Een eerste opzet voor een menu. Ik ben nog bezig meer soorten vleesbotten te verzamelen, maar dit heb ik op dit moment. Ik heb 2 labradors; ik schrijf het menu op van Remy (28-30 kilo); hij eet per dag 600 gram en ben van de volgende % uitgegaan:
Vleesbot: 50% - 60%
Groente: 10% - 15%
Orgaan: 15%
Vis: 10%
Ei/zuivel: 5%
Ik heb een menu gemaakt voor 2 weken:
Maandag: 400gr lamsrib + 200gr runderhart en long
Dinsdag: 500 gr kippebout, rug, nek + 100gr groente
Woensdag: 500gr hertestrot + 100gr groente + ei
Donderdag: 400gr schaapsvlees + 200gr pens (schaap)
Vrijdag: 450gr sardientjes + 100gr groente + ei
Zaterdag: 500gr eend (diepvries) + 100gr groente
Zondag: 500 gr eend (diepvries) + 100gr groente
Maandag: 300gr pens (schaap) + 300gr kalfsvlees
Dinsdag: 500gr hele haan/kuiken/kip (diepvries) + 100gr groente
Woensdag: 500gr hertestrot + 100gr groente + ei
Donderdag: 400gr geitenrib + 200gr runderhart en long
Vrijdag: 450gr sardientjes + 100gr groente + ei
Zaterdag: 500gr kippenrug/hertestrot + 100gr groente
Zondag: 400gr pens (schaap) + 100gr groente + 100gr zuivel
Sorry voor het lange menu. Zelf kom ik op redelijke percentages uit (ik weet echter niet zeker of hertestrot tot het vleesbot hoort??). Wat vinden jullie van die diepvries eend, haan, kuiken en soepkip?