Ik ben nu ongeveer een maand helemaal van de brokjes af. Maar ik wil graag dat iemand met meer ervaring even naar het menu kijkt, gewoon om te zien of ik niet iets heel erg fout doe. Mijn ervaringen zijn voorzichtig positief: mijn hond ziet er prachtig uit en is duidelijk oergezond. maar ik vind het wel een boel gedoe! Vooral aan betaalbaar vlees komen is een groot probleem. Daarim geef ik nu denk ik eigenlijk iets teveel kip.... Maar kijk er svp even naar! Mijn hond weegt 30 kg en eet per dag ca. 750 gram.
Mijn recept voor groenteprut:
- wortel, courgette, selderij, alfalfa kiemen, sla, + wat ik verder in de koelkast vind en kan jatten zonder mijn vrouw kwaad wordt ;-). daardoorheen krijg hij altijd een blikje zalm + 1 ei. Soms honing, kaas of cottage cheese. Altijd een lepeltje voedingssupplement: bestaat uit Soya olie, kabeljauw olie, lecitine, rogge kiemen, Vit. A, D3, E en nog wat dingen.
Dan het menu:
dag 1 kippebotten (voornamelijk karkassen)
dag 2 Géén kippevlees! varken (zie onder) rund of schaap
dag 3 kippekoppen + nekjes
dag 4 groenteprut + 300 gr. kippelevers+hartjes+maagjes
dan verder met dag 1. Op de dag (2) dat hij geen kip krijgt wissel ik dus af met rund, lam en varken (hier in Mexico geen Ajuzesky). Meestal is dat vooral vlees (ca. 70%) en niet zoveel bot.
Hij krijgt dus iets meer dan 50% kip, immers op ieder 4 dagen krijgt hij 2 kip, 1 groente + kippelevertjes, en 1 dag helemaal geen kip (varken rund of schaap). Hoe ernstig is dat? Het probleem is gewoon dat alle andere vlees te duur is hier... Hartelijk bedankt voor jullie hulp!!!
Kees