Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door willy
#50216
Hoi allemaal,
Even een (niet leuk) verhaal, dat ik toch t.b.v. een collega met jullie wil delen.
Zij heeft een pekineesje (niet raszuiver) van ong. 2 jaar.
Een week of 3 geleden, moest het beestje loops worden en wilde niet meer eten. De loopsheid zette niet door en de eetproblemen bleven.Zij heeft van alles geprobeerd, kant-en-klaar vers, zelfgemaakt vers, brokjes enz. Hij wilde niet. Afgelopen dinsdag stond ze op en het hondje bleek aan 1 kant verlamd, kon nauwelijks lopen en zijn koppie hing scheef. Op dat moment wilde hij echter wel eten, maar dat ging met moeite, omdat hij daar nu moeite mee had. De dierenarts heeft hem onderzocht en stond voor een raadsel. Er werd haar aangeraden naar een Neurologisch specialist te gaan. Liefst in Wageningen, maar daar zou ze pas (aankomende) donderdag terecht kunnen. Ze is toen naar Ommen gegaan (een of andere flutdokter, die haar nauwelijks onderzocht heeft en het op een neurologische afwijking gooide, evt veroorzaakt door een voedsel allergie.
Inmiddels ging het steeds slechter. De arme hond wilde wel eten, maar kon niet em gevoerd worden wilde zij niet. Vandaag zijn ze met spoed weer bij de dierenarts geweest - zij heeft een maagsonde gekregen, om wat voedsel binnen te krijgen, zodat zij het lichamelijk zou kunnen uithouden tot donderdag. Daarnaast pijnstillers en (hoe kan het ook anders) Prednison. Zij moet elke dag naar de dierenarts, om die sonde te laten plaatsen, zodat het dier voedsel binnen krijgt. Toen ze hem vanavond ging halen, was ze erg geschrokken. Hij loopt wat beter, maar diagonaal (zet zijn linkerachterpoot achter zijn rechter voorpoot). De arts denkt aan hersenbloeding, tumor of een auto-immuun ziekte (in de hersenen). Donderdag zal er dan ook een MRI scan gemaakt zal worden. Als hij het tot die tijd overleeft. Lichamelijk wel mogelijk, maar neurologisch spelen zich blijkbaar allerlei processen af, die dit twijfelachtig maken.
Ik heb haar geadviseerd om te proberen daar eerder naar toe te gaan en evt naar de Faculteit in Utrecht.
Wat zij wil weten is hoe zo iets mogelijk is. Ze zit natuurlijk met allerlei vragen en het feit dat het weekend is maakt het er niet makkelijker op.
Iemand (Tannetje misschien?) enig idee en wat ze nog meer kan doen?
Gr. Willy
Door Helen
#50247
Ieks, wat een verschrikking. Ik vind het zelf erg raar dat ze zo lang moet wachten. Vooral met een hersenbloeding moet je super snel handelen om voor een optimaal herstel te zorgen. Ik zou stad en land afbellen om ervoor te zorgen dat ik onmiddelijk bij een specialist terecht kon. Wachten zou bij mij niet in mijn boekje staan.

Sterkte aan je vriendin,

Helen
Door Jolly
#50262
nee idd, desnoods rij ik heel Nederland door, maar hulp zou er komen voor mijn beesie (mocht dit nodig zijn)

lijkt me verschrikkelijk om je lieverd zo te zien lijden, want dat is het uiteindelijk wel.

steun je collega, en blijf on sop de hoogte houden oke ?

doei Jolly
Door jill
#50283
Willy,

Je kan de fac. in Utrecht bellen!
Volgens mij zelfs op zaterdagochtend maar dat weet ik niet zeker. Neem anders telefonisch contact op met Tannetje.
Heel veel sterkte toegewenst.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#50597
Specialisten werken in de weekenden niet, of alleen maar voor levensbedreigende situaties en dat zijn neurologische problemen zelden of nooit. Bovendien speelt dit al vanaf dinsdag.
Ze zal dus inderdaad moeten wachten.

Ik heb geen idee wat het zou kunnen zijn. Klinkt als iets in de hersenen en dat betekent meestal weinig goeds.
Soms krijg je dit soort dingen nog beter met acupunctuur maar alleen als het geen tumor is.
Door willy
#50883
Hoi,

Tannetje,
Ik weet niet of ze jou benaderd heeft, had wel jouw e-mail en tel (praktijk) doorgegeven.
Heb vooralsnog niets meer gehoord.
Gr Willy
Door willy
#51200
hoi,
Het lijkt iets beter te gaan meet de hond van de collega (ietsjes maar). Tong lijkt minder verlamd. Verlammingsverschijnselen lijken zich te verplaatsen.
Hond is zwaar aan de antibiotica en prednison (pfff)
DA en mensen zelf, denken aan misschien een virus???
Drinken gaat via een pipetje, voor voeding moet ze nog steeds 1 x per dag naar de DA voor een maagsonde.
Hopen dat het zo blijft en ze naar Wageningen kan voor een MRI scan en verder onderzoek.
Gr Willy
Door avalon
#51243
Tjeeee ze moet wel lang wachten, daar zou ik dus bloednerveus van worden. Ik denk ook dat ik gewoon ging zoeken waar ik wel gelijk terrecht kon of in iedergeval asap. Sterkte toegewenst :-* aan je collegaatje
Door Paul_Barte
#51265
Willy,
Als ik het verhaal zo lees denk ik ook aan een hersenbloeding of tumor of iets van die aard maar in ieder geval iets wat waarschijnlijk niet meer goed ga komen :-\
Door avalon
#51744
Als ze een hersenbloeding heeft gehad kan dat nog best redelijk goed komen. We hebben vorige week een king charles spaniel in de salon gehad die dat met oudjaar gehad had, en die was redelijk goed hersteld. Moet wel veel medicijnen innemen.
Door willy
#51752
allemaal hartstikke bedankt voor het meedenken.
Zo gauw ik iets van haar hoor, laat ik het nog even weten. Ik zie haar maar een keer per week. Heb haar het afgelopen weekend veel gebeld. Ze zou me laten horen hoe het verder gaat en ik wil niet te opdringerig zijn. Dus wacht ik even af.
Gr Willy
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door