Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Tiesto
#528230
Onze Tiesto heeft altijd wel wat schilfers in zijn vacht gehad, maar de laatste paar weken lijkt het wel erger te zijn. Toen we hem van het weekend hebben geborsteld, was het heel erg..ook haart hij heel erg op het moment. Bij Zack is dit niet het geval. We borstelen ze hooguit 1 keer in de 2 weken.. Ze krijgen Energique en af en toe smuldier te eten en ook af en toe een visoliecapsule door het eten. Verder krijgen ze probiotica( moet dat trouwens dagelijks?) en Tiesto krijgt een vitamine e capsule door het eten, aangezien dat het enige is wat tegen zijn aandoening( nasale hyperkeratose) zou helpen..liggen die schilfers en het verharen aan de tijd van het jaar, of is er iets anders aan de hand denken jullie?
Door Jolly
#528232
het zou kunnen, bij Pim vliegen de vlokken haar eraf, bij Chasey weer niet, maar die heeft wel weer schilfers.
Dus zit die wer op de extra visolie capsules van de hema, daar zit buiten visolie ook borageolie in en dat werkt bij hem heel goed.
Ook dalijk weer eens lekker zwemmen en dan gaan ze hun jaarlijkse sopbeurtje weer krijgen, dat scheelt bij beide denk ik ook wel. ;D
Door Lizzy
#528256
Hier is er ook 1 onwijs in de rui en zij heeft soms ook wat schilfers. Ik wijd het aan de rui. Je kunt tijdelijk wat meer visolie geven. Die van de HEMA bevat ook borage-olie en dat werkt ook wel gunstig op de huid.

Probiotica mag je iedere dag geven, als er reden toe is. Als er geen reden toe is, mag het nog steeds iedere dag, maar dat hoeft niet.
Door roel
#528306
Je moet eens kijken waar de schilfertjes het meest voorkomen. Is dit achteraan op de rug en vooral aan de staartaanzet, dan zou het hier wel eens om schilfermijt kunnen gaan.
Je dierenarts kan wat schilfers onderzoeken onder de microscoop en zo vervolgens al of niet bevestigen of je hond beestjes in zijn vacht heeft.
Door Tiesto
#528348
Het is over zijn hele rug eigenlijk..en als je op de huid kijkt, lijkt deze ook wat droger..maar het kan misschien ook wel eens van de hele winter met de cv aan komen toch?...dus laat t maar snel warmer worden, dat deze uit kan en dan de pui open en lekker naar buiten ;)
Gebruikersavatar
Door Kaio
#529286
Kaio had een paar weken terug ook lekker veel schilfers. Vooral rug en staartaanzet (zelf met een blower niet meer bij te houden)
Onze oplossing: meteen toen de temperatuur het toe liet lekker wassen!Weg schilfers.
Denk dus zelf dat het met temperatuursveranderingen en vooral rui te maken heeft. De afgelopen weken al enkele vuilniszakken haar uit ons beesje gehaald. (er zit gelukkig nog steeds genoeg aan hoor!)
Door Ollie
#529323
Hier ook schilfers..ik heb ze vanmiddag even gewassen met berkenteer shampoo.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door