Ok ik heb inmiddels een viezer in aantocht om lekker wat vlees op te slaan, heb een slagerij weten te vinden die veel produkten kan leveren en ik heb een regeling dat het gebracht wordt naar me bij grote afname, dus dit is allemaal erg fijn.
enkele prijzen die ik betaal ( per kilo) : 85 cent kippennekken, 1,80 voor maag en hart van kip, kippenrug 1,25, lamskoppen 0,95 per stuk, dus wel aardige prijzen toch?
Nu heb ik een weekmenu bedacht zoals ik het er ongeveer uit wil laten zien. en dan uiteraard ook nog per week afwisseling, maar ben nog niet begonnen en zou graag willen weten wat jullie van dit weekmenu vinden.
djago is 40 kilo en 15 maanden oud.
Weekmenu Djago:
400 gram kippennekken
400 gram kippenruggen
500 lamsribben
300 lamrnek
600 hazenkarkas
600 eendenkarkas
2800 gram totaal aan vleesbotten
200 gram long
200 gram maag kip
200 gram hart kip
200 gram testikels
200 gram lever kip
200 gram pens
1200 gram totaal orgaanvlees
mengsel van ruim 1 kilo groente/fruit met o.a.: sperziebonen, gember, rucola, banaan, appel, bietjes, waterkers, andijvie, bleekselderij, wortel en witlof.
Dan nog ruim een halve kilo aan overige dingen zoals: yoghurt, 2 tot 3 eieren per week, rijst, een aardappeltje, hondensnoepjes en evt supplementen, visolie e.d.
ik kom nu op ongeveer 5500 gram en zal in de loop der tijd gewoon kijken hoe djago het erop doet en op het oog meer of wat minder geven. maar 2% is 800 gram, in de week dus 5700 gram.
Graag zou ik willen weten waar ik op moet letten bij de vleesbotten, en dan bedoel ik welke van de bovenstaande vleesbotten zijn moeilijker? en wat moet ik bij welke vleesbot het beste doen om djago niet in de problemen te brengen.