Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Miss Zoe
#503197
Hoi,

Mijn pup (18 weken) eet stenen. Hij poept ze, tot nu toe, ook weer uit. Ik ben actief aan het trainen om hem geen stenen meer te laten eten. Omdat ik het een eng idee vind dat die stenen ook kunnen blijven hangen in zijn lichaam.

Mijn vraag is of iemand weet waarom hij stenen eet. Hij krijgt 1 kg AHV per dag te eten (hij weegt 14kg) dus dat lijkt me meer dan genoeg. Maar misschien heeft hij tekort aan iets wat hij probeert aan te vullen met stenen ofzo...lijkt mij wel raar, want wat heeft een steen nou als voedingsstof..maar je weet maar nooit.

hoop dat iemand een uitleg heeft.

xx judith
Door Laura2004
#503243
Lijkt mij ook heel raar dat hij een tekort aanvult met stenen :o Ik zou niet weten hoe het komt en ik zou ook niet weten wat eraan te doen is. Maar ik vond het wel aardig om te reageren ::)
Misschien iemand anders?
Door Lizzy
#503409
Over de oorzaak durf ik je niks te zeggen, maar ik weet wel dat in dit geval Lycopodium D30 gegeven kan worden en vaak helpt dit als een speer. Het is dus een homeopathisch middel. Je kunt 1 keer per dag 1 dosis geven, gedurende 6-8 weken.
Door Jolly
#503458
Wat voor pup is het?

Mijn labje Pim, eet dan wel geen stenen, maar sjouwt er wel mee rond en ook dat is iets wat wij niet willen.
Nu eet meneer ineens schelpjes, alwaar hij eerst de halve dag mee in zijn bek loopt en dan pas een keer op kauwt.
Bij ons is het nu zo, zodra hij over het pad loopt en richting de kant van de schelpen wil gaan (er ligt een soort van pad van circa 60 cm breed naast de schuur van ruim 35 meter lang om het overtollig regenwater makkelijker af te voeren) dan is het een brul van Nee.
Door patricia20
#503640
oh dat is zeker niet zo slim van je hondje....
en naturlijk heel gevaarlijk,maar dat wist je al,ik denk ook niet dat het iets met de voeding temaken heeft,maar dat het spelenderwijs een tic is geworden,wat dus moeilijk(maar wel te doen) is om af te leren, maar dat is mijn idee, als hij een steen wilt pakken,kun je hem het beste afleiding geven,en hem een speeltje geven,een bal ofzo,zodat hij daar mee kan spelen ?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#503747
Waarom ze het doen weet ik niet maar wat ik wel weet is dat het in sommige lijnen van een ras meer voorkomt dan in andere lijnen. Ik heb ook stenen liefhebbers gehad en dan in twee categorien de ene vrat ze en de andere liep er graag mee in de bek, bij de fokker waar mijn eerste vandaan kwam had je ook directe bloedverwanten die grint aten. Ik heb er één gehad die vond grind te min en die liep met stoeptegels te schuiven en af te lebberen. Als met al is het ook niet best voor het gebit en zolang de steentjes klein genoeg zijn passeren ze wel.
Door Miss Zoe
#503871
mijn pup is waarschijnlijk een kruising herder/ windhond (komt uit Spanje).
Ik ben hem nu aan het trainen dat hij de steen los laat en dan een snoepje krijgt. Soms komt hij nu een steen brengen en weet dus al als hij hem loslaat voor mijn voeten dat hij dan een snoepje krijgt.
Het moeilijke is alleen dat ik hem zo goed als ik kan in de gaten hou en de hem de stenen "uit laat spugen" maar hij krijgt het toch voor elkaar om er een hele hoop toch op te eten. Ik heb nog twee andere honden en soms lukt het niet full time op hem te letten...zelfs als ik hem vast doe eet hij ze nog, hij speurt de hele tijd de grond af en soms lijkt het snuffelen maar dan sneakt hij snel een steen naar binnen. Vandaag weer, terug van het bos in de auto kotst hij een hand vol hele kleine kiezels uit...daar schrok ik best van, het waren een stuk of 15 kleine steentjes.
Ik heb er ook al aan gedacht hem een muilkorf om te doen, maar ben bang dat dit niet goed is voor zijn socialisatie. Ik heb het idee dat afleiden niet zo helpt, want dan moet ik de hele wandeling lang zijn aandacht hebben en kan hij dus niet met ander honden spelen, snuffelen, met takjes sjouwen enzo.
wat is jullie mening over een muilkorf?
Door Mevroi Kruim
#504736
Een van mijn vorige honden vrat hondenpoep, en aangezien ik toen kleine kinderen had en dat echt heel erg smerig vond (lebberlebber) deed ik haar tijdens het wandelen wel een tijd lang een muilkorf aan. Maar het was niet echt een succes, ze was toch al niet zo best met andere honden en met dat ding aan werd ze helemaal agressief uit angst, omdat ze zich niet kon verdedigen. En ze kreeg een slechte naam in de buurt (enge heddur + muilkorf = deugt niet) terwijl het een aardige hond was.

Tja, da's dus niet echt behulpzaam. Sorry :-X
Ik zou ook niet zo gauw een goeie oplossing weten behalve wat je al doet dus ruilen voor iets lekkers, en dat heel lang volhouden zodat het echt eeng ewoonte wordt.
Sterkte ermee!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door