040
Tja, mijn DA dacht bij mijn DH ook aan lumbosacrale instabiliteit (kreeg ook een folder van metacam mee), maar een specialist wees uit dat het om degeneratieve myelopathie ging (is overigens een waarschijnlijkheids diagnose, andere aandoeningen worden eerst uitgesloten, DM zelf is dus niet met zekerheid te diagnosticeren) en daar is helaas niets aan te doen behalve veel bewegen om de spieren in conditie te houden, ook anabolen kunnen helpen (en natuurlijk een gezonde verse voeding). Een hond met DM wordt uiteindelijk verlamd, eerst achter en daarna voor. Mij is verteld dat 10 tot 20 procent van de duitse herders deze kwaal krijgen op gem. 8 jarige leeftijd (maar met 5 jaar komt het ook al voor).
Gebruikersavatar
Door Hitam
#535341
diana schreef: is dit wat anders dan spondylose lumbo secraal?
Dat is wat anders, hoewel de spondylose kan ontstaan door de instabiliteit.
Bij instabliteit zit er te veel beweging in de wervelkolom en dan onstaat er spondylose waardoor het juist stijf wordt.
Beide kunnen gepaard gaan met pijn of neurologische problemen maar het hoeft niet.
Door diana
#535522
bedankt voor je antwoord ,
ze heeft het al 4 jaar
gaat niet achteruit bleek uit de controle foto,s het is gestabiliseerd,
we laten haar wel gedoseerd nog naast de fiets lopen om haar achterhand sterk te houden en de supplementen en de spondyvetsem werken ook perfect .
Laatst gewijzigd door diana op zo 23 apr 2006, 20:48, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door