Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Breezer
#503569
Pfff dacht op de goede weg te zijn, maar nee hoor het is weer zover. Breezer loopt al 2 dagen mank vanwege de pijn in z´n tenen. Het lopen in de sneeuw vindt ie heerlijk met die pijnlijke poot. Dan verdoofd het een beetje en kan hij z´n energie kwijt. Hij kan dan ook spontaan weer normaal lopen.
Ik dacht eindelijk een aanpak te hebben gevonden voor het probleem, maar helaas weer zonder langdurig resultaat. Ik heb het eerst met 2 soorten zalf geprobeerd. Op iedere voorpoot 1 zalf, maar bij beide poten gaf dit alleen maar meer problemen. Vervolgens goed groog gehouden. Maar ook dat gaf enorm veel jeuk. Op aanraden van Petra ( van de enguh heddurs ) Aloë Vera geprobeerd. Dit ging goed, ik had ook snoetenpoetsers gekocht met Aloë Vera erin. En dacht dat het probleem opgelost was. Al 4 weken geen bult meer gezien. En nu sinds begin deze week. Op allebei z´n achterpoten tussen de tenen 1. En z´n linker voorpoot de tenen zijn nu zo verschrikkelijk dik dat hij nu al bijna 3 dagen aan het hinken is.

Omdat het een hele poos geleden begon in het voorjaar zijn we begonnen met pollendruppels, maar dat hielp niets vervolgens zijn we gaan zalven. En heb ik al Cardiflor, Calendula en Berkenteer zalf geprobeerd. Desinfecteren met Dettol. Goed droog houden. En Aloë Vera en Thee Trea olie geprobeerd.

Wat kunnen we nog meer proberen, en nog beter wat kan het zijn zodat we dit kunnen voorkomen??

O,ja ik ben al eens bij de dierenarts geweest. Maar die gaf me antibiotica omdat het gewoon een tussenteen ontsteking zou zijn.

Dit is trouwens de vorige topic hierover: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=17623

En nog wat foto´s van hoe het er nu uit ziet. Zal het even in linkjes doen anders dan duurt het laden zo lang.

Achterpoot:
http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 13_jpg.jpg

Rechter voorpoot, bijna niets aan de hand maar zit er wel weer aan te komen:
http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 16_jpg.jpg

Onderkant rechter voor poot:
http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 19_jpg.jpg

Linker zeer pijnlijke voorpoot:
http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 14_jpg.jpg

http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 15_jpg.jpg

http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 18_jpg.jpg

Onderkant linker voorpoot:
http://webdisk.planet.nl/egmon395/publi ... 17_jpg.jpg
Door Lizzy
#503582
He gatsie, wat een ellende weer.... :'(. Breezer heeft ook homeopathische middelen gehad he? Mag ik vragen welke?
Door Breezer
#503590
Breezer is een Engelse Stafford van 3,5 jaar oud.

Hij heeft om z´n weerstand te verhogen volgens een schema van Tannetje div. hom. middelen gehad.

Vachtkruiden, drainage comp. groene leem, brandnetelthee, spirulina, visolie, probiotica, cats claw.
En dan ben ik vast nog wel iets vergeten.

Verder heeft ie in het verleden druppels gehad van Puur Natuur. Pollen Extravetinair.
Door Lizzy
#503599
Breezer schreef: Pfffff als ik dit zo lees wordt ik niet vrolijk. Maar het is wel precies een omschrijving van het hele probleem.

Dank je wel, dit was ik nog niet eerder tegen gekomen.
Dat vond ik nou ook..... Ik las het (naar aanleiding van de nieuwsbrief die ik deze week van Atjo ontving en het berichtje dat hier in medisch is gepost) en dacht "dit gaat over Breezer".

Drs. Margreet Vroom, specialist veterinaire dermatologie, Veterinaire Specialisten Oisterwijk, Boxtelsebaan 6, 5061 VD Oisterwijk; T 013 – 52 85 900; [email protected]: de schrijfster van dit stuk staat bekend als een zeer goede dermatoloog. Misschien is het zolangzamerhand toch een goed idee om eens naar haar te gaan...

(pffff, wat een toestanden he... Arme Breezer.... En onwijs arme jij).
Door Peet
#503623
ach meid, wat een ellende weer.....heeft dat takje Aloe toch wel iets geholpen? Misschien moet je dat gewoon weer proberen....ik wil wel een stekje voor je maken...iets anders kan ik ook zo 123 niet verzinnen..... :-\
Door Breezer
#503696
Peet schreef: ach meid, wat een ellende weer.....heeft dat takje Aloe toch wel iets geholpen? Misschien moet je dat gewoon weer proberen....ik wil wel een stekje voor je maken...iets anders kan ik ook zo 123 niet verzinnen..... :-\
Het heeft tijdelijk geholpen. Maar in ieder geval bedankt.

Denk trouwens dat ook dit weer met een stukje weerstand te maken heeft. Meneer is sinds zondag aan de diarree en hup maandag kwamen de bulten weer.
Door Breezer
#506627
Ik heb alles even laten bezinken, en ben toen in overleg gegaan met Tannetje. En als het goed is krijg ik morgen een goedje opgestuurd met de post waar we mee aan de slag gaan.

Wordt weer duimen dat het goed gaat komen.
Door Breezer
#507061
tieneke schreef: Wat ga je dan geven?
Ik heb geen flauw idee eerlijk gezegd. Vertrouw eigenlijk blind op Tannetjes kundigheid. Het schijnt iets heftigs te zijn om de weerstand te verhogen. Zal het morgen wel zien als de postbode komt.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#507063
Breezer schreef: Ik heb geen flauw idee eerlijk gezegd. Vertrouw eigenlijk blind op Tannetjes kundigheid. Het schijnt iets heftigs te zijn om de weerstand te verhogen. Zal het morgen wel zien als de postbode komt.
Veel succes, ik hoop dat het goed werkt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door