Hoihoi,
we zijn al een hele tijd op zoek naar schapenvlees. Islamitische slagers zij hier niet in de regio... Deze morgen kwam er iemand kijken naar een Frigo-bestelwagen op mn werk. Blijkt dat die persoon een schapenhandelaar is in de wijk hierachter. Op regelmatige basis heft ie schapen die hij niet geschikt vindt voor consumptie: teveel vet, ietske te oud, soms te mager, vlees soms iets anders van kleur,... Donderdag had ie ene geslacht. Prijs= 2.5euro per kg. Intussen heeft ie ze voor ons versneden, in de vriezer gestopt en nog voor 12u de eerste 5 kg geleverd. Het bleken ribben te zijn. Over de middag vlug versneden en verpakt. Het vlees zag er mooi van kleur uit, rook totaal niet. Het bot is ook niet zo hard: het dikke been waar de ribben aan vastzitten kon ik vrij makkelijk met een gewoon vleesmes doorkraken. In bijlage laat ik een paar fotokes. Nu is mn vraag:
1/ er hangt dus vrij veel vlees aan (meer als 50%). reken ik die botten als vleesbot of moet ik ook een deel spiervlees nemen. Of ga ik die ribben beter eerst wat fileren?
2/ Er hing ook een lap aan zonder bot in, is dat dan spiervlees?
is dit spiervlees???